Οδηγίες…

Ακούμε και διαβάζουμε ένα σωρό πράγματα για τον covid-19, τόσα που θέλοντας και μη μας ανησυχούν και σε ορισμένους μάλιστα προκαλούν και συμπτώματα υστερίας. Κυκλοφορεί όμως ένα κείμενο που μου άρεσε. Λένε πως ένας γιατρός που εργάστηκε στο νοσοκομείο Shenzhen στην Κίνα διορίστηκε από την κινεζική κυβέρνηση για να συμμετάσχει στην ομάδα μελέτης του ιού της πνευμονίας του Wuhan ή Corona-Virus ή covid-19.

1
570

Ακούμε και διαβάζουμε ένα σωρό πράγματα για τον covid-19, τόσα που θέλοντας και μη μας ανησυχούν και σε ορισμένους μάλιστα προκαλούν και συμπτώματα υστερίας. Κυκλοφορεί όμως ένα κείμενο που μου άρεσε. Λένε πως ένας γιατρός που εργάστηκε στο νοσοκομείο Shenzhen στην Κίνα διορίστηκε από την κινεζική κυβέρνηση για να συμμετάσχει στην ομάδα μελέτης του ιού της πνευμονίας του Wuhan ή Corona-Virus ή covid-19.

Επίσης σε όσους θρησκόληπτους υποστηρίζουν ότι είναι δικαίωμα τους να λάβουν την θεία κοινωνία… Όχι παιδιά δεν είναι “δικαίωμά σας”!!! Δεν έχετε κανένα απολύτως δικαίωμα να πάτε εκκλησία και να βάλετε στο στόμα σας ένα κουτάλι που έβαλαν άλλοι 100, όταν ένας ιός που θέτει σε κίνδυνο την ζωή ορισμένων ανθρώπων βρίσκεται σε έξαρση.

Wuhan, Corona-Virus, covid-19, Οδηγίες, κοροναϊός, world, γιατρός, nikosonline.gr

Το κείμενο του γιατρού λέει:

Εάν σε ένα κρυωμένο άτομο τρέχει η μύτη του και έχει φλέματα, δεν είναι μολυσμένο με τον ιό Covid-19, επειδή η πνευμονία δίνει ένα ξηρό βήχα χωρίς ρινική καταρροή.

Αυτός είναι λοιπόν ένας εύκολος τρόπος να το εντοπίσετε.

Από την άλλη πλευρά είναι καλό να γνωρίζουμε ότι ο ιός Covid-19 δεν είναι ανθεκτικός στη θερμότητα και πεθαίνει σε θερμοκρασία 26 έως 27 βαθμούς.

Επομένως, πίνετε άφθονο τσάι και διάφορα ζεστά αφεψήματα. Δεν είναι μια θεραπεία αλλά είναι καλό για το σώμα. Το πόσιμο ζεστό νερό είναι άλλωστε αποτελεσματικό για τη θανάτωση όλων των ιών. Προσπαθήστε να μην πίνετε παγωμένα.

Άρα κάνει καλό και ο ήλιος. Εκθέστε τον εαυτό σας στον ήλιο αν είναι χειμώνας.

Όταν ο ιός πέσει πάνω σε μεταλλική επιφάνεια, θα ζήσει για τουλάχιστον 12 ώρες.

Έτσι, θυμηθείτε ότι αν έρθετε σε επαφή με οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια, πλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι.

– Ο ιός μπορεί να παραμείνει ενεργός στους ιστούς για 6-12 ώρες.

– Το κανονικό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων σκοτώνει τον ιό.

– Χειμερινά ρούχα που δεν χρειάζονται καθημερινή πλύση, θα πρέπει να τοποθετούνται στον ήλιο για να σκοτώσει τον ιό.

Πληροφορίες για τα συμπτώματα της πνευμονίας που προκαλείται από τον ιό Covid-19:

  • Πρώτα θα μολύνει τον λαιμό, στη συνέχεια θα αισθανθείτε ένα ξηρό πονόλαιμο που θα διαρκέσει 3 έως 4 ημέρες.
  • Στη συνέχεια, ο ιός θα συγχωνεύεται με το ρινικό υγρό, θα εισχωρήσει στην τραχεία και θα εισέλθει στους πνεύμονες προκαλώντας πνευμονία του Wuhan. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 5 έως 6 ημέρες.
  • Θα ακολουθήσει μια κατάσταση πνευμονίας, υψηλού πυρετού και δυσκολιών στην αναπνοή.
  • Η ρινική συμφόρηση δεν είναι σαν τη φυσιολογική ρινική συμφόρηση. Θα νιώσετε σαν να πνίγεστε στο νερό. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν έχετε αυτό το αίσθημα.

Σχετικά με την πρόληψη:

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να μολυνθείτε είναι να αγγίξετε τα πράγματα σε δημόσιο χώρο όπως κάγκελα, πόμολα, ταξί, λεωφορεία, μετρό κ.λπ., έτσι πρέπει να πλένετε συχνά τα χέρια σας.

Ο ιός μπορεί να ζήσει στα χέρια σας μόνο για 5-10 λεπτά, αλλά πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν σε αυτά τα 5-10 λεπτά, όπως να βάλετε τα χέρια σας στο στόμα, στην μύτη ή στα μάτια σας.

Ίσως ο νέος κορωναϊός να μην παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης για πολλές ημέρες, οπότε πώς ξέρετε εάν κάποιος μολυνθεί;

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες είναι ότι η περίοδος επώασης μπορεί να είναι έως 28 ημέρες πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα του κορωναϊού.

Μέχρι τη στιγμή που ένα άτομο έχει πυρετό / βήχα και πηγαίνει στο νοσοκομείο, οι πνεύμονες μπορεί είναι κατά 50% σε ίνωση και ίσως είναι πολύ αργά.

Οι εμπειρογνώμονες μας δίνουν έναν απλό αυτοέλεγχο που μπορούμε να κάνουμε κάθε πρωί.

Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και κρατήστε την αναπνοή σας για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα. Εάν το πετύχετε χωρίς βήχα, χωρίς ασφυξία ή κακιά αίσθηση κ.λπ., είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει ίνωση στους πνεύμονες, μια βασική ένδειξη ότι δεν υπάρχει λοίμωξη.

Πρέπει όλοι να διασφαλίσουμε ότι το στόμα και ο λαιμός μας να είναι είναι υγρός. ΠΟΤΕ δεν πρέπει να στεγνώνουμε. Πιείτε ελάχιστο νερό κάθε 15 λεπτά. ΓΙΑΤΙ?

Ακόμα κι αν ο ιός εισέλθει στο στόμα σας … το πόσιμο νερό ή άλλα υγρά θα τον μεταφέρουν μέσω του οισοφάγου στο στομάχι.

Εκεί, τα οξέα του στομάχου θα σκοτώσουν τον ιό.

Εάν δεν πίνετε αρκετά νερό τακτικά ο ιός μπορεί να εισέλθει στην τραχεία και να εισέλθει στους πνεύμονες.

Wuhan, Corona-Virus, covid-19, Οδηγίες, κοροναϊός, world, γιατρός, nikosonline.gr

—————————————————————-

1 COMMENT

  1. Νίκο, μπράβο σου για της οδηγίες με το κείμενο που ανέβασες. Δεν μπορούσες να προσφέρεις καλύτερο όπλο – με σωστές πληροφορίες- από αυτό το κείμενο για την προστατεύση του πολίτη. To the point and with the KISS factor as we say (keep it simple stupid)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.