Οι Άθλιοι των Αθηνών

3
886

upl56a8994264b59

Μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια, αντικρίζοντας αυτές τις φωτογραφίες εικόνες που κατέγραψαν οι φωτορεπόρτερ κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου μέσω των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων όπως το Reuters.

Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας σήμερα. Δωρεάν διανομή τροφίμων που έκαναν σήμερα οι παραγωγοί στη λαϊκή αγορά του Κολωνού με τον κόσμο σε απόγνωση να ποδοπατιέται στην κυριολεξία για να πάρει μία σακούλα φρούτα και λαχανικά.

Γονείς με παιδιά και τα «περήφανα»… γηρατειά, κάτοικοι μιας περιοχής της Αττικής που αιμορραγεί από την ανεργία και την κρίση να στέκονται στην ουρά, να ποδοπατιούνται και να απλώνουν το χέρι με αγωνία… για  λίγα φρούτα και λίγα λαχανικά δωρεάν.

upl56a8999e0b417

upl56a8998568a67

Ουρές απόγνωσης για μια σακούλα δωρεάν φρούτα. Φωτογραφίες από τον Κολωνό.

upl56a89994486eb

upl56a89967ede43

Συγκλονίζουν φωτογραφίες του Reuters από τη δωρεάν διανομή από παραγωγούς στη λαϊκή του Κολωνού.Γονείς, παιδιά & «περήφανα» γηρατειά ποδοπατιούνται για λίγα φρούτα!

upl56a899a68d8d3

Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας σήμερα.

upl56a899733b27b

3 COMMENTS

  1. Ίσως τελικά μας κάνουν καλό αυτές οι εικόνες. Κάποιοι είχαμε μάθει πριν κάτι χρόνια όλα αυτά τα τρόφιμα που μοιράζονται στις λαϊκές να πετιούνται στα σκουπίδια. Είχαμε μάθει σε μια Ελλάδα του μπουζουκιού και του διακοποδανειου για λίγες μέρες στη Μύκονο. Όλα αυτά λοιπόν, κάποια στιγμή θα τα πληρώναμε

  2. όπου αυτό πρόκειται να οδηγήσε???
    θα πρέπει να είναι ότι πραγματικά η Ευρώπη

  3. Ότι υπάρχει πρόβλημα είναι πέραν πάσης αμφιβολίας…
    αλλά, οι παραγωγοί σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να τηρούν μια πιο κόσμια διαδικασία…πρέπει να οργανώνεσαι , για να μην υποβιβάσεις την αξιοπρέπεια του κόσμου…όχι πρόχειρα ,όχι τύπου αλαμούρα,(πετάω από ψηλά )όπως λέγανε παλιά στις βαπτίσεις…πάντα υπάρχει η αγέλη μέσα μας, ακόμη και όταν καλοπερνάμε…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.