Ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος…

1
163

presenter1

Δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της, με τον καρκίνο του στήθους και έχει το θάρρος να μοιράζεται με όλο τον πλανήτη αυτό που βιώνει και το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο.

Μιλάω για την δημοσιογράφο Victoria Derbyshire του BBC, που αντιμετωπίζει τον καρκίνο του στήθους με μεγάλη γενναιότητα και έβγαλε δημοσίως την περούκα της, μετά τη χημειοθεραπεία. Η παρουσιάστρια έβγαλε στην κάμερα την περούκα της και έδειξε σε όλους τις συνέπειες της χημειοθεραπείας στα μαλλιά της… Ακόμη εξομολογήθηκε ότι για ένα μήνα, έκανε εκπομπή με την περούκα χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν γιατί δεν ένιωθε έτοιμη.

Κάτι ανάλογο έγινε και εδώ με την Μαρία Χούκλη, η οποία έστειλε το δικό της μήμνυμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Η Μαρία Χούκλη, μια γυναίκα που έχει νικήσει τον καρκίνο εδώ και αρκετά χρόνια, μιλάει για τα συναισθήματα του θυμού, του φόβου και του πόνου που βιώνει μια γυναίκα μέσα από αυτή την περιπέτεια και είπε: «Το σώμα σου εξαθλιώνεται, αλλάζει, χαράσσεται δια βίου. Για πολύ καιρό η μόνη σου επιθυμία είναι να ξημερώσει και να είσαι καλά. Να νυχτώσει και να κοιμηθείς ήσυχα»

«Ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Θα το ξαναπώ. Ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μπορεί να θεραπευθεί, αν εντοπιστεί νωρίς. Το μόνο που έχετε να φοβηθείτε είναι ο φόβος. Πρέπει να τον διασχίσετε και να περάσετε απέναντι. Θα περάσετε απέναντι».

lifo


Διαβάστε ολόκληρη η δήλωση της Μαρίας Χούκλη: «Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για το κακό, όσο ενημερωμένος κι αν είναι. Η είδηση ότι διαγνώστηκε καρκίνος στο στήθος σε χτυπάει σαν κεραυνός. Αλλάζει εντός σου τον ρυθμό του κόσμου. Σε θυμώνει, σε τρομάζει, σε απελπίζει. Απλώνεται γύρω σου ένας γυάλινος θόλος που αφήνει έξω όσα μέχρι τότε ήταν η καθημερινότητά σου.

Μετά η ζωή σε τραβάει από το μανίκι κι έτσι πρέπει. Ανασκουμπώνεσαι και ορμάς κατά πάνω στον εσωτερικό εχθρό. Όταν σου συμβαίνει κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σου συμβαίνει. Αλλά μην αποθαρρύνεστε. Έτσι είμαστε φτιαγμένοι οι άνθρωποι. Απλώς οι γύρω σου χρειάζεται να μπορούν και να θέλουν να κολυμπήσουν μαζί σου στην ίδια φορά του χειμάρρου. Αρκεί να είναι εκεί για να σε κρατήσουν μην πέσεις δίνοντας τη μεγάλη μάχη. Η μάχη σε αυτή την περίπτωση είναι πόλεμος. Ιδίως στους δύσκολους καιρούς μας περισσότερο από ποτέ είναι και ένας πόλεμος οικονομικός διαχωρισμών- αποκλεισμών. Πάντοτε όμως θα είναι ένας αγώνας προσωπικός που έχει στρατηγική, έχει τακτική, απώλειες μικρές ήττες, αλλά φέρνει τη μεγάλη νίκη.

Τα γεγονότα μετά την είδηση ότι εμφάνισες καρκίνο του στήθους έχουν πολύ πόνο και φόβο. Το σώμα σου εξαθλιώνεται, αλλάζει, χαράσσεται δια βίου. Για πολύ καιρό η μόνη σου επιθυμία είναι να ξημερώσει και να είσαι καλά. Να νυχτώσει και να κοιμηθείς ήσυχα. Να το πω αλλιώς. Μπαίνεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με άγρια θηρία. Θα σε κομματιάσουν, αλλά είναι στο χέρι σου να βρεις την έξοδο και να βγεις στο φως. Γιατί ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Θα το ξαναπώ. Ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μπορεί να θεραπευθεί, αν εντοπιστεί νωρίς. Μετά όλα ασφαλώς θα είναι αλλιώς. Αλλά δεν θα είσαι λιγότερο γυναίκα. Η ζωή μετά θα είναι πιο ουσιαστική.

Αναδιατάσσονται οι προτεραιότητες. Αξιολογείς διαφορετικά πρόσωπα και καταστάσεις. Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για το κακό. Αλλά το μόνο που έχετε να φοβηθείτε είναι ο φόβος. Πρέπει να τον διασχίσετε και να περάσετε απέναντι. Θα περάσετε απέναντι».

8af1f55a-b800-41db-bff5-e8143122d925-2060x1236

Η πολύ γνωστή δημοσιογράφος Victoria Derbyshire του BBC, που αποφάσισε να μιλήσει έξω απ’ τα δόντια.

———————————————–

Το video με την Victoria Derbyshire που με γενναιότητα δείχνει τα αποτελέσματα της χημειοθεραπείας στα μαλλιά της.

 

1 COMMENT

  1. Πέρασα κι εγώ την ίδια περιπέτεια!Διαγνώστηκε ο καρκίνος και στους δύο μαστούς λίγες μέρες αφ ότου ο άνδρας μου έπαθε εγκεφαλικό! Είχα κάνει μαστογραφία και δεν φάνηκε τίποτα! Το βρήκε με ψιλάφιση μία γιατρός στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας.έχασα τον άνδρα μου απο αιμοφαγοκυταρικό σύνδρομο που διαγνώστηκε μια εβδομάδα πριν πεθάνει (πολύ αργά για θεραπεία φυσικά) στις 8 Νοεμβρίου 2013 και στις 25 μετά απο λίγες μέρες χειρουργήθηκα στο Ελενα απο τον κο Τσικίνη διπλή μαστεκτομή και μετάσταση στους λεμφαδένες δεξιά. ΄έκανα 8 χημειοθεραπείες μαι 25 ακτινοβολίες! Στην αρχή ήθελα να πεθάνω .. τώρα βρήκα την δύναμη και το αντιμετωπίζω χωρίς να διστάζω να το συζητάω με όλους! Είμαι 61 χρονών σήμερα και θέλω να κάνω αποκατάσταση! Βοηθάω όποιον μου ζητάει και με χαρά μου να βοηθήσω αν χρειαστεί τις έρευνές σας ΕΥΓΕΝΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΠΑΓΑΣΩΝ 54 ΒΟΛΟΣ ΤΗΛ 6932872045

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here