Ξεκίνησε από bodybuilder;

Δεν θα το πιστεύετε, όπως δεν το πίστευα κι εγώ όταν έβλεπα τις φωτογραφίες που μάζευα για να φτιάξω αυτό το άρθρο. Μπορεί σήμερα να είναι 87 χρόνων, όμως κάποτε υπήρξε κι αυτός παιδί!

2
867

Δεν θα το πιστεύετε, όπως δεν το πίστευα κι εγώ όταν έβλεπα τις φωτογραφίες που μάζευα για να φτιάξω αυτό το άρθρο. Μπορεί σήμερα να είναι 88 χρόνων, όμως κάποτε υπήρξε κι αυτός παιδί! Κυρίες και κύριοι ο Sean Connery όπως δεν τον έχετε ξαναδεί. 

Ο Sir Τόμας Σον Κόνερι (Thomas Sean Connery) γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου του 1930 στην Σκωτία και είναι πολυβραβευμένος ηθοποιός, πασίγνωστος σαν ο πρώτος επίσημος ηθοποιός που υποδύθηκε τον James Bond. Πρωταγωνίστησε σε επτά συνολικά ταινίες Μποντ. Κατέχει πληθώρα βραβείων και διακρίσεων, ανάμεσά τους:Oscar, Golden Clobe, ΒAFTA κ.α. Τον Ιούλιο του 2000 η Βασίλισσα Ελισάβετ τον έχρισε ιππότη- οπότε πήρε και τον τίτλο του Sir.

SEAN CONNERY, ΣΟΝ ΚΟΝΕΡΙ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΜΙΝΟΣ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ,

Γεννήθηκε στο Φάουντενμπριτζ (Fountainbridge) στο Εδιμβούργο σε οικογένεια της εργατικής τάξης και ο ίδιος υποστηρίζει ότι τον αποκαλούσαν Σον (με το μεσαίο του όνομα), πολύ πριν γίνει ηθοποιός.Το πρώτο του επάγγελμα ήταν γαλατάς στο Εδιμβούργο. Ακολούθως κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό, αλλά απολύθηκε λόγω προβλημάτων υγείας και επέστρεψε στην παλιά του δουλειά κάνοντας διάφορες εργασίες όπως οδηγός λεωφορείου, εργάτης, μοντέλο για το κολλέγιο Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου, στιλβωτής φέρετρων, κομπάρσος στο θέατρο και…body builder.

Ο Μίνος Βολανάκης ήταν αυτός που τον ανακάλυψε πρώτος και τον βοήθησε να κάνει τα πρώτα του βήματα. Ο Έλληνας σκηνοθέτης μετά από υποτροφία που πήρε από το Βρετανικό Συμβούλιο είχε εγκατασταθεί στο Λονδίνο ειδικευόμενος στη σκηνοθεσία ξεκινώντας με έργα του Πιραντέλο. Κατά την εκεί παραμονή του ανέβασε πολλά έργα αρχαίων Ελλήνων κλασσικών καθώς και έργα του σύγχρονου κλασικού θεάτρου, και υπήρξε μάλιστα και πρώτος βοηθός σκηνοθέτης στο περίφημο Old Vic Theatre. Και ήταν αυτός που επέμενε να προσλάβουν τον Sean Connery. Έκτοτε απέκτησαν μια μεγάλη φιλία και μάλιστα ο Μίνος Βολανάκης είναι και νονός του πρώτου παιδιού του Connery.

Τον ανακάλυψε ο Μίνος Βολανάκης – λένε ότι ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί του – και τον βοήθησε να κάνει τα πρώτα του βήματα στο θεατρικό Λονδίνο.

Sean Connery

Ο Sean Connery παιδάκι

Sean-Connery

Από τα πρώτα πράγματα που έκανε, ήταν να διορθώσει τα δόντια του

Sean-Connery

Νεαρός έφηβος στην πισίνα

Sean Connery

Απίστευτο; Ναι αυτός είναι ο Sean Connery (στην δεξιά είναι ο μεσαίος)

Sean-Connery

Όταν είσαι νέος και φιλόδοξος, κάνεις τα πάντα. Μέχρι και ολική αποτρίχωση που στην δεκαετία του ’50 δεν ήταν κάτι σύνηθες!

Sean-Connery

Sean-Connery

Sean-Connery

Sean-Connery

Παίζοντας με την Ursula Andres στην παραλία

Sean-Connery

SEAN CONNERY, ΣΟΝ ΚΟΝΕΡΙ, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΜΙΝΟΣ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ,

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.