Ο Θεός

Μην φρικάρεις κούκλα μου. Μην πιστεύεις ότι ο Θεός είναι ένας γέρος κύριος με λευκή γεννιάδα. Μην ακούς «Θεός» και ο νους σου πάει σε τιμωρία ή σε καλοσύνη. Μην φέρνεις τον «Θεό» στα μέτρα σου…. Αυτό το κάνουν ΜΟΝΟ οι παπάδες. Αυτοί κάνουν μόνο ότι τους συμφέρει….

0
816

Μην φρικάρεις κούκλα μου. Μην πιστεύεις ότι ο Θεός είναι ένας γέρος κύριος με λευκή γεννιάδα. Μην ακούς «Θεός» και ο νους σου πάει σε τιμωρία ή σε καλοσύνη. Μην φέρνεις τον «Θεό» στα μέτρα σου…. Αυτό το κάνουν ΜΟΝΟ οι παπάδες. Αυτοί μόνο κάνουν ότι τους συμφέρει….

Ο Θεός είναι δημιούργημα των ανθρώπων από καταβολής κόσμου. Είναι η ανάγκη των ανθρώπων να έχουν να λογοδοτούν σε κάποιον, ή να πιστεύουν σε κάποιον, ή να «φοβούνται» κάποιον. Αργότερα με τον γενικό όρο « Θεός», εννοείται η υπέρτατη οντότητα που φέρεται κυρίως στις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες ως Δημιουργός του Κόσμου.

Στην αρχαιότητα στην βοιωτική διάλεκτο σύμφωνα με το λεξικό Liddell-Scott, συναντάμε την λέξη ως θιός ή σιός, στην Λακωνική σιός, στη Δωρική θεύς, στη μετάφραση των Εβδομήκοντα και στην Καινή Διαθήκη, ως θεός. Επίσης η έννοια του θεού στην Ελληνική Μυθολογία δεν απέχει και πολύ από τις υπόλοιπες μυθολογίες άλλων λαών.

Στα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι ονόμαζαν Θεό, κάθε ανώτερη δύναμη. Άλλοι πίστευαν ότι Θεός είναι ο ήλιος. Άλλοι είχαν την βροχή σαν Θεό, άλλοι το φεγγάρι και άλλοι τα ποτάμια…. Ο κάθε λαός με τις ανάγκες του! Μετέπειτα έφτιαξαν Θεούς με ανθρώπινες μορφές και χαρακτηριστικά.

ΘΕΟΣ, THEOS, GOD, nikosonline.gr

Μέχρι πια, που με την είσοδο του Χριστιανισμού στα πράγματα, ο Θεός απέκτησε μορφή- ενός ηλικιωμένου άντρα με λευκή γενειάδα- απέκτησε φωνή, απέκτησε γιο, έδωσε εντολές… και μετά αποσύρθηκε.

Ο Ζευς ή ο Δίας στον Ελληνικό χώρο κατά την αρχαιότητα, ήταν ο Θεός, και στον οποίο οι άνθρωποι είχαν αποδώσει ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Όπως αργότερα το ίδιο ακριβώς έκαναν οι Χριστιανοί και στον Θεό του Ισραήλ.

Ποιος θα μας πει λοιπόν τι είναι Θεός;

ΘΕΟΣ, THEOS, GOD, nikosonline.gr

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.