Ντροπή κύριοι…

Διάβαζα ένα άρθρο στα «Παραπολιτικά» και έγινα έξαλλος. Μετά έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται αν θα πρέπει να το κάνω θέμα ή να το αφήσω να περάσει. Αλλά ψάχνοντας έπεσα πάνω και σε άλλες περιπτώσεις που πραγματικά με έκαναν να ντραπώ που είμαι Έλληνας.

4
3789

Διάβαζα ένα άρθρο στα «Παραπολιτικά» και έγινα έξαλλος. Μετά έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται αν θα πρέπει να αρχίσω να φωνάζω και να το κάνω θέμα ή να το αφήσω να περάσει. Αλλά ψάχνοντας πιο πολύ, έπεσα πάνω και σε άλλες περιπτώσεις, που πραγματικά με έκαναν να ντραπώ που είμαι Έλληνας.

Ξεκινώντας από το άθλιο αρχιτεκτονικά μουσείο της Αμφίπολης, που όταν βρέχει στάζει νερά μέσα στο χώρο και βάζουν πλαστικές λεκάνες (την βλέπετε κάτω – χρώματος πορτοκαλί), ήρθα αντιμέτωπος για μια ακόμη φορά, με την Ελληνική τσαπατσουλιά, προχειρότητα, ακαλαισθησία, λαμογιά… και απατεωνιά.

photo2

ΝΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΗ: «Μπάζει νερά το μουσείο», διάβασα στο άρθρο και έψαξα να βρω φωτογραφίες στο Google. Μάταια. Έτσι αναγκάστηκα να σκανάρω τις φωτογραφίες της εφημερίδας. Εικόνες ντροπής, με πλαστικές λεκάνες, στο χώρο όπου στεγάζονται οι θησαυροί της Αμφίπολης. Εκεί που είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα του πλανήτη, επικρατεί μία τριτοκοσμική κατάσταση με την προχειρότητα, την τσαπατσουλιά και την έλλειψη σοβαρών υποδομών στο αποκορύφωμα τους. Το νερό της βροχής κατάφερε να διαπεράσει την οροφή του κτιρίου και να καταλήξει στους χώρους του Μουσείου της Αμφίπολης, αποδεικνύοντας τις προχειρότητες και την έλλειψη συντήρησής του από το 1995, όταν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες. Στις φωτογραφίες που αποκλειστικά παρουσίασε η εκπομπή «Κάθε μεσημέρι» της τηλεόρασης «Επιλογές» των Σερρών, φαίνεται καθαρά η διάσταση του θέματος. Λεκάνες και νάιλον είναι τα μέσα με τα οποία προστατεύονται εκθέματα ανεκτίμητης αξίας.

GREEK MUSEUMS, AMFIPOLIS, ΜΟΥΣΕΙΑ, ΚΑΚΟ ΧΑΛΙ, ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ, ΣΤΑΖΟΥΝ ΝΕΡΑ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΤΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line

ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Η προχειρότητα συνεχίζεται…. και διαβάζω: «Με κουβάδες μαζεύουν το νερό μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου». Το μουσείο που ήταν κλειστό για 8 χρόνια (ρε άχρηστα λαμόγια) για να το επεκτείνουν και να το φτιάξουν, επίσης μπάζει νερά!!! Έλεος!!!! Τι έκαναν επί 8 χρόνια; Έτρωγαν τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου για να παραδώσουν ένα μουσείο που μπάζει νερά; Και επιπλέον στην χώρα της ατιμωρισίας – δεν γίνεται τίποτα. Δεν ανοίγει ρουθούνι. Άσε δε που ο χώρος που έχει όλον τον ανεκτίμητο Μινωικό πολιτισμό, αισθητικά είναι άθλιος και απ’ έξω παρκάρουν αυτοκίνητα και δεκάδες μηχανάκια…… Αναλυτικό άρθρο για το μουσείο θα δείτε πατώντας τον σύνδεσμο: https://bit.ly/2UDUYKR

1_M

ΝΤΡΟΠΗ ΤΡΙΤΗ: Καταρρέει το κτίριο του Ελληνικού μουσείου στο Ντερμίσι των Αγίων Σαράντα. Αν πάει κανείς στο διδασκαλικό και εθνογραφικό μουσείο, που λειτουργεί ο Σύλλογος Ελλήνων Διδασκάλων Βορειοηπειρωτών Αγίων Σαράντα, νιώθει με την πρώτη ματιά την οσμή της Ελλάδας. Και από τα εκθέματα του μουσείου, αλλά και από… την εγκατάλειψη του κτιρίου, όπου στεγάζεται. Δικαιολογημένο το μεγάλο παράπονο του προέδρου του συλλόγου Γιώργου Ζαφειράτη: «Δεν μας στηρίζει η μάνα μας η Ελλάδα»

1BA_M

ΝΤΡΟΠΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Καταρρέει το σπίτι του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη στην Κορυτσά. Το ελληνικό δημόσιο αδυνατεί να το συντηρήσει. Στο Λονδίνο έχουν ταμπέλα έξω από το σπίτι που έζησε, και εμείς εδώ το αφήνουμε στα χάλια που βλέπετε. Το υπέροχο νεοκλασικό είναι εδώ και χρόνια παρατημένο στην τύχη του, που ενώ ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, αδυνατεί να το συντηρήσει. Το ελληνικό κράτος αγόρασε το ιστορικό κτήριο το 1998 έναντι εκατό χιλιάδων δολαρίων. Ποτέ όμως δεν έγινε η παραμικρή ενέργεια για την αποκατάστασή του και έτσι το κτήριο αφέθηκε στο χρόνο…. και στις λεηλασίες όσων χρειάζονται υλικά οικοδομών.

1A_M

ΝΤΡΟΠΗ ΠΕΜΠΤΗ: Κατσαρίδες, ποντίκια και τοξικομανείς στο Θεατρικό μουσείο, στην οδό Ακαδημίας, 100 μέτρα από την Βουλή των Ελλήνων. Δείτε περισσότερα πατώντας τον σύνδεσμο: https://bit.ly/2xMjmAg

GREEK MUSEUMS, AMFIPOLIS, ΜΟΥΣΕΙΑ, ΚΑΚΟ ΧΑΛΙ, ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ, ΣΤΑΖΟΥΝ ΝΕΡΑ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΤΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line

ΝΤΡΟΠΗ ΕΚΤΗ: Αν έχετε τον Θεό σας. Στον τάφο της Βεργίνας, σ’ αυτήν την μεγαλειώδη ανασκαφή, στην είσοδο του τύμβου έχουν πλαστικό χαλάκι- σαν αυτό που έβαζαν στις πολυκατοικίες!!! Δείτε εικόνα εισόδου για μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές του κόσμου. Διαβάστε για το μεγαλείο των ευρημάτων της Βεργίνας https://bit.ly/2LxipVR

———————————————————————-

Δίνουμε του κόσμου τα εκατομμύρια για να φτιάξουν κάτι και το φτιάχνουν ελεεινά με ένα σωρό κακοτεχνίες και ελλείψεις. Και οι αρμόδιοι κάνουν τα στραβά μάτια. Εγώ αν ήμουν ο αρμόδιος υπουργός που έπρεπε να παραλάβω ένα έργο όπως είναι το μουσείο, θα τους έβγαζα την πίστη ανάποδα.

amphipolis-greece-01

Το Λιοντάρι της Αμφίπολης, μέσα στις λάσπες, και με τις πινακίδες σε πρώτη θέα. Μια στραβωμένη και μία σκουριασμένη… Δείτε τα 4 Λιοντάρια της Ελλάδας εδώ: https://bit.ly/2xwzmX4

GREEK MUSEUMS, AMFIPOLIS, ΜΟΥΣΕΙΑ, ΚΑΚΟ ΧΑΛΙ, ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ, ΣΤΑΖΟΥΝ ΝΕΡΑ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΤΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line

Αρχιτεκτονικά το μουσείο της Αμφίπολης είναι ένα χάλι και μισό. Σαν μεζονέτα. Για να μην σου πω για τον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο….. Αίσχος!

photo1

Στάζει; Έλα μωρέ πως κάνεις έτσι, σπίτι μας είναι; Βάλε μια πλαστική λεκάνη…….. ωχ αδελφέ….

————————————————————————

Διαβάστε ακόμα τα αίσχη μας

Φτου σας ρε ξεφτίλες: https://bit.ly/38pO2Hn

Τα μαλακισμένα με τα spray μπογιάς: https://bit.ly/39m7aae

Το χάλι των Ελληνικών Μουσείων: https://bit.ly/2usYUGo

Ζωντανέψτε τους αρχαιολογικούς μας χώρους: https://bit.ly/2XtDwNQ

Ντροπή και Αίσχος: https://bit.ly/3ao2xfX

Ντροπή στην εφορία αρχαιοτήτων: https://bit.ly/2Im77zf

Κρήτη ντροπή σου: https://bit.ly/38iYfoR

Ντροπή, έγινε σκουπιδότοπος: https://bit.ly/32L7BZi

Δημόσιοι υπάλληλοι …ντροπή!!! https://bit.ly/3amypBI

Εκκλησίες σε αρχαιολογικούς χώρους: https://bit.ly/3ah0SZI

Πέφτουν σοβάδες στους τουρίστες: https://bit.ly/3cqCF4Y

——————————————————————

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΥΓΕ Νικο για τις καταγγελίες. Ισως κάποτε παρουν είδηση που τους οδηγεί αυτή η εγκληματική αδιαφορία κυρίως των προηγούμενων υπεύθυνων, για τόσους θησαυρούς που διαθέτει αυτός ο ευλογημένος τόπος.

  2. Το χαλακι στην είσοδο των Βασιλικών Τάφων σας πείραξε; Αυτό δεν είναι τίποτε αγαπητέ. Τα μισά μουσεία της χώρας πάσχουν από κακοτεχνίες κ στάζουν νερά ή η υγρασιες έχουν διαβρώσει τα κτήρια κ τα ηλεκτρολογικά. Το αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης πχ, που καίγονται οι λάμπες στις προθήκες συνέχεια λόγω υγρασίας, χιλιάδες ευρώ το χρόνο για….. λάμπες. Οι επισκέπτες πληρώνουν εισητηριο κ είτε βλέπουν τους πλαστικούς κουβάδες είτε…..δεν βλέπουν τίποτε γιατί είναι σκοτεινές οι προθήκες. Το αποκορύφωμα, Ιούλιος 2018, χαλάει ο κλιματισμός στο μουσείο Πέλλας κ ακόμα ΔΕΝ έχει επισκευασθεί μετά από τουλάχιστον 1,5 μήνες. Ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας και επίσκεψης. Τουλάχιστον να έδιναν κ από μια…..βεντάλια στον κόσμο μαζί με το εισιτήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.