Ντρέπομαι πάρα πολύ….

1
129

Διάβαζα ένα άρθρο στα «Παραπολιτικά» και έγινα έξαλλος. Μετά έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται αν θα πρέπει να το κάνω θέμα ή να το αφήσω να περάσει. Αλλά ψάχνοντας έπεσα πάνω και σε άλλες περιπτώσεις που πραγματικά με έκαναν να ντραπώ που είμαι Έλληνας. Ξεκινώντας από το άθλιο αρχιτεκτονικά μουσείο της Αμφίπολης, που όταν βρέχει στάζει νερά μέσα στο χώρο και βάζουν πλαστικές λεκάνες, ήρθα αντιμέτωπος για μια ακόμη φορά με την Ελληνική τσαπατσουλιά, προχειρότητα, λαμογιά… και απατεωνιά. 

photo2

ΝΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΗ: «Μπάζει νερά το μουσείο», διάβασα στο άρθρο και έψαξα να βρω φωτογραφίες στο Google. Μάταια. Έτσι αναγκάστηκα να σκανάρω τις φωτογραφίες της εφημερίδας. Εικόνες ντροπής, με πλαστικές λεκάνες, στο χώρο όπου στεγάζονται οι θησαυροί της Αμφίπολης. Εκεί που είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα του πλανήτη, επικρατεί μία τριτοκοσμική κατάσταση. Γεγονός που κατέστησε κάτι παραπάνω από σαφές η βροχή της 26ης Οκτωβρίου, φανερώνοντας την προχειρότητα, την τσαπατσουλιά και την έλλειψη σοβαρών υποδομών. Το νερό της βροχής κατάφερε να διαπεράσει την οροφή του κτιρίου και να καταλήξει στους χώρους του Μουσείου της Αμφίπολης, αποδεικνύοντας τις προχειρότητες και την έλλειψη συντήρησής του από το 1995, όταν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες. Στις φωτογραφίες που αποκλειστικά παρουσίασε η εκπομπή «Κάθε μεσημέρι» της τηλεόρασης «Επιλογές» των Σερρών φαίνεται καθαρά η διάσταση του θέματος. Λεκάνες και νάιλον είναι τα μέσα με τα οποία προστατεύονται εκθέματα ανεκτίμητης αξίας.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ (2)

ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Η προχειρότητα συνεχίζεται και διαβάζω: «Με κουβάδες μαζεύουν το νερό μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου». Το μουσείο που ήταν κλειστό για 8 χρόνια για να το επεκτείνουν και να το φτιάξουν, επίσης μπάζει νερά!!! Τι έκαναν επί 8 χρόνια; Έτρωγαν τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου για να παραδώσουν ένα μουσείο που μπάζει νερά; Και δεν γίνεται τίποτα. Δεν ανοίγει ρουθούνι. Άσε δε που ο χώρος που έχει όλον τον ανεκτίμητο Μινωικό πολιτισμό αισθητικά είναι άθλιος και απ’ έξω παρκάρουν αυτοκίνητα και δεκάδες μηχανάκια…… (αναλυτικό άρθρο για το μουσείο θα δείτε πατώντας τον σύνδεσμο http://www.nikosonline.gr/?p=2054)

1_M

ΝΤΡΟΠΗ ΤΡΙΤΗ: Καταρρέει το κτίριο του Ελληνικού μουσείου στο Ντερμίσι των Αγίων Σαράντα. Αν πάει κανείς στο διδασκαλικό και εθνογραφικό μουσείο, που λειτουργεί ο Σύλλογος Ελλήνων Διδασκάλων Βορειοηπειρωτών Αγίων Σαράντα, νιώθει με την πρώτη ματιά την οσμή της Ελλάδας. Και από τα εκθέματα του μουσείου, αλλά και από… την εγκατάλειψη του κτιρίου, όπου στεγάζεται. Δικαιολογημένο το μεγάλο παράπονο του προέδρου του συλλόγου Γιώργου Ζαφειράτη: «Δεν μας στηρίζει η μάνα μας η Ελλάδα», και αυτό φαίνεται……..

1BA_M

ΝΤΡΟΠΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Καταρρέει το σπίτι του Σεφέρη στην Κορυτσά – Το ελληνικό δημόσιο αδυνατεί να το συντηρήσει. Στο Λονδίνο έχουν ταμπέλα έξω από το σπίτι που έζησε και εμείς εδώ το αφήνουμε στα χάλια που βλέπετε. Το υπέροχο νεοκλασικό είναι εδώ και χρόνια αφημένο στην τύχη του που ενώ αν και ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, αδυνατεί να το συντηρήσει. Το ελληνικό κράτος αγόρασε το ιστορικό κτήριο το 1998 έναντι εκατό χιλιάδων δολαρίων. Ποτέ όμως δεν έγινε η παραμικρή ενέργεια για την αποκατάστασή του και έτσι το κτήριο αφέθηκε στο χρόνο…. Και στις λεηλασίες όσων χρειάζονται υλικά οικοδομών.

1A_M

Ντροπή Πέμπτη: Κατσαρίδες, ποντίκια και τοξικομανείς στο Θεατρικό μουσείο, στην οδό Ακαδημίας, 100 μέτρα από την Βουλή των Ελλήνων.( Δείτε περισσότερα πατώντας τον σύνδεσμο http://www.nikosonline.gr/?p=7392)

vergina2

Ντροπή Έκτη: Αν έχετε τον Θεό σας. Στον τάφο της Βεργίνας, σ’ αυτήν την μεγαλειώδη ανασκαφή, στην είσοδο έχουν πλαστικό χαλάκι!!! (Απολαύστε το μεγαλείο των ευρημάτων της Βεργίνας http://www.nikosonline.gr/?p=6838)

———————————————————————-

Εισπράττουν του κόσμου τα εκατομμύρια για να φτιάξουν κάτι και το φτιάχνουν ελεεινά με ένα σωρό κακοτεχνίες και ελλείψεις. Και οι αρμόδιοι κάνουν τα στραβά μάτια και το παραλαμβάνουν. Εγώ αν ήμουν ο αρμόδιος υπουργός που έπρεπε να παραλάβω ένα έργο όπως είναι το μουσείο, θα τους έβγαζα το λάδι.

amphipolis-greece-01

Το Λιοντάρι της Αμφίπολης, μέσα στις λάσπες, και με τις πινακίδες σε πρώτη θέα. Μια στραβά και μία σκουριασμένη…(δείτε τα 4 Λιοντάρια της Ελλάδας http://www.nikosonline.gr/?p=6791)

_

Αρχιτεκτονικά το μουσείο της Αμφίπολης είναι ένα χάλι και μισό. Για να μην σου πω για τον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο…..

photo1

Στάζει; Έλα μωρέ πως κάνεις έτσι, σπίτι μας είναι; Βάλε μια λεκάνη…….. ωχ αδελφέ….

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

1 COMMENT

  1. ΕΥΓΕ Νικο για τις καταγγελίες. Ισως κάποτε παρουν είδηση που τους οδηγεί αυτή η εγκληματική αδιαφορία κυρίως των προηγούμενων υπεύθυνων, για τόσους θησαυρούς που διαθέτει αυτός ο ευλογημένος τόπος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here