Το παιδί θαύμα μεγάλωσε

Ο Michael Phelps, ο παγκόσμιος ρέκορντμαν, ο άνθρωπος που ακόμα ψάχνει ανταγωνιστή, έγινε 36 χρόνων. Του έφυγε η παιδικότητα, του έφυγαν τα σπυράκια, παντρεύτηκε και έχει και ένα γιο. Για την γυναίκα του θα σας πω αναλυτικά πιο κάτω, γιατί τώρα έχω θαμπωθεί με όλα αυτά τα χρυσά μετάλλια! Σας παραδίνω λοιπόν τον άνθρωπο φαινόμενο.

1
4242

Ο Michael Phelps, ο παγκόσμιος ρέκορντμαν, ο άνθρωπος μηχανή που ακόμα ψάχνει ανταγωνιστή, έγινε 37 ετών. Του έφυγε η παιδικότητα, του έφυγαν τα σπυράκια, παντρεύτηκε και έχει τρεις γιους. Για την γυναίκα του θα σας πω αναλυτικά πιο κάτω, γιατί τώρα έχω θαμπωθεί με όλα αυτά τα χρυσά μετάλλια! Σας παραδίνω λοιπόν το “παιδί θαύμα” αυτοπροσώπως!

Ο Μάικλ Φελπς (Michael Fred Phelps), είναι Αμερικανός πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, κάτοχος παγκοσμίων επιδόσεων σε πολλά αγωνίσματα. Έχει κατακτήσει 28 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εκ των οποίων τα 24 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα. Από αυτά, τα 8 (6 χρυσά, 2 χάλκινα) τα κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τα 8 (όλα χρυσά) στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

 Michael Phelps, Μαϊκλ Φέλπς, Κολύμβηση, Ολυμπιάδες, Χρυσά μετάλλια, Ρεκόρ, nikosonline.gr

Έτσι, ξεπέρασε το ρεκόρ των περισσότερων χρυσών μεταλλίων σε μία μόνο διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, με 8 χρυσά, ρεκόρ που κατείχε από την Ολυμπιάδα του 1972 ο επίσης Αμερικανός κολυμβητής Μαρκ Σπιτς με 7 χρυσά. Συνολικά σε 4 Ολυμπιάδες έχει κερδίσει 22 μετάλλια. Τα 18 χρυσά του είναι ρεκόρ όλων των Ολυμπιάδων. Έχει τιμηθεί με το Παγκόσμιο Βραβείο του Κολυμβητή της Χρονιάς τα έτη 2003, 2004, 2006, 2007 και του Αμερικανού Κολυμβητή της Χρονιάς τα έτη 2001, 2002, 2003, 2004, 2006 και 2007.

 Michael Phelps, Μαϊκλ Φέλπς, Κολύμβηση, Ολυμπιάδες, Χρυσά μετάλλια, Ρεκόρ, nikosonline.gr

Φτάνει… ζαλίστηκα.  Ξέρεις τι είναι στα 19 σου να κερδίζεις 8 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες; Θυμάστε τι γινόταν τότε έτσι; Από ανατομικές αναλύσεις, μέχρι πόσες θερμίδες τρώει καθημερινά. Απίστευτες ποσότητες φαγητού, αλλά παρ’ όλα αυτά λόγο σκληρής καθημερινής προπόνησης – με 1.93 ύψος – παρέμενε γύρω στα 88 κιλά.

Όλη η ιστορία του

Γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου του 1985, μεγάλωσε στη Βαλτιμόρη της πολιτείας Μέριλαντ και οι γονείς του χώρισαν το 1994. Έχει δύο μεγαλύτερες αδερφές, την Whitney και την Hillary, οι οποίες και οι δύο ασχολήθηκαν με την κολύμβηση. Σε νεαρή ηλικία, ο Φελπς διαγνώστηκε με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας. Ξεκίνησε την κολύμβηση σε ηλικία 7 ετών, κατά ένα μέρος μιμούμενος τις αδερφές του και κατά ένα άλλο μέρος για να εκτονώσει την αστείρευτη ενέργειά του. Σύντομα προόδευσε στο άθλημα του και στην ηλικία των 10 ήταν κάτοχος εθνικού ρεκόρ στην ηλικιακή του κατηγορία. Από την εφηβική του ηλικία ανήκε στην ομάδα της Βόρειας Βαλτιμόρης (North Baltimore Aquatic Club), και στα 15 του χρόνια έλαβε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2000 και έγινε ο νεαρότερος Αμερικανός που έλαβε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα της κολύμβησης. Παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε μετάλλιο, ήταν όμως 5ος στο αγώνισμα των 200 μέτρων πεταλούδα. Λίγους μήνες μετά κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μ. Πεταλούδα.

Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ

Το Νοέμβριο του 2004 συνελήφθη οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ. Παραδέχθηκε την ενοχή του και τέθηκε υπό αστυνομική επιτήρηση για 1,5 χρόνο, του επιβλήθηκε πρόστιμο 250 δολαρίων και υποχρεώθηκε να μιλήσει σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου για την κατανάλωση ποτών και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Παράλληλα άρχισε σπουδές για αθλητικό μάρκετινγκ και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, στο Αν Άρμπορ. Πέντε χρόνια μετά, νέο σκάνδαλο ξεσπά, έπειτα από τη δημοσίευση φωτογραφίας στο βρετανικό Τύπο, η οποία τον έδειχνε να καπνίζει μαριχουάνα. Τιμωρήθηκε με τρίμηνο αποκλεισμό από την αμερικανική κολυμβητική ομοσπονδία, και η εταιρεία Kellogg’s δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του.

Michael Phelps, Μαϊκλ Φέλπς, Κολύμβηση, Ολυμπιάδες, Olympic Games, Swimming Pool, Χρυσά μετάλλια, Ρεκόρ, nikosonline.gr

Η γυναίκα και τα παιδιά του

Το 2007 στην απονομή κάποιων βραβείων συνάντησε μια πολύ όμορφη κοπέλα και ενδιαφέρθηκε να την γνωρίσει. Ήταν η Nicole Johnson, που μόλις είχε βγει Miss California USA. Η γνωριμία έγινε, μετά χάθηκαν και το 2009 άρχισαν να βγαίνουν κάπως πιο επίσημα. Τα ταξίδια, οι προπονήσεις και οι υποχρεώσεις του, την κούρασαν και αποφάσισε να διακόψουν. Μεσολάβησαν και οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2012… και ξαναβρέθηκαν το 2014. Αυτήν την φορά πήγε και την βρήκε με δακτυλίδι αρραβώνων. 5 Μαΐου του 2016 γεννήθηκε ο γιος τους, Boomer Robert Phelps, και στις 13 του επόμενου μήνα το ζευγάρι παντρεύτηκε. Έκτοτε απέκτησαν άλλους δύο γιους. Τον Beckett Richard Phelps (2018) και τον Maverick Nicolas Phelps (2019). Η οικογένεια ζει στην κοιλάδα Paradise της Αριζόνα. 

Michael Phelps, Μαϊκλ Φέλπς, Κολύμβηση, Ολυμπιάδες, Χρυσά μετάλλια, Ρεκόρ, nikosonline.gr

Όταν γεννήθηκε ο τρίτος γιος του.

Michael Phelps photo

 Michael Phelps, Μαϊκλ Φέλπς, Κολύμβηση, Ολυμπιάδες, Χρυσά μετάλλια, Ρεκόρ, nikosonline.gr  Michael Phelps, Μαϊκλ Φέλπς, Κολύμβηση, Ολυμπιάδες, Χρυσά μετάλλια, Ρεκόρ, nikosonline.gr  Michael Phelps, Μαϊκλ Φέλπς, Κολύμβηση, Ολυμπιάδες, Χρυσά μετάλλια, Ρεκόρ, nikosonline.gr  Michael Phelps, Μαϊκλ Φέλπς, Κολύμβηση, Ολυμπιάδες, Χρυσά μετάλλια, Ρεκόρ, nikosonline.gr  Michael Phelps, Μαϊκλ Φέλπς, Κολύμβηση, Ολυμπιάδες, Χρυσά μετάλλια, Ρεκόρ, nikosonline.gr

 Michael Phelps, Μαϊκλ Φέλπς, Κολύμβηση, Ολυμπιάδες, Χρυσά μετάλλια, Ρεκόρ, nikosonline.gr  Michael Phelps, Μαϊκλ Φέλπς, Κολύμβηση, Ολυμπιάδες, Χρυσά μετάλλια, Ρεκόρ, nikosonline.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το παιδί θαύμα επιστρέφει; https://bit.ly/2Gsd3Zh

 Michael Phelps, Μαϊκλ Φέλπς, Κολύμβηση, Ολυμπιάδες, Χρυσά μετάλλια, Ρεκόρ, nikosonline.gr

 Michael Phelps, Μαϊκλ Φέλπς, Κολύμβηση, Ολυμπιάδες, Χρυσά μετάλλια, Ρεκόρ, nikosonline.gr  Michael Phelps, Μαϊκλ Φέλπς, Κολύμβηση, Ολυμπιάδες, Χρυσά μετάλλια, Ρεκόρ, nikosonline.gr

Όλα τα μεγάλα περιοδικά του κόσμου τον θέλουν στο εξώφυλλο τους. Και δεν μιλάω για τα αθλητικά….

Michael Phelps, Μαϊκλ Φέλπς, Κολύμβηση, Ολυμπιάδες, Olympic Games, Swimming Pool, Χρυσά μετάλλια, Ρεκόρ, nikosonline.gr

Λένε πως με τα παιδιά του περνάει απίστευτα πολλές ώρες…

Κι’ άλλα άρθρα για κολύμβηση και κολυμβητές

Το Ελληνικό Πόλο σκίζει, η Ελληνική κολύμβηση πάτωσε: https://bit.ly/2uGeNIH

Τα αγόρια μας είναι πρωταθλητές κόσμου! https://bit.ly/2uXXnav

Συγνώμη αγόρι μου: https://bit.ly/2EcYFho

Οι γυναίκες παραληρούν: https://bit.ly/2IkBBQg

Αυτό το κράτος μια ατέλειωτη παράγκα: https://bit.ly/2GvAQ6F

Το αγόρι… πεταλούδα! https://bit.ly/2JMqyRp

 Michael Phelps, Μαϊκλ Φέλπς, Κολύμβηση, Ολυμπιάδες, Χρυσά μετάλλια, Ρεκόρ, nikosonline.gr

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.