Οι γυναίκες καταφεύγουν στην πορνεία

2
851

damaging-prostitution

Στις εποχές της απόγνωσης και της κρίσης, καταγράφηκε αύξηση της πορνείας σύμφωνα με έρευνα του Παντείου Πανεπιστημίου, στοιχεία από την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Σύμφωνα με την έρευνα τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε ο αριθμός των εκδιδόμενων γυναικών, ενώ οι τιμές πέφτουν, όπως μειώνεται και ο αριθμός των Ελλήνων που «προσφεύγουν» στην πορνεία για να βρουν ευχαρίστηση. Τα ποσά που παίρνουν οι γυναίκες, έχουν φτάσει σε εξευτελιστικά νούμερα. Εκτιμάται ότι σε σχέση με το 2009, έχουν πέσει κατά 20% με 50% και κυμαίνονται από 5 έως 30 ευρώ, αν και έχουν εντοπιστεί «ταρίφες» έως και 50 ευρώ. Κατά τα ίδια χρόνια, δηλαδή από τα τέλη του 2012 έως σήμερα, ο τζίρος από την πορνεία υπολογίζεται στα 600-620 εκατ. ευρώ ενώ ο αριθμός των εκπορνευόμενων ανέρχεται περίπου στους 18.500 σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σύμφωνα επίσης με την έρευνα, 13.000-14.000 αλλοδαπές εκδιδόμενες είναι θύματα trafficking.

prostitution12

Σε όλα αυτά βέβαια δεν υπολογίζεται η άλλου είδους πορνεία. Η καλυμμένη. Της υψηλής κοινωνίας, που τα ποσά είναι εντελώς διαφορετικά και εδώ, στα μεγαλοαστικά σαλόνια, εκπορεύονται και αγόρια.

La-France-ne-veut-pas-de-la-prostitution-dans-son-PIB

————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

cyprus-legalize-prostitution

2 COMMENTS

  1. Οχι όλες, ακόμα κι αν διαθέτουν τ’ απαραίτητα προσόντα. Προσπαθούν μέσα στην ανελέητη ανθρωποφαγα κρίση να κάνουν άλλες επιλογές. Κι όχι βέβαια λανθάνουσα πορνεία, όπου ο “σύζυγος” αναλαμβάνει τις οικονομικές υποχρεώσεις, ή ο “σύντροφος” (λέγε με γκόμενο), καλύπτει τα έξοδα έστω κι εν είδει δώρου, κι η απόκτηση θέσης μέσω προσόντων κι ικανοτήτων ξενων προς αυτή. Αυτή η πορνεία είναι κοινωνικά-θρησκευτικά-οικογενειακά δικαιωμένη. Οσες πιστεύουν στο πολιτικά ορθό του επιλέγειν την ανεξαρτησία, θεωρούνται στερημένες, ανίκανες, η αζήτητες. Τι λέτε καλέ; Για ψάξτε το λίγο καλύτερα….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.