Ο καθηγητής με την κιθάρα…

Πολύ θα μου άρεσε να ήμουν μαθητής και ο καθηγητής μου της φιλολογίας, να ήταν μουσικός, να έπαιζε κιθάρα και να τραγουδούσε. Και μάλιστα ωραία τραγούδια, χωρίς κανένα γνώρισμα «καψούρας» και φτήνιας.

0
282

Πολύ θα μου άρεσε να ήμουν μαθητής και ο καθηγητής μου της φιλολογίας, να ήταν μουσικός, να έπαιζε κιθάρα και να τραγουδούσε. Και μάλιστα ωραία τραγούδια, χωρίς κανένα γνώρισμα «καψούρας» και φτήνιας.

Έπεσε στα χέρια μου το cd του, το άκουσα πολύ ευχάριστα και έψαξα να τον βρω. Ήθελα να μάθω ποιος ήταν αυτός ο ωραίος τύπος με την κιθάρα, την καθαρή φωνή και τα τόσο ωραία μηνύματα… όπως μου είπε και ο ίδιος: “Ένα τραγούδι στην κιθάρα μπορεί να σε ταξιδεύει, ενώ παράλληλα βρίσκεσαι στην… Ιθάκη σου!”

Ο Κώστας Στάθης γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, τόπο καταγωγής μεγάλων ονομάτων της Ελληνικής μουσικής. Από τα μαθητικά του χρόνια, έπαιζε σε μουσικές εκδηλώσεις στο σχολείο, και στη συνέχεια σπούδασε στην Αθήνα, Κλασική Φιλολογία. Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων εμφανίστηκε σε διάφορες μουσικές σκηνές, όπως οι Εσπερίδες, οι Βάτραχοι, η Αρχιτεκτονική κ.α. Επιστρέφοντας στα Τρίκαλα, εργάζεται ως φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ παράλληλα ασχολείται με την μουσική, παίζοντας κιθάρα και συνθέτοντας. Έχει βραβευτεί σε διάφορους πανελλήνιους μουσικούς διαγωνισμούς, καθώς επίσης και στους «Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού» στη Στέγη Τεχνών και Γραμμάτων το 2013.

«Με τον “ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ” βγήκε από μέσα μου η ανάγκη επαφής με ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να μην συναντηθούμε ποτέ, αλλά η μουσική μας έκανε έστω και για μια στιγμή, γνωστούς!»

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΘΗΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΟ ”Συμπλέκτης” είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική του δουλειά, στην οποία ευτύχησε να έχει μαζί του φίλους πολύτιμους και αγαπημένους. Τον Βαγγέλη Γερμανό, τον Κώστα Λειβαδά και τον Νίκο Καλλίνη (από τους “Εκείνος κι Εκείνος”). Πρόκειται για έντεκα τραγούδια σε μουσική δική του και στίχους Μαίρης Φασουλάκη, Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, Μαρίας Κρέτση, Αποστόλη Σουλιμέτση και Γιάννη Σχορετσιανίτη.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΘΗΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Για να πάρετε μια ιδέα, σας έχω 4 τραγούδια

Κώστας Στάθης – Η ψυχή μου τρεμοσβήνει

https://www.youtube.com/watch?v=jEEiwhlr1cU

Κώστας Στάθης: Σώματα

https://www.youtube.com/watch?v=leT9eGW8wIM

Κώστας Στάθης feat. Κώστας Λειβαδάς – Η νύχτα και η σκόνη

https://www.youtube.com/watch?v=UjuG0V_WwQw

Κώστας Στάθης feat. Βαγγέλης Γερμανός – Σύντομη Φυγή (Το ποδήλατο)

https://www.youtube.com/watch?v=XW4RUnCtqh4

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΘΗΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ

https://www.facebook.com/kostas.stathis.35

“Η διδασκαλία και η μουσική έχουν σημεία κοινά. Δεν γίνονται χωρίς έρωτα”

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΘΗΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ

nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να την μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και να κοινοποιείτε όποια άρθρα σας αρέσουν. Θα με βοηθήσετε πολύ). Ευχαριστώ.

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.