Δεν ξέρω αν ο Λάκης Λαζόπουλος είναι ηθοποιός ή απλά μια τηλεοπτική persona. Δεν ξέρω αν είναι καλλιτέχνης ή φιλοχρήματος. Ξέρω όμως ότι είναι έξυπνος, οξυδερκής, καυστικός, θαρραλέος και κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό λέει πολύ σωστά πράγματα.
Η κριτική και η σάτιρα του είναι δηλητηριώδεις και με βρίσκουν – σε μεγάλο ποσοστό- αρκετά σύμφωνο. Ο Λάκης Λαζόπουλος ανάμεσα στα δικά του τηλεοπτικά σχέδια στα οποία αναφέρεται σε συνέντευξη του στο ENJOY της Κυριακάτικης Δημοκρατίας και στην Μαρία Ανδρέου, σχολίασε όλα όσα τον απασχολούν… Και ως γνωστό τον απασχολούν πολλά. Ιδίως πως θα σώσει την “τραυματισμένη” εικόνα του.
Ο Λάκης και ο Μιντιακός Πόλεμος (όπως λέμε Star Wars): «Πόλεμος έγινε. Κάποτε θα τα γράψω με ησυχία. Ξέρω ως άνθρωπος, όταν αποφασίσεις να συγκρουστείς με κάποιους ισχυρούς, θα έχεις και τις επιπτώσεις. Καταλαβαίνω και κατανοώ τον πόλεμο. Δεν κρατάω κακία σε κανένα»
Του Λάκη του αρέσει να λέει γρίφους: «Ο δημιουργός έχει μια αποστολή: να ακούσει τον κόσμο. Και εγώ μόνο μέσα από τον κόσμο διορθώνομαι. Κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι στην περίπτωση τη δική μου τόσο η παρουσία μου όσο και η απουσία μου για κάποιους είναι σημαντικές. Πολλοί ενδιαφέρονται για την παρουσία μου, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που θα πληρώσουν πολλά για την απουσία μου»
Ο Λάκης στο ρόλο του Χριστού: «Αποφάσισα τις στεναχώριες μου να τις σηκώνω μόνος μου. Στον Μυστικό Δείπνο ήταν και οι 12 μαθητές του Ιησού αλλά στον Σταυρό πήγε μόνος του. Ούτε ένας απ’ όλους δεν του τον κουβάλησε. Και τον σταυρώνουν σε εμφανές σημείο. Έτσι γίνεται στη ζωή. Μεταφέρεις μόνος σου το βάσανο σου, αλλά και σε εμφανές σημείο, για να βλέπουν οι άλλοι και να χαίρονται»
Αλλά όμως δεν θα πάψω να λέω την άποψη μου, μόνο και μόνο για να αρέσω.
Ο Λάκης στον Στίβο: «Δεν μου αρέσει το εφήμερο. Άλλους κανόνες έχει ο μαραθώνιος και άλλους ο αγώνας των 100 μέτρων. Εγώ δεν ήρθα για να σπιντάρω. Και προπαγάνδα δεν μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος που βγαίνει στην τηλεόραση μια φορά το μήνα. Προπαγάνδα μπορεί να κάνει ένα δελτίο ειδήσεων. Η καθημερινότητα. Δηλαδή το σύστημα δεν έχει πρόβλημα με τους 500 δημοσιογράφους και έχει με έναν δημιουργό;»
Ο Λάκης και η δημοκρατία: «Σήμερα θα έλεγα ότι ζούμε μια τηλεοπτική χούντα. Τι σόι πλουραλισμός είναι αυτός που όλα τα κανάλια παίζουν το ίδιο; Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή που στους σταθμούς ακούγεται μόνο μια σκέψη;»
Ο Λάκης και το Survivor: «Το Suvivor είναι μια καλογυρισμένη παραγωγή και ωραία σκηνοθετημένη. Ηρεμεί με τα πλάνα της την ψυχή. Αντί να πάρεις ένα χάπι για να σου έρθει ο ύπνος, βλέπεις τους φοίνικες και τη θάλασσα. Επίσης το «Survivor» έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία όλη η Ελλάδα θα ήθελε να είχε φύγει. Αν ρωτήσεις κάποιον Έλληνα, θα σου πει: «Φίλε θέλω να φύγω από εδώ να πάρω λίγο αέρα». Το «Survivor λοιπόν μετακόμισε όλους τους Έλληνες τηλεοπτικά και τους πήγε στον Άγιο Δομίνικο. Η Ελλάδα εδώ και τέσσερις μήνες έχει μετακομίσει στον Άγιο Δομίνικο, κάθεται σε μια παραλία κάτω από έναν κοκοφοίνικα και περιμένει να της έρθει η καρύδα στο κεφάλι….»
Ουπς! Ανάμεσα στον Θοδωρή Κυριακού και τον Δημήτρη Κοντομηνά. Που θα πάει ο Λάκης; Θα μείνει στον Alpha ή θα πάρει μεταγραφή για Antenna; (αναρωτιόμασταν τότε. Τελικά πήγε στον Ant1)
Ο Λάκης και η TV: «Στην τηλεόραση σήμερα το κοινό βλέπει δυο πράγματα: ανθρώπους να μαγειρεύουν ή ανθρώπους να πεινάνε και να αγωνίζονται να φάνε. Δεν τους κατηγορώ. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει στα δελτία εδώ και επτά χρόνια την καταστροφή να έρχεται. Δεν αντέχουν πλέον την πίεση. Για αυτό δεν θέλουν να τους απασχολεί τίποτα πολιτικό. Καμία στενόχωρη σκέψη. Αυτό που θέλουν να τους απασχολεί είναι αν αυτοί οι τύποι στον Άγιο Δομίνικο θα φάνε σήμερα καρύδες ή θα κερδίσουν ως έπαθλο κανένα κομμάτι μουσακά.»
———————————————–
Διαβάστε επίσης:
Τι συμβαίνει με τον Λάκη; https://bit.ly/2rd4Oo7
Το σπίτι του Λάκη Λαζόπουλου: https://bit.ly/2juxfvI
————————————————–
Στην ενότητα SHOWBIZ θα βρείτε άρθρα που σίγουρα θα σας φτιάξουν το κέφι https://bit.ly/2VJjb6e