Τι τρέχει με τον Σάκη Ρουβά;

Τον τελευταίο καιρό, σε όποια παρέα του μουσικού χώρου κι αν βρεθώ, όλοι λένε το ίδιο πράγμα: «Ξόφλησε ο Ρουβάς. Πάμε γι’ άλλα». Στην αρχή δεν έδινα σημασία, αλλά η ίδια κατάσταση συνεχίζεται και τα αρνητικά σχόλια δίνουν και παίρνουν. Μέτρια προσέλευση στα μαγαζιά που τραγουδάει, μάπα το καινούργιο του κομμάτι, γέρασε ο Ρουβάς κτλ. κτλ. Και απ’ την άλλη δεν ακούω και καμιά τεράστια επιτυχία του Σάκη για να κλείσουν στόματα.

10
3438

Τον τελευταίο καιρό, σε όποια παρέα του μουσικού χώρου κι αν βρεθώ, όλοι λένε το ίδιο πράγμα: “Ξόφλησε ο Ρουβάς. Πάμε γι’ άλλα”. Στην αρχή δεν έδινα σημασία, αλλά η ίδια κατάσταση συνεχίζεται και τα αρνητικά σχόλια δίνουν και παίρνουν. Μέτρια προσέλευση στα μαγαζιά που τραγουδάει, μάπα το καινούργιο του κομμάτι, γέρασε ο Ρουβάς κτλ. κτλ. Και απ’ την άλλη δεν ακούω και καμιά τεράστια επιτυχία του Σάκη για να κλείσουν στόματα.

Ο Σάκης Ρουβάς είναι πια 49 χρόνων, πατέρας 4 παιδιών, και δουλεύει από το 1990. Τον Σεπτέμβριο του ’91 εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Παρ’ τα», και έκτοτε έγινε σταρ. Τον γνωρίζω από τότε και πάντα έβρισκα ότι πράγματι έχει αστέρι, ότι έχει star quality, ότι είναι εργατικός και πολύ αφοσιωμένος στην δουλειά του. Στεναχωρήθηκα λοιπόν όταν διάβασα σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα ένα σχόλιο που έγραφε: “Ο τραγουδιστής mini market”, και εννοούσε βέβαια την μανία του με διαφημίσεις για: πατατάκια, παγωτά, γιαούρτια, τσίχλες κλπ. κλπ. που έχει κάνει. Μα όλα τα ποπ είδωλα σ’ όλο τον κόσμο το κάνουν αυτό. Και διαφημίσεις κάνουν, και σε ταινίες παίζουν, και στο θέατρο, και show στην τηλεόραση παρουσιάζουν, και ρούχα σχεδιάζουν… Τι είναι αυτό που τους ενοχλεί;

  • “Ο Σάκης το παράκανε. Δεν έπρεπε να πάει δεύτερη φορά στην Eurovision, δεν έπρεπε να κάνει εκτός από το XFactor άλλο πράγμα στην τηλεόραση, δεν έπρεπε να ανακατευτεί με τα ρούχα και με την συγκεκριμένη εταιρία που έπεσε έξω και κλείνει τα μαγαζιά της”, μου είπε φίλη τραγουδίστρια που δεν θέλει να αναφερθεί το όνομα της. Δεν έχει και πολύ άδικο βέβαια. Όλη αυτή η υπερ-έκθεση πιθανά να κούρασε…

Music, Sakis Rouvas, Μουσική, Σάκης Ρουβάς, Ποπ σταρ, Ξόφλησε ο Ρουβάς;, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line

Ο Σάκης υπήρξε τεραστίων διαστάσεων pop είδωλο, με τρομερές επιτυχίες και εντυπωσιακές Live εμφανίσεις. Το να τραγουδάει το “Άξιον Εστί” είναι απλά καραγκιοζιλίκια.

Για να γράψω αυτό το κομμάτι μίλησα με πολύ κόσμο γιατί δεν ήθελα να δω τα πράγματα μη αντικειμενικά. Ήθελα να διαπιστώσω τι σκέφτονται από απλοί άνθρωποι, μέχρι νέοι τραγουδιστές, και άνθρωποι του χώρου. Ήθελα να διαπιστώσω αν πράγματι έχει περάσει από το μυαλό τους ότι ο Σάκης έχει φτάσει στο τέλος. Με εξέπληξε που όλοι το έχουν για σίγουρο:

  • “Κατά την γνώμη μου είναι ότι έκανε τον κύκλο του, τον μουσικό κύκλο του, και απλά δεν έχει να παρουσιάσει στο κοινό κάτι κοντά στην ηλικία του. Φυσικό είναι λοιπόν να μην υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο”
  • “Πιστεύω ότι η επιτυχία κρατάει γύρω στα 10 χρόνια όπως σε πολλά άλλα πράγματα”

Ναι, αλλά ο Σάκης έχει κρατήσει πάνω από 20 χρόνια…

  • “Νομίζω ότι έχει υπερεκτεθεί… και το πολύ δημιουργεί κορεσμό. Απ’ την άλλη ίσως ο ίδιος να έχει κουραστεί και να μην μπορεί να είναι τόσο δημιουργικός όσο κάποτε… Ή το κοινό έχει αλλάξει στάση απέναντι του.”
  • “Πιστεύω ότι στην pop μουσική, παίζει μεγάλο ρόλο η ηλικία, η ενέργεια, οι επιλογές (λάθη) και σίγουρα οι δισκογραφικές εταιρίες και τα ραδιόφωνα”.

“Ο κόσμος έχει βαρεθεί το star system και να θέλει κάτι πιο προσιτό και πιο γήινο”.

Αυτό ήταν δηλαδή; Μια 20ετία για το μεγαλύτερο ποπ είδωλο που έχει βγάλει η Ελλάδα; Κάποιος που θέλει να κάνει αντίλογο θα μου έλεγε ότι τα πράγματα δεν κρατούν για πάρα πολύ, ούτε για πάντα. Και ακούω έντονα ότι ο Σάκης δεν θα επανέλθει ποτέ στην προηγούμενη κατάσταση του, λόγω της εκ βάθρων αλλαγής των πραγμάτων μετά την κοσμογονική κρίση στη χώρα μας.

  • “Οι λόγοι της πτώσης είναι απλοί και ολοφάνεροι για κάποιο μυαλό έστω και λιγάκι υποψιασμένο”, μου λέει κάποιος πολύ μεγάλος γνώστης των πραγμάτων. Και για την πτώση του Σάκη φταίει… “Η Ναπολεόντεια συμπεριφορά (ειδικά σε μια μικρή χώρα, δεν είμαστε οι HΠΑ, που ούτε και εκεί καλά-καλά σηκώνει τέτοιες συμπεριφορές), η αλαζονεία και υπεροψία, η έλλειψη οράματος και καλλιτεχνικής παιδείας και φυσικά η «αυλή», η αποτελούμενη από κόλακες.”

Music, Sakis Rouvas, Μουσική, Σάκης Ρουβάς, Ποπ σταρ, Ξόφλησε ο Ρουβάς;, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line

Για τις εμφανίσεις του – όταν κάνει – κάποιοι λένε ότι πάει καλά, ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι προσπαθεί να γεμίσει τα μαγαζιά με δεκάδες άτομα καλεσμένα & κερασμένα τις Παρασκευές

“Και όλα αυτά που κάνει στην τηλεόραση, γιατί τα κάνει;” Αναρωτιούνται μερικοί. Και άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον λένε ότι το κάνει για τα λεφτά, μια και από το τραγούδι δεν βγάζει πια χρήματα. Χαχαχαχα… και οι 215.000 ευρώ από την Πρωτοχρονιάτικη φιέστα στον Λυκαβηττό; ΔΙΑΒΑΣΤΕ εδώ: Ο Σάκης, το γιαούρτωμα και η τηλεθέαση της ΕΡΤ https://bit.ly/34fFiXO

Πρόσφατα σε μια παρέα που είχε και 2-3 ραδιοφωνικούς παραγωγούς, ελέχθη ότι ο Σάκης… “Τα τελευταία χρόνια, τραγουδά αδιάφορα έως κακά τραγούδια και δείχνει εν πολλοίς να μην το αντιλαμβάνεται, απόρροια ίσως κορεσμού ή ακόμα και ναρκισσισμού και ματαιοδοξίας”.

Μ’ αυτό το άρθρο δεν επιχειρείται να γραφτεί επικήδειος του Σάκη, δεν είναι ότι έχει εξαφανιστεί ή δεν υπάρχει. Παραμένει στο χώρο όπως όλοι βέβαια. Απλά γίνεται μία αναλυτική έρευνα των αιτιών που τον οδήγησαν στο να μην είναι πια ο μεγάλου βεληνεκούς σταρ που ήταν κάποτε. Γιατί κακά τα ψέματα με τις άστοχες κινήσεις και τα λάθη του, έδωσε ο ίδιος χώρο και ευκαιρίες για την πιο εύκολη και ξαφνική εμφάνιση κάποιων νεόκοπων τραγουδιστών – αμφιβόλου ποιότητας, ταλέντου και αισθητικής- που απέκτησαν μεγάλη απήχηση στην νεολαία.

Τι συμβαίνει όμως και τον τελευταίο καιρό δεν ακούμε πια επιτυχίες του στο ραδιόφωνο; Γιατί οι ζωντανές του εμφανίσεις δεν προκαλούν την υστερία που προκαλούσαν;

Και μου λέει μια φίλη δημοσιογράφος: ‘Έφτασε στα 50, είναι πατέρας 4 παιδιών κι ακόμα τραγουδάει σαχλαμάρες, έχει εμμονή με το MAD λες και ότι από το MAD εξαρτάται όλη του η καριέρα. Μα στο εν λόγω κανάλι πια κυριαρχούν, άλλοι, 20αρηδες και ράπερς κι αυτός μοιάζει μπαμπάς τους…”

Είναι η θλιβερή και αποκαρδιωτική εικόνα του «έκπτωτου». Και πρέπει να προσέχουν όλοι οι καλλιτέχνες. Στην περίπτωση των pop icons, η ζημιά που τους γίνεται προκαλεί την απογοήτευση, την απόσταση και την απομυθοποίηση του κόσμου προς το πρόσωπο τους. Δεν είναι αυτό το μεγάλο που ήταν κάποτε, δεν μπορούν να διαχειριστούν την πτώση τους γιατί δεν έχουν μάθει να το κάνουν, δεν είχαν ποτέ “προστατευτικό δίχτυ”…

Και για να τελειώνουμε, είναι γνωστό τοις πάσι, πως ο Ντόριαν Γκρέϊ στο τέλος έμπηξε ο ίδιος το μαχαίρι στο πορτραίτο του… Και ο Σάκης το ξέρει αυτό. Δεν είναι βλάκας, ούτε τυχαία επι 20 -25 χρόνια ήταν στην κορυφή.

Νίκος Μουρατίδης

Music, Sakis Rouvas, Μουσική, Σάκης Ρουβάς, Ποπ σταρ, Ξόφλησε ο Ρουβάς;, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line

Διαβάστε κι’ άλλα άρθρα για τον Σάκη Ρουβά

Ο Σάκης, το γιαούρτωμα και η τηλεθέαση της ΕΡΤ: https://bit.ly/34fFiXO

Πως ο Ψινάκης γνώρισε τον Ρουβά: https://bit.ly/2gXueGc

Ο Σάκης στο Ηρώδειο https://bit.ly/3sVz6hW

Ο Sakis, τα κοτόπουλα, τα γουρούνια και η Mercedes: https://bit.ly/2LpqHtU

Τα λάθη του Σάκη Ρουβά: https://bit.ly/2LkojF1

Ο Κλέψας του κλέψαντος: https://bit.ly/2kPevYg

Η απάτη του Σάκη: https://bit.ly/2JdpRUH

Κι΄ ακόμα

Σάκης Ρουβάς: Συν γυναιξί και τέκνοις: https://bit.ly/2H1Rl9J

Κάτια Ζυγούλη: Στο σπίτι με 4 παιδιά και έναν σταρ https://bit.ly/2HoIj6S

——————————————

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Σακης ηταν και ειναι ανεκαθενη συμπαθεια μου και τα τραγουδια του τρομερα υπεροχα ισως πια ειναι σωστο οταν λεμε ολοι ολα καποτε εχουν ενα τελος..

  2. Μπενέτος Γιώργος.Με τον Σάκη δουλεύαμε παρέα το 1990-91 στο Lido (Πάτρα).Σαν μουσικοί-θυμάμαι- κάναμε πρόβες δεκαπέντε ώρες την ημέρα…Ο Σάκης θα ξεκινούσε το πρόγραμμα με ένα τραγούδι του Χαριτοδιπλωμένου(Σκισμένο Τζιν).Αυτή ήτανε και όλη η σκηνοθεσία, λίγο πριν βγει ο Μπουλουγουράς στην πίστα.Που θέλω να καταλήξω; -Επειδή ακούω όλο παπαριές για τον Ρουβά-..Έπειτα από τις δεκαπεντάωρες πρόβες που κάναμε εμείς οι μουσικοί,ο Σάκης ανυπομονούσε πότε θα έρθουν τα κορίτσια από το μπαλέτο για να συνεχίσει τις πρόβες μαζί τους,να μάθει την χωρογραφία τους,;ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΚΗ..!!!!Τι θέλω να πω;;;Ο Σάκης είναι γεννημένος….Μαθητής,Πολεμιστής,Νικητής και Ρουβάς…!!!Δυστυχώς,-για πολλούς από εσάς- ο Σάκης δεν πρόκειται να ξοφλήσει ΠΟΤΕ,,,,!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Ο ΣΑΚΗΣ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!!!ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ……ΑΠΛΑ!!!!!!ΛΥΠΑΜΑΙ ΣΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ……..

  4. Θα συμφωνήσω ,με το ότι οικονομικά είναι εξασφαλισμένος προ πολλού,οπωτε εφόσον υπάρχουν παραγωγοί που του προσφέρουν , γιατί να πει όχι,,,,όσον αφορά εμπορικότητα ,,ναι δεν έχει την αίγλη που είχε,,,αλλά δεν είναι ο μόνος,,,εφόσον αμείβεται οικονομικά , έχει θαυμαστές που το ενθαρρύνουν αυτό,,,Εκ μέρους σας, πολύ σωστή άποψη, και συμφωνώ απόλυτα! Πέρασε η εποχή του, καιρός για να δείξει κάτι πιο ώριμο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.