Οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται ουρανοκατέβατα.

Τους μάθαμε και τους αγαπήσαμε με το πολύ ωραίο κομμάτι «Λόγια φιλικά» που το έλεγαν παρέα με τον Βασίλη Καρά. Μόλις κυκλοφόρησαν όμως καινούργιο τραγούδι, και ήταν ευκαιρία να μιλήσω με τον Βασίλη Παγώνη, τον βασικό τραγουδιστή και κιθαρίστα του γκρουπ.

0
569

Τους μάθαμε και τους αγαπήσαμε με το πολύ ωραίο κομμάτι «Λόγια φιλικά» που το έλεγαν παρέα με τον Βασίλη Καρά. Μόλις κυκλοφόρησαν όμως καινούργιο τραγούδι, και ήταν ευκαιρία να μιλήσω με τον Βασίλη Παγώνη, τον βασικό τραγουδιστή και κιθαρίστα του γκρουπ.

Αλχημιστές, Βασίλης Παγώνης, συγκρότημα

10+1 ερωτήσεις στους Αλχημιστές

 1. Βασίλη μου που σε πετυχαίνω; Βρισκόμαστε σε πρόβες για τις εμφανίσεις που ήδη ξεκινήσαμε για το καλοκαίρι, σε διάφορους χώρους σε Αθήνα και επαρχία, ενώ παράλληλα δουλεύουμε και στο studio, πολλά νέα τραγούδια. Όλα καλά!!
 2. Τι έγινε και σας πέταξαν έξω απ’ το bar; (γέλια) Εκτός του ότι δεν είχαμε να πληρώσουμε; (γέλια) Σοβαρά τώρα. Η ιδέα του στίχου προϋπήρχε εδώ και αρκετό καιρό αλλά η επιρροή που είχαν πάνω μας οι εικόνες που όλοι συναντάμε αυτή την εποχή στην πόλη μας (αλλά και σε άλλες ανά την Ελλάδα) με τα κλειστά μαγαζιά και την εγκατάλειψη γενικότερα, βοήθησε να αποτυπώσουμε την εικόνα και το συναίσθημα που βγαίνει από τον συγκεκριμένο στίχο.
 3. Θέλω να μου πεις όλη την ιστορία που κρύβεται πίσω από το καινούργια σας τραγούδι. Το κομμάτι αποτελεί ουσιαστικά το κλείσιμο μιας τριλογίας κομματιών (Φταίει που έφυγες, Μεγάλη Νύχτα και Έξω από μπαρ) που επεξεργάζονται με διαφορετικό τρόπο την απόρριψη, τη ερωτική απογοήτευση και τις συναισθηματικές αλλαγές που βιώνονται σε μια τέτοια κατάσταση. Γι αυτό θα δεις ότι υπάρχουν κοινά θέματα στον στίχο και στα τρία. Ουσιαστικά είναι μια εμπειρία αποτυπωμένη με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Ίσως χρειαζόταν, για να επέλθει κάποιο είδος κάθαρσης και να προχωρήσουμε. Η επανάληψη βοήθησε σ’ αυτό.
 1. Επίσης, θέλω να σε ρωτήσω, η συνεργασία σας με τον Βασίλη Καρρά στα «Λόγια φιλικά», τελικά σας βοήθησε ή πιστεύεις ότι σας έφερε δυσκολίες; Σίγουρα μας βοήθησε!! Αν σκεφτείς ότι ακόμα πολλοί σταθμοί παίζουν το ντουέτο μας με τον Βασίλη Καρρά, ακόμα μας βοηθάει….
 1. Σε ρωτάω ρε παιδί μου, γιατί όλοι μετά απ’ αυτή την συνεργασία περίμεναν και άλλες τέτοιες εκπλήξεις…. Σ’ αυτό έχεις δίκιο. Δεν μας δυσκόλεψε όμως, μας προβλημάτισε για το τι κάνουμε μετά. Πάμε με μια συγκεκριμένη συνταγή; Κάνουμε κάτι παρόμοιο; Καταλήξαμε στο ότι δέσαμε μαζί του, λόγω καλής χημείας και συνεργασίας. Δεν γινόταν να μπούμε σε καλούπι. Αλχημιστές υπήρχαν και πριν τη συγκεκριμένη συνεργασία, αλλά μέσω του τραγουδιού “Λόγια Φιλικά” μας γνώρισε περισσότερος κόσμος. Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε την πορεία μας και συνεχίζουμε να εκπλήσσουμε ευχάριστα τους εαυτούς μας με τις επιλογές μας. Άλλωστε εμείς έχουμε πει επανειλημμένα ότι είμαστε εδώ για το ταξίδι και κοιτάμε να μαζέψουμε όσες περισσότερες εμπειρίες, εικόνες και αναμνήσεις μπορούμε μέσα από αυτό και είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν θέλουμε τις ταμπέλες.
 1. Έχετε συνεργαστεί με όλη την αφρόκρεμα της μουσικής, και έχετε παίξει σε όλες τις καλές μουσικές σκηνές. Ξεχωρίζετε κάποια σαν πολύ ιδιαίτερη; Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε καμία συνεργασία και κανέναν χώρο γιατί από όλους έχουμε τις αναμνήσεις μας και τις εμπειρίες μας. Κάθε ένας καλλιτέχνης μας έχει δώσει πράγματα και εμείς σε κάθε μια από αυτές τις συνεργασίες κ σε όλες μας τις εμφανίσεις δίναμε πάντα το 100% .
 1. Είστε μπάντα που έχετε ζωή πάνω από 10 χρόνια. Πως το βλέπεις το μέλλον σας; Τι όνειρα έχετε; Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που ακόμα έχουμε πολλές νέες ιδέες, στόχους και ξεπερνάμε πολλές δυσκολίες υπερβολικά γρήγορα πλέον. Πάντα ευχόμαστε να μπορούμε να παίζουμε παρέα μουσική και να κάνουμε αυτό που μας αρέσει με όσο λιγότερες εκπτώσεις γίνεται. Ως αθεράπευτα ρομαντικοί σε όλα τα επίπεδα θα συνεχίσουμε να παίζουμε μουσική και θα ελπίζουμε ότι όλα μπορούν να πάνε προς το καλύτερο και στη μουσική βιομηχανία και γενικότερα.
 1. Ταμπέλες δεν θέλετε, αλλά θεωρείτε ότι είστε ροκ μπάντα ή αυτό που λέμε παντός καιρού; Οι επιρροές μας είναι η αφετηρία μας, από εκεί άρχισαν τα πάντα. Ροκ, ρεμπέτικα, ηλεκτρονική μουσική, παραδοσιακή μουσική, είναι μερικά μόνο από όσα μας μαγεύουν. Αναπόφευκτα όμως στην πορεία, όσο ωριμάζαμε και εμείς και ο ζωντανός οργανισμός που δημιουργήσαμε και λέγεται Αλχημιστές, η εξέλιξη και η όποια αλλαγή μικρή η μεγάλη ήταν φυσική. Πλέον έχουμε εμπλουτίσει και αγαπήσει τόσους ήχους και τόσα στυλ μουσικής που δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε τον εαυτό μας καθαρά σε ένα ύφος. Και να το κάναμε θα αναιρούσαμε τον εαυτό μας την στιγμή που θα πιάναμε τα όργανα για να παίξουμε το επόμενο κομμάτι!
 1. Πάντως στεγανά βλέπω ότι δεν υπάρχουν στις επιλογές σας. Όπως έχουμε δει, συνεργάζεστε με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Διονύση Τσακνή, αλλά και με τον Σεφερλή και την Έλλη Κοκκίνου. Αγαπάμε τις συναυλίες, τις μουσικές σκηνές, τις πίστες ,το θέατρο, τα μπαράκια, γενικά ότι έχει άμεση σχέση με τη μουσική. Όταν ερχόμαστε σε επαφή με κάποιους ανθρώπους του χώρου που έχουν διάθεση για πειραματισμούς και ωραίες ιδέες σίγουρα υπάρχει μια καλή βάση για μια συνεργασία, ξέρουμε ότι θα πάρουμε πράγματα και θα δώσουμε, θα εξελιχθούμε, θα πάρουμε κι άλλες εμπειρίες.
 1. Υπάρχει κάτι που να σας αρέσει αυτή την εποχή και κάτι που να σας την σπάει; Το ωραίο αυτής της εποχής είναι ότι επιβάλει ευελιξία, καινοτομία, συνεργασία και θετική σκέψη και γενικότερα είναι ωραίο ότι χρειάζεται να επιστρατεύσουμε όλα τα θετικά στοιχεία μας σαν κοινωνία και σαν άνθρωποι για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Το σπαστικό είναι όταν δεν γίνεται αυτό.

Και η 11η ερώτηση και απάντηση ανήκει σε σένα

 1. Τι έχετε ως βασική αρχή σας (μότο) και κίνητρο για να συνεχίζετε; Ανέκαθεν λέγαμε ‘’Κάθε εμπόδιο για καλό’’. Πάντα μετά από κάποια δύσκολη φάση που περνάγαμε, γινόταν κάτι πάρα πολύ καλό και είχε και διάρκεια. Δεν παραιτηθήκαμε ποτέ και συνεχίζουμε να προσπαθούμε. Οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται ουρανοκατέβατα. Αν δεν έχεις κάτι να πεις, δεν μπορεί κανένας να σε ακούσει.

ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ, ALHIMISTES, ALXIMISTES, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

 

Οι Αλχημιστές είναι
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΓΩΝΗΣ – Κιθάρα- φωνή, ΒΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ- Πλήκτρα/ προγραμματισμός, ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΟΥΔΗΣ – 4χορδο μπουζούκι, φωνητικά, ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΘΟΥΡΑΣ – Τύμπανα, ΘΑΝΟΣ ΖΟΥΡΑΣ – Μπάσο

ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ, ALHIMISTES, ALXIMISTES, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

Facebook Page: https://www.facebook.com/pages/ALXHMISTES

Ακούστε το τραγούδι «Έξω απ’ το μπαρ».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.