Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

1
618

MS5lU

Οι Σουφραζέτες έγιναν ταινία. Οι γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία, οι γυναίκες που βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας ψήφο, που ταπεινώθηκαν, δάρθηκαν, φυλακίστηκαν, εξευτελίστηκαν… έγιναν ταινία, που τα Oscar την σνόμπαραν. Γιατί;

Δεν την είχα δει την ταινία, αλλά πίστευα ότι από το θέμα και μόνο θα σάρωνε στις υποψηφιότητες των Oscar. Ακόμα και οι παρουσίες της Carey Mulligan, της Helena Bonham Carter και της Meryl Streep θα συντελούσαν σ’ αυτό. Όταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες και δεν την είδα πουθενά, έμεινα άφωνος. Έτσι επεδίωξα να την δω, έστω σε dvd, και τότε κατάλαβα ότι … τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Η ταινία δεν είναι καθόλου καλή. Μα καθόλου. Άνευρη, ανέμπνευστη, με κακό σενάριο, με αδούλευτους χαρακτήρες, χάλια μουσική και το χειρότερο όλων… απαράδεκτη φωτογραφία. Απαράδεκτη για μια τέτοια παραγωγή, που φαντάζομαι ότι ο υπεύθυνος δεν θα ξαναβρεί δουλειά στο Hollywood ή σε άλλη μεγάλη παραγωγή.

Στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο, περισσότερες από 100 φεμινίστριες διαδηλώτριες ξάπλωσαν στο κόκκινο χαλί διαμαρτυρόμενες για τα σημερινά προβλήματα των γυναικών. Για τις περικοπές π.χ. σε υπηρεσίες υποστήριξης γυναικών – θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Η σκηνοθεσία της ταινίας ανήκει στην Sarah Gavron και το σενάριο υπογράφει η Abi Morgan (Iron Lady).

Les-Suffragettes_M

Les-Suffragettes1_M

Η Meryl Streep ενσαρκώνει μια πολιτική φυσιογνωμία που στάθηκε μεταρρυθμιστικός λίθος στην ιστορία του περασμένου αιώνα, παίζοντας σε μία σκηνή που διαρκεί το πολύ 3 λεπτά.

Les-Suffragettes2_M

Olympic suffragettes

Για να καταλάβετε, το 1999 το περιοδικό Time συμπεριέλαβε την Emmeline Pankhurst (αυτήν που ενσαρκώνει η Meryl Streep), στον κατάλογο με τις 100 πιο σημαντικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα, λέγοντας γι’ αυτή: «Σχημάτισε την ιδέα της σημερινής γυναίκας, δημιούργησε νέα πρότυπα».

75

Suffragette 33

Μην βλέπετε τις φωτογραφίες και σας ξεγελούν. Η ταινία είναι πολύ κακοφωτισμένη. Σαν μουτζούρα….

09d3d27382c6602e_134001

suffragette-film-109

Ρίξτε μια ματιά στο trailer της ταινίας

Διαβάστε επίσης: Αυτές οι γυναίκες άλλαξαν την ιστορία

https://www.nikosonline.gr/?p=27615

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.