Η Αριδαία είναι μια όμορφη κωμόπολη πιο πάνω από την Έδεσσα, κοντά στα σύνορα με την Βόρεια Μακεδονία. Υπέροχη με ιαματικές πηγές, καταρράκτες, εξαιρετική φύση κτλ. Εκεί λοιπόν βρίσκεται και το παιδί με τα χιλιάδες views. Ο ζαχαροπλάστης που οι συνταγές του κάνουν θραύση σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ο νεαρός ζαχαροπλάστης Δημήτρης Μιχαηλίδης φτιάχνει τα γλυκά του και μέσω YouTube και Social Media κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο, καθώς πολλές από τις συνταγές του άρχισαν πλέον να υποτιτλίζονται σε περισσότερες από εξήντα γλώσσες!!!
Κι’ αν κάποιος τον ρωτήσει: “Ζαχαροπλάστης είναι ο πατέρας σου;”, η απάντηση που θα λάβει είναι, “Όχι, η γιαγιά μου”! Εκεί που σήμερα έχει το studio που μαγειρεύει και βιντεοσκοπεί, πριν από πολλά χρόνια είχαν ζαχαροπλαστείο ο παππούς και η γιαγιά που έφτιαχνε εκπληκτικές συνταγές. Και μπορεί το εργαστήριο της γιαγιάς να έκλεισε πριν γεννηθεί, καθώς οι γονείς του δεν ήθελαν να ασχοληθούν, ωστόσο πέρασε μάλλον το γονίδιο σε εκείνον, που είναι η τρίτη γενιά.
Τα βίντεο με την εκτέλεση των συνταγών έχουν 245.000 συνδρομητές στο You Tube, 70.000 ακολούθους στο Instagram και πάνω από 500.000 στο Facebook. Αλλά αυτό που είναι εντυπωσιακό, είναι ότι εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε να βλέπει τις συνταγές του με υπότιτλους σε πολλές χώρες του κόσμου. Σε μια συνέντευξη του είπε: “Αυτοί που θα με παρακολουθήσουν να μαγειρεύω στη Γερμανία θα δουν το βίντεο με υπότιτλους στα γερμανικά. Ακόμη και ο τίτλος θα είναι στη γλώσσα τους και στον υποτιτλισμό θα περιλαμβάνονται όλα όσα πρέπει, όσα ακριβώς λέω στα ελληνικά – από τα υλικά μέχρι την ολοκλήρωση της συνταγής. Έτσι ακριβώς και στα κινεζικά, στα γαλλικά και σε πολλές ακόμη γλώσσες”.
Ένα αξιέπαινο παιδί που η αγάπη του για την κουζίνα και το μεράκι του να μαγειρεύει και να μοιράζεται με τον κόσμο τις συνταγές του, μοιάζει να είναι κάτι για το οποίο έχει γεννηθεί. Εδώ και 5 χρόνια περίπου γίνεται αυτή η δουλειά, η οποία αργά και σταθερά κερδίζει καθημερινά fans.
Στην αρχή ξεκίνησε χρησιμοποιώντας μόνο την κάμερα του κινητού, στη συνέχεια αγόρασε με δόσεις μια επαγγελματική κάμερα και σιγά σιγά έφτιαξε ένα στούντιο δικό του – μια τηλεοπτική κουζίνα – που έχει γίνει το δεύτερο σπίτι του. Ο νεαρός Δημήτρης Μιχαηλίδης σπούδασε στο παιδαγωγικό και του αρέσει να μαγειρεύει και να φτιάχνει γλυκά. Άλλωστε είναι σαν να διδάσκει κατά κάποιο τρόπο.
Οι συνταγές του είναι εύκολες, γρήγορες, οικονομικές και συνήθως με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι. Επίσης επειδή δεν θέλει να μιλάει φάτσα, σχεδόν σε όλα τα βίντεο φαίνονται μόνο τα χέρια του και επικεντρώνεται στο να δείξει τα βήματα της συνταγής.
ΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΜΕΡΕΙΑ: Στο στούντιο βρίσκεται και το βιβλίο με τις χειρόγραφες σημειώσεις για φαγητά και γλυκά της γιαγιάς του, που ήταν μια από τις καλύτερες ζαχαροπλάστισσες της εποχής της. Αυτές τις ίδιες συνταγές τις βελτιώνει, τις εμπλουτίζει και τις προσαρμόζει στην εποχή μας.
ΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ 2: Δεν έχει σκοπό να φύγει από το χωριό του.
Εδώ θα δείτε τα πάντα για τις συνταγές του Δημήτρη
YouTube: https://bit.ly/2Kshv9Y
Facebook: https://bit.ly/352SVWq
Instagram: https://bit.ly/3eOHrdO
Ζώ στην Αγγλία τα τελευταία 11 χρόνια. Αν και οι γονείς μου κατάγονται από την περιοχή και πηγαίνω τα καλοκαίρια όταν μπορώ, ομολογώ ότι δεν είχα καν ακούσει γι αυτήν την υπέροχη δουλειά.Όταν διάβασα το άρθρο σας και αναζήτησα τις συνταγές του Δημήτρη, ενθουσιάστηκα με αυτό που είδα! Μπράβο σε όλες τις προσπάθειες τέτοιου είδους και μπράβο και σ´ εσάς κύριε Μουρατίδη που αναδείξατε το θέμα! Ζώντας στο εξωτερικό επιβεβαιώνεται συνεχώς η πεποίθηση μου ότι ο μεγαλύτερος πλούτος της χώρας μας είναι η άνθρωποι της.