Ο Γιώργος Κιμούλης στο σκαμνί

Στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών παραπέμπεται ο Γιώργος Κιμούλης μετά τις αποκαλύψεις της Ζέτας Δούκα. Όλα ξεκίνησαν από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του αθλητισμού, όπου διάφοροι παράγοντες κάνοντας κατάχρηση εξουσίας έχουν φτάσει μέχρι και να βιάσουν νεαρές αθλήτριες.

0
1979

Στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών παραπέμπεται ο Γιώργος Κιμούλης μετά τις αποκαλύψεις της Ζέτας Δούκα, η οποία εξομολογήθηκε ότι πριν 13 χρόνια σε μια παράσταση που έπαιζε μαζί του της είχε ασκήσει ψυχολογική, σωματική και λεκτική βία σε τέτοιο βαθμό που είχε διαταχθεί η ψυχική της υγεία. Μετά απ’ αυτήν την εξομολόγηση ακολούθησε τσουνάμι αντιδράσεων και καταγγελιών.

Βεβαίως δεν ξεχνάμε πως όλα ξεκίνησαν απο τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του αθλητισμού, όπου διάφοροι μεγαλοπαράγοντες κάνοντας κατάχρηση εξουσίας έχουν φτάσει μέχρι και να βιάσουν νεαρές αθλήτριες. 

Οι πρώτοι που έσπευσαν να πάρουν θέση υπερ του Κιμούλη ήταν ο Σταμάτης Κραουνάκης – που τον υπερασπίστηκε χλιαρά, ο Γιάννης Μπέζος που είπε μουδιασμένα: “Ξέρω ότι έχει ένα εκρηκτικό χαρακτήρα, δεν παρατήρησα κάτι στις δουλειές που κάναμε μαζί, αλλά δεν μπορώ να αμφισβητήσω τα λεγόμενα της κ. Δούκα”, και η γνωστή που έχει επιλεκτική μνήμη και ό,τι θυμάται χαίρεται!

“Ποια είναι η Ζέτα Δούκα; Δεν την ξέρω, τον Κιμούλη τον ξέρω” Χρυσούλα Διαβάτη.

Ο ασκός του Αιόλου που άνοιξε η Ζέτα Δούκα φέρνει θύελλα καταγγελιών κι’ από άλλες ηθοποιούς που έτυχε να συνεργαστούν με το Γιώργο Κιμούλη. Το θλιβερό περιστατικό που περιέγραψε η Ζέτα Δούκα, συγκίνησε πολλές γυναίκες ηθοποιούς που έσπευσαν να κάνουν κι’ εκείνες καταγγελίες εναντίον του Κιμούλη: Κατερίνα Παπουτσάκη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Κατερίνα Γερονικολού, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Φαίη Ξυλά αλλά και από την πρώην πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Αιμιλία Υψηλάντη.

“Εχει κακοποιήσει πολλές ψυχές και καλά θα κάνει να ζητήσει τη βοήθεια ειδικού” Τζένη Ιωακειμίδου

«Ο Κιμούλης με έβριζε, έπινα και έπαιρνα lexotanil» Κατερίνα Λέχου

Και σαν να μην έφταναν οι γυναίκες ήρθε και η καταγγελία καταπέλτης… “Ο Γιώργος Κιμούλης μου είχε κάνει τη ζωή κόλαση” Κώστας Αρζόγλου

Και μετά άρχισαν κι’ άλλες καταγγελίες για άλλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες από ηθοποιούς όπως η  Αγγελική Λάμπρη, η Τζένη Μπότση, η Λουκία Μιχαλά και η Δήμητρα Παπαδήμα. 

Και ήρθε η σειρά των αντρών, όπου τρεις νέοι ηθοποιοί καταγγέλλουν τον σκηνοθέτη Κώστα Ζάπα για σεξουαλική παρενόχληση. Οι ηθοποιοί Ερρίκος Μηλιάρης, Χάρης Τζωρτζάκης και Γιάννης Νιάρρος καταγγέλλουν ονομαστικά στο Facebook τον σκηνοθέτη για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο Γιώργος Κιμούλης στο σκαμνί, Giorgos Kimoulis, skamni, me too, nikosonline.gr

Ο Δημήτρης Καταλειφός ήταν από τους πρώτους που επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα. Είπε να ζητήσει συγνώμη και να πάμε παρά κάτω, αλλά δεν εισακούστηκε. Το τσουνάμι είχε φουντώσει…

Ποιος είναι ο Γιώργος Κιμούλης;

Ο Γιώργος Κιμούλης γεννήθηκε στον Πειραιά, στις 18 Σεπτεμβρίου 1956 και είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά στο θέατρο το 1977 με τη θεατρική ομάδα “Ελεύθερο Θέατρο” και στον κινηματογράφο το 1981 στην ταινία “Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια”. Το 1986 δημιούργησε τη δική του θεατρική ομάδα, το “Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας”. Το 1996 ίδρυσε δραματική σχολή. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών -στο οποίο κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος- και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Έχει παντρευτεί και έχει χωρίσει δύο φορές. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την τραγουδίστρια Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο δεύτερος με την πολιτικό Μαρία Δαμανάκη, με την οποία απέκτησε την κόρη του, Μαριάννα.

Τον Οκτώβριο του 2016 ορίστηκε μέλος της επιτροπής διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση. Στις 28 Φεβρουαρίου του 2017 ορίστηκε πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και παραιτήθηκε από τη θέση αυτή λίγες ημέρες μετά, στις 16 Μαρτίου.

Ο Γιώργος Κιμούλης στο σκαμνί, Giorgos Kimoulis, skamni, me too, nikosonline.gr

Η γνωριμία μου με τον Κιμούλη

Φωτογραφίες Νίκος Μουρατίδης

Τον έμαθα πολύ νωρίς, τότε που συμμετέχοντας με το Ελεύθερο θέατρο έπαιξε -άγνωστος – στην παράσταση “Το σώσε” (1983/1984), που έσκισε και ο ίδιος και η παράσταση και είπαν να την επανάλβουν και την ερχόμενη σεζόν. Ε, ο Κιμούλης τους ζήτησε διπλάσια αμοιβή για να παίξει. Θυμάμαι τότε όλοι του θιάσου τον έλεγαν “το κωλόπαιδό”. Το “κωλόπαιδό” όμως είχε ταλέντο. Μπορεί να μην είχε τρόπους, αλλά είχε ταλέντο. Να μην τα πολυλογώ, τον γνώρισα από κοινές παρέες και έχουμε βρεθεί μέχρι και σε καλοκαιρινές διακοπές μαζί (φωτογραφία επάνω). Τον παρακολουθώ στο θέατρο όπου έχω να πω πως είναι μια κρύο, μία ζέστη. Κάποιες φορές είναι συγκλονιστικός και κάποιες χάλια. Τα κουτσομπολιά για τον χαρακτήρα και τις σχέσεις του δίνουν και παίρνουν…

Ο Γιώργος Κιμούλης στο σκαμνί, Giorgos Kimoulis, skamni, me too, nikosonline.gr

Στο έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ, “Απλά περίπλοκα” που ανέβηκε στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (2011), ήταν πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης. Και ήταν συγκλονιστικός. Έκανε ένα γρουσούζη, στριμμένο γέρο, που ήταν πρώην διάσημος ηθοποιός και τώρα εντελώς ξεπεσμένος, μονολογεί διηγούμενος τη ζωή του. Την βραδιά που το είδα ήταν και η Νόνικα Γαληνέα όπου μετά τους φωτογράφησα μαζί στο καμαρίνι.

Ο Γιώργος Κιμούλης στο σκαμνί, Giorgos Kimoulis, skamni, me too, nikosonline.gr

Μετά το τέλος της παράστασης “Βασιλιάς Ληρ” (2015), όπου ήταν πάρα πολύ καλός, τον φωτογραφίζω με την Κάτια Δανδουλάκη και την Άννα Νταλάρα.

Ο Γιώργος Κιμούλης στο σκαμνί, Giorgos Kimoulis, skamni, me too, nikosonline.gr

Σφιχτή αγκαλιά στο καμαρίνι μετά την παράσταση “Επικίνδυνες σχέσεις” (2017), την οποία είχε διασκευάσει, σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστούσε. Δεν το δείχνω αλλά είχα γίνει έξαλλος. Για χάριν της εμπορικότητας  – και καλά – είχε κάνει το έργο κωμωδία. Έπαιζε χάλια σε μια εξ ίσου χάλια παράσταση.

Ο Γιώργος Κιμούλης στο σκαμνί, Giorgos Kimoulis, skamni, me too, nikosonline.gr

Καλοκαιρινές διακοπές με την Έλλη Στάη

——–

Διαβάστε επίσης

#MeToo.gr

ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η επόμενη ημέρα https://bit.ly/3jpDRJP

Λες και το ‘ξέρε ο Πέτρος Φιλιππίδης https://bit.ly/3tok1mK

8 γυναίκες κατηγορούν τον Γιώργο Κιμούλη: https://bit.ly/3asVzYR

Τρία αγόρια τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση: https://bit.ly/39P8Yvb

Έχει δίκιο ο δικηγόρος του Κώστα Σπυρόπουλου: https://bit.ly/3pMma9S

επίσης

Στην σειρά «Οι καρδιοκατακτητές», διαβάστε επίσης:

Ο καρδιοκατακτητής Γιώργος Κιμούλης https://bit.ly/39wBamv

Ο καρδιοκατακτητής Κώστας Σπυρόπουλος https://bit.ly/2MDp2Hd

Ο καρδιοκατακτητής Αντώνης Κανάκης https://bit.ly/2LbWTo2

Ο καρδιοκατακτητής Χρήστος Χολίδης https://bit.ly/2X2hz3Z

Ο καρδιοκατακτητής Παναγιώτης Λιαδέλης https://bit.ly/2xoHXKR

Ο καρδιοκατακτητής Αλέξανδρος Παρθένης https://bit.ly/2YA0zUh

Η Σαμπρίνα έχει κλείσει σπίτια… https://bit.ly/2JsIRx6

Μελίνα Ασλανίδου: Του αγοριού απέναντι https://bit.ly/2SLT36A

Κατερίνα Παπουτσάκη: Ο θηλυκός Δον Ζουάν https://bit.ly/3ibeY3q

Διαβάστε και ενημερωθείτε στα κάτωθι άρθρα- γιατί θα σας βάλω διαγώνισμα! χαχαχαχαχα

Θυμάστε που κάποτε ήταν ζευγάρια: (1) …. https://bit.ly/2Ii7wV7

Κάποτε ήταν ζευγάρια (2) https://bit.ly/2Spfqku

Ήταν κάποτε ζευγάρια (Νο 3) https://bit.ly/2BksXQA

Ξεχασμένοι έρωτες (Νο 4) https://bit.ly/2GASh8v

Ζευγάρια από το παρελθόν…(Νο 5) https://bit.ly/2IrNn0j

Έρωτες του παρελθόντος (Νο 6) https://bit.ly/2TCuJad

Σ΄ αγαπώ, μ΄ αγαπάς (7) https://bit.ly/2QUwEDt

————————————————

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.