Ο άντρας είναι το ωραιότερο πλάσμα της γης

0
503

ηλεκτρονικό αφισάκι #2

Μια γυναίκα θυμάται. Οι τρεις άνδρες που διέσχισαν τη ζωή της επιστρέφουν εν μία νυκτί στην κρεβατοκάμαρά της, με μυστήριες διαθέσεις. Ο Γεωργός, ο Ιερός, ο Δαιμόνιος. Τα σύνορα ονείρου και πραγματικότητας διαρρηγνύονται. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον προσκαλούν τους απανταχού ερωτευμένους σε ένα αισθησιακό δείπνο για τέσσερις.

Η συγγραφέας του έργου, κάνοντας έναν απολογισμό, σκέφτεται: «Η Τριανδρία ανήκει στα υπαγορευμένα άνωθεν κείμενα. Γράφτηκε σε πυρετώδη κατάσταση, με αυξομειώσεις θερμοκρασίας από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015. Ένας εκδοτικός οίκος αρνήθηκε να την τυπώσει. Τρεις δεν απάντησαν ποτέ. Πολλοί ηθοποιοί απέρριψαν ευγενικά να παίξουν, μετά από πρόταση που τους έγινε. Ένα θέατρο την αγκάλιασε αμέσως. Ένας σκηνοθέτης τη λάτρεψε. Μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων παιδεύτηκε για χάρη της. Όλα αυτά δείχνουν, κατά την περήφανή μου άποψη ως δημιουργού, ότι «η Τριανδρία», σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ένα μέτριο έργο. Είναι είτε άριστο, είτε άθλιο. Από πολλές απόψεις.

Αυτό που ήθελα να πω ήταν «σ’ αγαπώ». Ένα «σ’ αγαπώ» αγνώστου κατευθύνσεως. Αυτό που ήθελα να κρύψω-ανεπιτυχώς- ήταν ένα φοβάμαι. Και αυτό που θέλω να καταλάβεις, είναι ένα: «ζήσε, ακόμα και αν…». Ο άντρας είναι το ωραιότερο πλάσμα της γης. Αλλά αυτό μπορεί να το δει και να το νοηματοδοτήσει μόνο μια γυναικεία καρδιά. Γι’ αυτό, η λέξη «τριανδρία» χωρά τρεις φαλλούς, αλλά παραμένει γένους θηλυκού. Τίποτα που ανήκει στη Γραφή και τη Μνήμη δεν είναι ικανό να ξορκίσει τον Πόνο. Μόνο το Αύριο έχει μια κάποια ελπίδα. Το θέατρο είναι αυτή η χρυσή άμαξα με τα μαγικά άτια που παρασύρει τη γραφή και τη Μνήμη στ’ Όνειρο και στη Διάρκεια. Το θέατρο είναι αιώνιο κι αεικίνητο. Η γραφή νεανική και αμετακίνητη. Ο έρωτας πάντα νικητής.»

Ένα κείμενο της Γεωργίας Δρακάκη σε σκηνοθεσία Κώστα Δράκου από τις 18 Νοέμβρη, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 9μμ, στο Θέατρο Λύχνος, για λίγες παραστάσεις.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Σιλεβρή, Κωστής Μακριδάκης, Γιάννης Κωσταράς, Ανδρέας Μαριανός, Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Βιτωράτος, Ενδυματολογία: Σπύρος Πουρνάρας, Μουσική: Μαρίνα Σάτι, Τareq Εικαστικά: Αναστάσης Καρβούνης, Κώστας Λαδόπουλος, Γιώργος Ευσταθίου Φωτογραφία/video: Τζοβάνα Χασίμι, Μαρκέλλος Πλακίτσης

ηλεκτρονικό αφισάκι

Ένας θεατρικά μεταγλωττισμένος τρόμος γιατί τελικά μόνο η ίδια η ζωή νικά την πανίσχυρη μνήμη.

Θέατρο Λύχνος: Ιερά Οδός 59 & Χαλκιδικής 83, Γκάζι

Διάρκεια παράστασης: περίπου 60′ Εισιτήρια: 10 ευρώ, 8 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι) Ειδικές τιμές για group άνω των 10 ατόμων Τηλέφωνα κρατήσεων εισιτηρίων: 211-0121686 & 697-1734003

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.