Ο αιρετικός του τραγουδιού

0
419

Γιάννης Μαθές

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αν κάποιος είναι ολοκληρωμένος καλλιτέχνης, αν κάποιος έχει και φωνάρα και ήθος και αν κάποιος αποφεύγει την τηλεόραση, τόσο πιο δύσκολα θα τα καταφέρει.

Η περίπτωση του Γιάννη Μαθέ είναι κλασσικό παράδειγμα. Ακούστε: Γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολείται επαγγελματικά με την ερμηνεία και σύνθεση τραγουδιού. Είναι πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών της μουσικής και απόφοιτος του κονσερβατορίου «Φίλιππος Νάκας». Επίσης, είναι τελειόφοιτος ελληνικής φιλολογίας στην Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει δεκαετείς σπουδές πιάνου όπως και μαθήματα κλασικού τραγουδιού. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα χορού και κινησιολογίας, όπως και σεμινάρια υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών.

Το 2000 ξεκινά επίσημα το μουσικό του ταξίδι με την βοήθεια της Δήμητρας Γαλάνη. Στην μέχρι τώρα πορεία του έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Κατσαρός, Στέφανος Κορκολής κ.α), με πολλά από τα σπουδαιότερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού (Βίκυ Μοσχολιού, Μαρινέλλα, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Πάριος κ.ά) καθώς και με μερικούς από τους πλέον καταξιωμένους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και χορογράφους (Γρηγόρης Βαλτινός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Πέμη Ζούνη, Άρης Λεμπεσόπουλος, Σταμάτης Φασουλής, Φωκάς Ευαγγελινός, Αποστολία Παπαδαμάκη κ.α)

Τον χειμώνα που μας πέρασε διαγωνίσθηκε στους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με το τραγούδι «Oι Aιρετικοί», σε δική του σύνθεση και ερμηνεία, αποσπώντας το 2ο βραβείο.

Γιάννης Μαθές

Λοιπόν για να εξηγούμαστε. Εδώ μου αρέσουν τα πάντα. Όλα. Το τραγούδι, ο καλλιτέχνης, οι στίχοι, η ενορχήστρωση… και το video clip Θεά! Ασπρόμαυρο και…. Αιρετικό!

Κύριε Γιάννη Μαθέ, τα θερμά μου συγχαρητήρια…….

Διαβάστε αποκλειστική συνέντευξη του Γιάννη Μαθέ στο nikosonline.gr πατώντας τον σύνδεσμο:  https://www.nikosonline.gr/?p=39332

———————————————-

Γίνετε μέλη στην ομάδα: ΑΝΤΡΕΣ /https://www.facebook.com/groups/1127704867319516/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.