Ο Βαγγέλης έντυσε με μουσική την αποστολή

0
120

Vangelis-And-The-Journey-To-Ithaka-Documentary-Private-Studio-Greece-Direct-3

O αγαπημένος μας Βαγγέλης Παπαθανασίου, δημιούργησε μια τριλογία μουσικών συνθέσεων ειδικά γραμμένη για τη διαστημική αποστολή Rosetta. Η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA παρουσίασε τα πρώτα δύο μέρη λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση της ιστορικής προσεδάφισης στον κομήτη. Μια προσεδάφιση που εντυπωσίασε ακόμα κι’ αυτήν την NASA που έστειλε τα συγχαρητήρια της.

———————————-

Είναι η πολλοστή φορά που ο διάσημος Έλληνας συνθέτης ασχολείται με θέματα επιστήμης και διαστήματος. Από την δεκαετία του ’70 στα προσωπικά του άλμπουμ (Heaven & Hell, Albedo 0.39 κ.α.) μέχρι και την Mythodea που αποτέλεσε το μουσικό θέμα της αποστολής Mars Odyssey το 2001. Μην ξεχνάμε επίσης ότι ένας αστερισμός φέρει το όνομα του, ενώ το 2003 τιμήθηκε με το Μετάλλιο Δημόσιας Προσφοράς της NASA.

Ο Βαγγέλης πάντα ενδιαφερόταν για το παράξενο και το ανεξήγητο, και πάντα ήταν κοντά στις έρευνες και στις αποστολές στο διάστημα. Κατά καιρούς έχει πει ότι η μυθολογία, η επιστήμη και η εξερεύνηση του Διαστήματος είναι αντικείμενα που τον ενθουσιάζουν από τα πρώτα του παιδικά χρόνια, και πάντα ήταν συνδεδεμένα με κάποιο τρόπο με τη μουσική του.

Rosetta_Philae_Artist_Impression_Close_595w

1W_M

Ακούστε τα τρία κομμάτια και δείτε τα video, θα ενθουσιαστείτε:

Το πρώτο κομμάτι της τριλογίας έχει τίτλο «Arrival»

Το δεύτερο μέρος έχει τίτλο «Philae’s Journey»

Το τρίτο μέρος τιτλοφορείται «Rosetta’s Waltz»

Rosetta_spacecraft_node_full_image_2

Three music videos released by ESA to celebrate the first ever attempted soft landing on a comet by ESA’s Rosetta mission.

Vangelis, the world-renowned musician, has composed these pieces of music specially for ESA and inspired by the Rosetta mission

Vangelis-And-The-Journey-To-Ithaka-Documentary-Private-Studio-Synthesizer-Setup-MTM-8-Greece

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here