Ο Νο 1 καταζητούμενος του πλανήτη

Το 2013, ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην πράκτορας της CIA και στέλεχος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, έκανε ολόκληρο τον κόσμο να παγώσει όταν αποχώρησε από την Κοινότητα Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ και αποκάλυψε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ακολουθούσε μυστικές διαδικασίες για να συγκεντρώνει ακόμη και το παραμικρό τηλεφώνημα, sms και e-mail.

0
1229

Το ξέρουμε πια όλοι, αλλά είμαστε ανήμποροί να κάνουμε κάτι. Μας παρακολουθούν, μας έχουν «μαντρωμένους» και φακελωμένους. Όποιος μάλιστα δεν συμφωνεί με τις τακτικές τους, απομονώνεται, φυλακίζεται, καταδιώκεται, δολοφονείται… Η δημοκρατία δεν υπάρχει πουθενά. Έχει μεταλλαχθεί σε μια νέου είδους παγκόσμια χούντα.

Το 2013, ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην πράκτορας της CIA και στέλεχος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, έκανε ολόκληρο τον κόσμο να παγώσει όταν αποχώρησε από την Κοινότητα Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), και αποκάλυψε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ακολουθούσε μυστικές διαδικασίες για να συγκεντρώνει και να φακελώνει ακόμη και το παραμικρό τηλεφώνημα, sms και e-mail.

Κοινώς οι μυστικές υπηρεσίες ακολουθούν ένα άνευ προηγουμένου σύστημα μαζικής επιτήρησης που μπορεί να εισχωρεί στην ιδιωτική ζωή οποιουδήποτε στη Γη. Στο βιβλίο του “Permanent Record”, αφηγείται για πρώτη φορά πώς βοήθησε και ο ίδιος να φτιαχτεί το σύστημα μαζικής επιτήρησης και πώς βίωσε μια κρίση συνείδησης που τον έκανε να αποκαλύψει τα πάντα.

Έκτοτε είναι ο Νο1 καταζητούμενος του πλανήτη

Ο Νο 1 καταζητούμενος του πλανήτη, Έντουαρντ Σνόουντεν, πράκτορας, CIA, Edward Snowden, Permanent Record, Το μεγάλο Φακέλωμα,, Book, Βιβλίο, nikosonline.gr

Το βιβλίο του Έντουαρντ Σνόουντεν με τίτλο Permanent Record κυκλοφορεί παγκοσμίως και στην Ελλάδα έχει τίτλο  Το μεγάλο Φακέλωμα. Ένα βιβλίο που έρχεται αφού ήδη έχει προβληθεί η ταινία του Oliver Stone με τίτλο Snowden.

Διαβάστε εδώ για την ταινία με θέμα τον Edward Snowden – δείτε και το video trailer/ Μας παρακολουθούν…. (Ένα πολιτικό θρίλερ): https://bit.ly/2XrXjgq

—————————————————-

Ο Νο 1 καταζητούμενος του πλανήτη, Έντουαρντ Σνόουντεν, πράκτορας, CIA, Edward Snowden, Permanent Record, Το μεγάλο Φακέλωμα,, Book, Βιβλίο, nikosonline.grΟι Αμερικανοί εκδότες, Macmillan Publishers, δήλωσαν: «Ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποφάσισε στην ηλικία των 29 ετών να απαρνηθεί το μέλλον του για το καλό της πατρίδας του. Επέδειξε απίστευτο θάρρος και, είτε αρέσει είτε όχι, είναι από μόνος του μια απίστευτη ιστορία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κόσμος είναι καλύτερος και “πιο ιδιωτικός” χάρη στις δικές του πράξεις».

Στο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε αρχικά σε 20 γλώσσες, αφηγείται πως διοχέτευσε στον τύπο απόρρητες πληροφορίες από την NSA σχετικά με τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι Αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις. Λίγο πριν τη δημοσίευση χιλιάδων εγγράφων στις εφημερίδες Guardian και The Washington Post, ο Snowden πέταξε για το Χονγκ Κονγκ, και μετά ζήτησε άσυλο στην Ρωσία. Οι ρωσικές αρχές του παραχώρησαν προσωρινό πολιτικό άσυλο ενός έτους, το οποίο παρατάθηκε για τρία επιπλέον χρόνια. Ο Snowden εξακολουθεί να βρίσκεται στη Ρωσία, και σε άγνωστη τοποθεσία, αναζητώντας όμως άσυλο και σε άλλη χώρα.

Ο Νο 1 καταζητούμενος του πλανήτη, Έντουαρντ Σνόουντεν, πράκτορας, CIA, Edward Snowden, Permanent Record, Το μεγάλο Φακέλωμα,, Book, Βιβλίο, nikosonline.gr

Αν σας αρέσουν Οι Ταινίες και οι Τηλεοπτικές σειρές βασισμένες σε αληθινά πρόσωπα, ορίστε…

Dalton Trumbo – Κομουνιστής = εχθρός: https://bit.ly/2oO8j4Q

Πως καταστράφηκαν τα αδέλφια Mc Donald: https://bit.ly/2IbenR3

Bette and Joan: Μυθικές γυναίκες: https://bit.ly/2GsgFpW

Harley and the Davidsons: https://bit.ly/2XYi8QU

Bessie Smith, ήταν αλκοολική, ναρκομανής και λεσβία: https://bit.ly/32o8Pca

Harry Houdini η μεγάλη επιστροφή: https://bit.ly/2XLihrP

Αρχηγός κόμματος σε gay σεξουαλικό σκάνδαλο: https://bit.ly/2rX4N9K

Η κρυφή ζωή της Marilyn Monroe: https://bit.ly/2fm5OFt

Η δολοφονία του Gianni Versace: https://bit.ly/2vKw2Ju

Παίζει τον Picasso: https://bit.ly/2GCgCbk

Τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία της τηλεόρασης: https://bit.ly/2Snlx6k

————————————————

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.