Ο Κώστας Γαβράς κάνει ταινία τον Βαρουφάκη

Ξεκίνησαν στην Αθήνα τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά, με τίτλο «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» (Adults in the Room), βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, που προξένησε θύελλα συζητήσεων. Όλες οι μεγάλες εφημερίδες του κόσμου έγραψαν ύμνους. Ορίστε….

1
656

Ξεκίνησαν στην Αθήνα τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά, με τίτλο «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» (Adults in the Room), βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, που όταν κυκλοφόρησε προξένησε θύελλα συζητήσεων. Όλες οι μεγάλες εφημερίδες του κόσμου έγραψαν ύμνους. Ορίστε για παράδειγμα τι έγραψε ο Guardian…

One of the greatest political memoirs of all time’ (Guardian)

Ο Κώστας Γαβράς λοιπόν, (86 ετών), που έχει να κάνει ταινία από το 2012 (Le Capital – Το Κεφάλαιο), εντυπωσιασμένος από τις σκέψεις και από αυτά που έγραψε στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης, αποφάσισε να γράψει το σενάριο και να σκηνοθετήσει την καινούργια του ταινία.

Κώστας Γαβράς, ταινία, Γιάνης Βαρουφάκης, ADULTS IN THE ROOM, COSTA GAVRAS, YIANI VAROUFAKIS, MOVIE, nikosonline.gr

Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2017 και αμέσως έγινε Number 1 Bestseller σύμφωνα με την Sunday Times.

Τι είναι αυτό το βιβλίο; Είναι …. «Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», αναφέρει σε σημείωμά του ο διακεκριμένος σκηνοθέτης – που από την πρώτη στιγμή στήριξε την νέα τάξη πραγμάτων στην Ελλάδα.

Άρθρο που δημοσίευσα στις 18 Μαΐου 2015, όπου ο Κώστας Γαβράς μιλάει για τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη. Ιδού: https://bit.ly/2HBr8D5

Κώστας Γαβράς, ταινία, Γιάνης Βαρουφάκης, ADULTS IN THE ROOM, COSTA GAVRAS, YIANI VAROUFAKIS, MOVIE, nikosonline.gr

Τα γυρίσματα της ταινίας θα έχουν διάρκεια 12 εβδομάδες και εκτός από την Αθήνα θα γίνουν επίσης στο Παρίσι, τη Ρίγα, τις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο. Ο τίτλος “adults in the room”, προέρχεται από μια φράση της Christine Lagarde που τον Ιούνιο του 2015 μετά από μια συνάντηση για το Ελληνικό χρέος είπε: “For the moment we are short of a dialogue, the key emergency is to restore the dialogue with adults in the room.”

Κώστας Γαβράς, ταινία, Γιάνης Βαρουφάκης, ADULTS IN THE ROOM, COSTA GAVRAS, YIANI VAROUFAKIS, MOVIE, nikosonline.gr

Τον Γιάνη Βαρουφάκη θα υποδυθεί ο Χρήστος Λούλης

Το καστ αποτελείται από μια ομάδα κορυφαίων ηθοποιών από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τον Γιάνη Βαρουφάκη θα υποδυθεί ο Χρήστος Λούλης, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, θα κάνει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ τον ρόλο του Ευκλείδη Τσακαλώτου θα παίξει ο Δημήτρης Τάρλοου. Το cast των Ελλήνων ηθοποιών συμπληρώνουν οι: Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέμης Πάνου και πολλοί άλλοι. Όσον αφορά τους ξένους, αυτοί είναι ο Ulrich Tukur, με τον οποίο ο σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν (Amen, Eden in West), η Valeria Golino κ.α.

——————————-

Tip: Να πω εδώ για το έχουν υπ΄ όψιν τους και ο Κώστας Γαβράς και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ότι υπάρχει gay ταινία ντοκιμαντέρ του 2010, γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Andrew Blubaugh, με τίτλο “Adults in the room”.

Tip 2: Για τα Fake news και για όσους μικρόνοες & αμόρφωτους έσπευσαν να χλευάσουν την «επιδότηση» της ταινίας…

– Αν είχαν διαβάσει τον σχετικό νόμο ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ – ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ, βάσει του οποίου απολαμβάνει των προνομίων αυτού η ταινία του Γαβρά, και είχαν ερευνήσει σωστά, θα ήξεραν ότι δεν πρόκειται για “επιδότηση” αλλά για τον διεθνώς σε χρήση όρο “cash rebatte”, έκπτωση από ένα επενδεδυμένο κεφάλαιο μέσω κινηματογραφικής παραγωγής στην χώρα γυρισμάτων.

– Αυτός ο Νόμος είναι πανομοιότυπος με εκείνους που ισχύουν σε τουλάχιστον 100 χώρες πάνω στον πλανήτη εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, ιδιαίτερα δε στις άμεσα ανταγωνίστριες γείτονες ή μη χώρες μας (Μάλτα, Ιταλία, Ουγγαρία, Κροατία όπου γυρίστηκε το ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ 2 – πριν 2 χρόνια – ακριβώς λόγω έλλειψης αυτού του Νόμου) και αποσκοπεί στην προσέλκυση κεφαλαίων μέσω κινηματογραφικών / οπτικοακουστικών / τηλεοπτικών παραγωγών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

– Αυτός ο νόμος αποτελούσε διακαή πόθο της ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας εδώ και 30 χρόνια.

– Αυτός ο Νόμος με φοροεκπτωτικά κίνητρα / επιστροφές λειτουργεί και σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Κώστας Γαβράς, ταινία, Γιάνης Βαρουφάκης, ADULTS IN THE ROOM, COSTA GAVRAS, YIANI VAROUFAKIS, MOVIE, nikosonline.gr Κώστας Γαβράς, ταινία, Γιάνης Βαρουφάκης, ADULTS IN THE ROOM, COSTA GAVRAS, YIANI VAROUFAKIS, MOVIE, nikosonline.gr

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.