Οι έντεχνες, οι ψαγμένες…

0
526

fwteini_cvr

Έπεσα τις προάλλες σε μια διαμάχη για τις νέες τραγουδίστριες που ξεπροβάλλουν, τις έντεχνες, τις καλές, και είδα κάτι ονόματα που δεν τα ήξερα. Για μια –δυο κάτι είχα ακούσει, για τις άλλες όμως τίποτα!

Μια και δυο λοιπόν μπήκα στο αγαπημένο Youtube κι’ άρχισα να πληκτρολογώ ονόματα και να ξεπηδούν μπροστά στα έκπληκτα μάτια μου διάφορα τραγούδια… Από views τίποτα το σπουδαίο… κι’ όταν λέω τίποτα, εννοώ τίποτα. Μετριότατα τραγούδια, μετριότατες φωνές (και κάποιες με περίεργη προφορά), μέτριες παρουσίες… όλα μέτρια. Και επιπλέον με μια έπαρση, λες κι’ άλλη καμιά δεν γέννησε, μόνο η Μαριώ τον Γιάννη!

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί με το ζόρι πρέπει να μου φορέσουν καπέλο ένα μάτσο άχρωμες, άγευστες και άοσμες τραγουδίστριες. Επειδή λέει ότι είναι του εντέχνου! Και; Πρέπει να είναι ακαλαίσθητες και αντιερωτικές γυναίκες; Είναι λέει τραγουδίστριες σπουδαίες, με άποψη και σπουδαία φωνή. Εγώ δεν άκουσα καμιά σπουδαία φωνή sorry! Σε μερικές μάλιστα οι φωνές θυμίζουν κάτι σαν ξεκούρδιστο όργανο. Χροιά σε χάσιμο, κάτι σαν να σου βγαίνει η ψυχή, με τοποθέτηση στη μύτη. Που πήγε το διάφραγμα κούκλα μου; Όλες μάλιστα θεωρούνται σπουδαίες επειδή εμφανίστηκαν στον Σπύρο Παπαδόπουλο, και είπαν «Στην υγειά μας βρε παιδιά».

Ε, όχι! Αυτό δεν είναι ποιότητα, ούτε τέχνη, ούτε μουσική. Είναι σαν μια προσπάθεια προώθησης ημιατάλαντων ανθρώπων προκειμένου να μην τρίξουν τα θεμέλια και τα κεκτημένα όσων είναι ανασφαλείς, εγωπαθείς και φοβισμένοι.

ΥΓ. Οι φωτογραφίες της κ. Βελεσιώτου και της κ. Φριντζήλα δεν μπήκαν για να στοχοποιηθούν αυτές οι δύο συγκεκριμένες καλλιτέχνιδες. Απλά τις έβαλα επειδή είναι ίσως οι πιο γνωστές της νέας φουρνιάς του εντέχνου.

————————————————

ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ (Απ’ την μια υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν τις ελπιδοφόρες νέες φωνές, κι απ’ την άλλη υπάρχουν κι’ αυτοί που ξινίζουν τα μούτρα τους και αρχίζουν τις συγκρίσεις: “Γιατί να ακούσω Μποφίλιου, αφού υπάρχει η Γαλάνη;” Ωραία, σαν να λέμε γιατί να ακούσω Adele αφού υπάρχει η Shirley Bassey. Μωρέ πάτε καλά; Τι είναι αυτό το κόλπο με τις συγκρίσεις; Μετά να σας πω και κάτι άλλο; Παραπονιόμαστε ότι μας έχει πνίξει το φτηνοτράγουδο και τα ξέκωλα, αλλά με την πρώτη ευκαιρία ρίχνουμε την χολή μας για την Ζουγανέλη ή την Μποφίλιου… Ε, λοιπόν είμαστε για τα σίδερα.) ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ.

———————————————–

martha_frintzila 2-1

Και μου λέει φίλος. Δεν σου αρέσει η Μάρθα Φριντζήλα, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Μαρία Σπυροπούλου, η Μάρω Μαρκέλλου, η Μαρία Παπαγεωργίου ή η Αναστασία Έδεν; Δεν θα σου απαντήσω φίλε μου αν μου αρέσουν, ή αν μ’ αρέσουν λίγο ή καθόλου… Έχω γράψει κατά καιρούς για διάφορα κορίτσια που μ’ αρέσουν, αλλά που είναι του αγγλόφωνου τραγουδιού. Σήμερα θα σας πω ποιες μου αρέσουν, απ’ αυτές που τραγουδούν και Ελληνικά, για να είμαι ξεκάθαρος. Ακούστε τις λοιπόν:

————————————————-

Παυλίνα Βουλγαράκη – Λίγο Λίγο – Official Video Clip

Μιρέλα Πάχου – Mirela (Official Lyric Video HQ)

Ερασμία Μάνου – Το τρένο φεύγει στις οχτώ – (HQ Official Audio Video)

Ηρώ Σαΐα Λευκό Χαρτί (official video clip 2013)

Αν σας αρέσουν τα λαϊκά και τα παραδοσιακά, ορίστε. Μαρία Σουλτάτου – Τζιβαέρι (αμανές)

Και για το τέλος η αγαπημένη, Γιώτα Νέγκα. Με τα μάτια κλειστά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.