Ο Δάκης είναι και πάλι της μόδας

Είναι 75 και δουλεύει ασταμάτητα λες και είναι 25. Και ευτυχώς η φωνή του είναι πάντα ξεχωριστή και υπέροχη. Δεν έχει χάσει καθόλου ούτε σε χρώμα ούτε σε έκταση. Κυρίες και κύριοι, ναι, είναι αλήθεια. Ο Δάκης είναι και πάλι της μόδας

6
1627

Είναι 76 και δουλεύει ασταμάτητα λες και είναι 25. Και ευτυχώς η φωνή του είναι πάντα ξεχωριστή και υπέροχη. Δεν έχει χάσει καθόλου ούτε σε χρώμα, ούτε σε τονικότητα, ούτε σε έκταση. Κυρίες και κύριοι, ναι, είναι αλήθεια. Ο Δάκης είναι και πάλι της μόδας!

Στις ραδιοφωνικές μου εκπομπές, παίζω συνέχεια το κομμάτι Η Στιγμή, με το οποίο συμμετέχει στον δίσκο Erotica του Monsieur Minimal, και κάθε φορά που το ακούω στα ακουστικά μου, θυμάμαι απίστευτες στιγμές που έχω περάσει με τον Δάκη, είτε σε Live του, είτε στην εταιρία δίσκων Polygram, είτε στο περιοδικό Μανίνα, είτε σε πιο… ιδιωτικές στιγμές.

Δάκης, Dakis, τραγουδι, "Στιγμές", μουσική, Monsieur Minimal, nikosonline.gr

Ο Δάκης (πραγματικό όνομα: Βρασίδας Χαραλαμπίδης), είναι τραγουδιστής που γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Είκοσι ετών ήρθε στην Αθήνα (1963), και ένα χρόνο μετά ξεκίνησε να τραγουδάει σε χώρους διασκέδασης ενώ παράλληλα ηχογράφησε και τον πρώτο του δίσκο στα Αγγλικά με τίτλο “Deep in the heart of Athens”. Ήταν από τους πρώτους pop star που ηχογράφησε σε ξένη γλώσσα μια και μιλάει άπταιστα έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά).

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο Γεια σου, σ΄ ευχαριστώ, και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα που του έγραψε τις διαχρονικές επιτυχίες Τόσα καλοκαίρια και Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά, όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε αμέσως στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

Δάκης, Dakis, τραγουδι, "Στιγμές", μουσική, Monsieur Minimal, tragoudi, mousiki, nikosonline.gr

Εγώ τον γνώρισα στην εταιρία Polygram, τότε που δούλευα στην δισκογραφία, και ήταν πάντα χαμογελαστός, ευγενής με απίστευτη θετική αύρα. Και επειδή πάντα ήμουν γεματούλης, ερχόταν και μου τσίμπαγε το μάγουλο και με έλεγε «φουσκαλίτσα»! Ακόμα και τώρα όταν βρισκόμαστε το λέμε και γελάμε…. Τελευταία φορά που τον είδα και τον ευχαριστήθηκα, ήταν στην Κύπρο, που συμμετείχε ως coach σε ένα talent show στο οποίο εγώ ήμουν κριτής – και φέτος το καλοκαίρι που τον έφερα guest star στο Kazarma Music Festival. Ξέρει πάντως πως πάντα τον αγαπώ και τον εκτιμώ.

Έχει συνεργαστεί με πολύ γνωστούς Έλληνες συνθέτες όπως: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Λαβράνος, Νίκος Καρβέλας, Αλέκος Χρυσοβέργης, Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.α. Εκτός της δισκογραφίας έχει στο ενεργητικό έναν πολύ μεγάλο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων σε όλα τα γνωστά κέντρα διασκέδασης, έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγάλα ονόματα (Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Γιάννη Πάριο, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση κ.α.) και έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, σε πολλά τηλεοπτικά shows και σε πολλές Ελληνικές ταινίες. Όλα αυτά τα χρόνια εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ Τραγουδιού αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Δάκης, Dakis, τραγουδι, "Στιγμές", μουσική, Monsieur Minimal, tragoudi, mousiki, nikosonline.gr

Δάκης, Dakis, τραγουδι, "Στιγμές", μουσική, Monsieur Minimal, nikosonline.gr Δάκης, Dakis, τραγουδι, "Στιγμές", μουσική, Monsieur Minimal, nikosonline.gr

Εξώφυλλα περιοδικών από τις δεκαετίες ’70 και ‘80

Δάκης, Dakis, τραγουδι, "Στιγμές", μουσική, Monsieur Minimal, nikosonline.gr

Δάκης, Dakis, τραγουδι, "Στιγμές", μουσική, Monsieur Minimal, nikosonline.gr

Οι εμφανίσεις του την Άνοιξη που μας πέρασε, στο Κύτταρο με την Μαντώ και τον Κώστα Μπίγαλη, ήταν η μεγάλη έκπληξη. Ο κόσμος σχημάτιζε ουρές έξω από το Κύτταρο. 

Δάκης, Dakis, τραγουδι, "Στιγμές", μουσική, Monsieur Minimal, nikosonline.gr

Μιλάει άπταιστα έξι γλώσσες: ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά

Δάκης, Dakis, τραγουδι, "Στιγμές", μουσική, Monsieur Minimal, tragoudi, mousiki, nikosonline.gr

Ο Monsieur Minimal με τον Δάκη. Πολύ καλή συνεύρεση, εξαιρετικά live

Δάκης, Dakis, τραγουδι, "Στιγμές", μουσική, Monsieur Minimal, tragoudi, mousiki, nikosonline.gr

Καλοκαίρι 2018, στο Kazarma Music Festival είχα καλεσμένο τον Δάκη, όπου του παρουσίασα και τον μικρότερο fan του. Τον Μιχάλη, 2 ετών! 

——————————–

Monsieur Minimal – Η Στιγμή (feat Δάκης) (official video) [Mo.Mi.Records]

———————————

Ακούστε την τηλεφωνική μας επικοινωνία στην εκπομπή μου «Η μικρή μας Πόλη», στις 11 Μαρτίου 2018 (Παραπολιτικά 90,1 FM, κάθε Σαββακύριακο 6μμ-9μμ)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Διαβάστε μεγάλα αφιερώματα

Η Αρλέτα ταλαιπωρήθηκε: https://bit.ly/2wzEwiR

Η Μαρία της καρδιάς μας https://bit.ly/2ir77VE

Χωρίς την Βίκυ Μοσχολιού: https://bit.ly/2wwkfxb

Λουκιανός forever: https://bit.ly/2BoKrvd

Η Τάνια με μια καρδιά περιβόλι: https://bit.ly/2JSuZu2

Μια απίστευτη καριέρα https://bit.ly/2yxzmbd

Πουλόπουλος: Ο ελαιοχρωματιστής με την φωνάρα https://bit.ly/2N4C4Js

Δεν υπάρχουν πια τέτοιοι τραγουδιστές https://bit.ly/2D8yE3R

Σήμερα δεν θα έκανε καριέρα: https://bit.ly/2KTRtir

Έγινε φίρμα για 2 Αμερικάνικα τσιγάρα: https://bit.ly/2EweXpx

Ποτέ δεν μου άρεσε ο Βοσκόπουλος https://bit.ly/2uuoCr5

ΣΥΝΘΕΤΕΣ

Αττίκ: Μια ζωή τραγούδια και προβλήματα https://bit.ly/2W8eG1w

Γιώργος Ζαμπέτας, ο μέγας https://bit.ly/2TcxSdK

Κανείς δεν μιλάει καθαρά για τον Μητσάκη https://bit.ly/2zcytE5

Με την ίδια γυναίκα πάνω από 45 χρόνια https://bit.ly/2W5gnhd

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Γιατί ο κόσμος αγάπησε το Νέο Κύμα: https://bit.ly/2D5CuL7

Οι 4 ντίβες του ελαφρού τραγουδιού https://bit.ly/2wBmiRJ

—————————————————————————-

6 COMMENTS

  1. Τα γράφω μέσα στο άρθρο, δεν τα είδες. Στο θέατρο Coronet, στο Κύτταρο (Σάββατα) και 4 Πέμπτες στο Tiki Bar …….

  2. Να αναφέρουμε και τη συνεργασία με τον μεγάλο δημιουργό Γιάννη Σπάρτακο, του οποίου είπε σε νέα έκδοση το 1983 τα πολύ γνωστά τραγούδια “Όνειρα κοριτσιών” και “Πιτσιρίκα”.

  3. Ωραιος ο Δακης γιατι συνδιαζει την ευγενικη παρουσι με την ποιοτικη του αποδοση.Μας εχει συντροφευσει σε πολλες φασεις της ζωης μας Ενας τραγουδιστης που προσεφερε και προσφερει τετοια ποικιλια τραγουδιων ,αθορυβα χωρις βεντετισμο και πιστευω ενα απο τα προτερηματα του ,εκτος της καταπληκτικης φωνης του ,ειναι και χαρακτηρας του…γιαυτο ειναι και διαχρονικος…Χρονια Πολλα και Καλα για να τον χαιρομαστε..”τοσα καλοκαιρια’

  4. Συμπληρωνω κατι που ηθελα να γραψω.Η φωτογραφια ειναι ολα τα λεφτα….Babyface..το μωρο και ολοι σας …Φαινεται ηταν ωραια στο Kazarma MysicFestival. Μπραβο!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.