Ορθοδοξία και Ελληνισμός: Συμβαδίζουν;

4
173

kiprou xrisostomos

Δεν φτάνει που οι χριστιανοί ορθόδοξοι κατέστρεψαν όλον τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, δεν φτάνει που γκρέμισαν αρχαίους ναούς για να φτιάξουν εκκλησίες, που αποκεφάλισαν γλυπτά και από την λύσσα τους ευνούχισαν αγάλματα, έχουμε και συνέχεια…..

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, βγήκε πάλι πρόσφατα στο προσκήνιο μιλώντας για το πώς πρέπει να αισθανόμαστε. Και είπε: «Σχεδόν 50 χρόνια τώρα εργαζόμαστε για την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας. Πιστεύω ότι η επικείμενη Σύναξη θα είναι καθοριστικής σημασίας για το κατά πόσο θα συνέλθει η Μεγάλη Σύνοδος. Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να δώσει απαντήσεις στον σύγχρονο άνθρωπο για μια σειρά ζητήματα.»

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο: «εκείνο, το οποίο εμποδίζει την Ορθοδοξία να λάβει αποφάσεις είναι ο εθνικισμός. Δηλαδή, κάθε Προκαθήμενος βλέπει πρώτα την εθνική του καταγωγή και έπειτα την Ορθοδοξία» και τονίζει:

«… πρώτα όλοι να είμεθα Ορθόδοξοι και κατά δεύτερο λόγο να είμαστε Έλληνες»

Ορθοδοξία, Ελληνισμός

«Αν δεν αποβάλουμε τον εθνισμό μας και να θέσουμε υπέρ άνω όλων την Ορθοδοξία, δυστυχώς δεν θα πάμε καλά».

Ορθοδοξία, Ελληνισμός

Σας υπενθυμίζω ότι ο εν λόγω κύριος έχει φτιάξει πισίνα στην αρχιεπισκοπή… «για λόγους υγείας» όπως είπε, απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης.

Απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης μέσω της εφημερίδας, Σημερινή, ο Μακαριότατος εξήγησε πως δεν πρόκειται για πισίνα αλλά υδρομασάζ. «Αν υπάρχουν δημοσιογράφοι και κόσμος που ενδιαφέρεται γι’ αυτό το θέμα, τότε δεν πάμε καθόλου καλά», δήλωσε στην εφημερίδα και συνέχισε «το θέμα αυτό δεν θα έπρεπε να απασχολεί την επικαιρότητα. Το υδρομασάζ δημιουργήθηκε στη βεράντα του διαμερίσματός μου».

Επίσης, παραδέχτηκε πως σχεδόν δε μπορεί να περπατήσει και δε μπορεί να αντιληφθεί ποιο πραγματικά είναι το θέμα. Ωστόσο, παραμένουν τα ερωτήματα: Από που αντλήθηκαν τα χρήματα για ένα τέτοιο έργο;

Ορθοδοξία, Ελληνισμός

Κατάλαβες κούκλα μου; Αυτός ο κύριος μας ζητά να είμαστε πρώτα ορθόδοξοι και μετά Έλληνες.

Το nikosonline.gr έχει δική του σελίδα στο Facebook / https://www.facebook.com/www.nikosonline.gr/

Γίνετε μέλη στην σελίδα “Ελλάδα λέμε…” / https://www.facebook.com/Ελλαδα-λέμε-1071846639572810/

4 COMMENTS

  1. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις…. ζούνε στην υποκρισία και το ψέμα οι περισσότεροι της Εκκλησίας. Υπάρχουν ελάχιστοι “άνθρωποι” που αξίζουν στο χώρο αυτό.

  2. Ούτε που θέλω να ασχολούμαι μαζί τους…
    Μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού και ούτε, οι αξιοσέβαστοι…

  3. Στυγνοί επαγγελματίες ενός τρομοκρατικού ιδεολογικού συστήματος που απευθύνεται σε πρόβατα και δούλους, όπως ξεκάθαρα δηλώνεται.

  4. ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ…..
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΦΟΡΑΓΕ ΕΝΑ ΧΙΤΩΝΑ ΚΑΙ ΣΑΝΔΑΛΙΑ ΟΧΙ ΧΡΥΣΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ….ΟΥΣΤ…………………..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.