Ο δικός του Τσαρούχης

Ένα παιδί που από μικρός ονειρευόταν να γίνει μέλος της μεγάλης καλλιτεχνικής οικογένειας, τα κατάφερε με τον δικό του τρόπο. Ο Βαγγέλης Κύρης είναι φωτογράφος, καλλιτέχνης όμως!

5
295

Ένα παιδί που από μικρός ονειρευόταν να γίνει μέλος της μεγάλης καλλιτεχνικής οικογένειας, τα κατάφερε με τον δικό του τρόπο. Ο Βαγγέλης Κύρης είναι φωτογράφος, καλλιτέχνης όμως!

Δεν έγινε σκηνοθέτης, ούτε ζωγράφος, ούτε εκμεταλλεύτηκε τις σπουδές του στην ιστορία της τέχνης, αλλά έγινε φωτογράφος και μάλιστα απ’ τους καλύτερους που γέννησε η Ελλάδα. Εδώ και πολλά χρόνια φωτογραφίζει «θέματα» για το δικό του αρχείο. Κάποια στιγμή μπορεί να τα εκθέσει, ή να τα βγάλει σε βιβλίο ή να τα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Περιμένει. Έχει κάνει μια σειρά φωτογραφιών Cart Postal απ’ όλη τη γη, που είναι πραγματικά αριστουργήματα. Έργα Τέχνης. Έχει κάνει σε φωτογραφίες τα Άγια Πάθη, έχει ζωντανέψει φωτογραφικά τους πίνακες του El Greco αλλά και του Τσαρούχη, που ήταν η πρώτη του ιδέα και απόπειρα. Αυτά θέλω να σας παρουσιάσω εδώ, για να δείτε ότι… «όταν ο καλλιτέχνης ονειρεύεται, το σύμπαν ακούει»… όπως λέει και ο ίδιος.

1_M

Ο Βαγγέλης Κύρης

1H_M

1K_M

1G_M

1E_2_M

1C_M

1A_M

Οι πίνακες του Γιάννη Τσαρούχη ζωντανεύουν μέσα από τις φωτογραφίες του Βαγγέλη Κύρη.

A_M

1B_M

1D_M

E_M

1622742_574725302624531_46746886_n

Και μια φωτογραφία ρεπορτάζ, που πιστεύω ότι θα άρεσε πολύ στον Τσαρούχη και θα αρέσει και στον Βαγγέλη Κύρη. Δύο άντρες της αστυνομίας χαζεύουν τον Ναύτη του Τσαρούχη έξω από την Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

5 COMMENTS

  1. Ωραίες φωτογραφίες. Μου θύμισαν μια κυρία στην έκθεση του Τσαρούχη στο Μπενάκη της Πειραιώς. Μου είπε “μα καλά όλο με γυμνά ασχολείται;” Προσπάθησα να της εξηγήσω αλλά παραιτήθηκα γιατί δεν δεχόταν παρά μόνο τη δική της άποψη.

  2. Ακόμα και σαν τελικό εικαστικό αποτέλεσμα -αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς- είναι σαφώς καλύτερες και από του Τσαρούχη! Μπράβο! Και για την σύλληψη της ιδέας και για την εφαρμογή και εκτέλεσή της!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here