Ο ρόλος της τηλεόρασης

Έχει ρόλο η τηλεόραση σήμερα, και που εντοπίζεται αυτός στην καθημερινότητα του Έλληνα; Ιδού η απορία και ιδού και η απάντηση μου.

3
2119

Έχει ρόλο η τηλεόραση σήμερα, και που εντοπίζεται αυτός στην καθημερινότητα του Έλληνα; Ιδού η απορία και ιδού και η απάντηση μου.

Στην Ελλάδα ποτέ η τηλεόραση δεν είχε ξεκάθαρο ρόλο. Στις μέρες μας τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα πιο νεφελώδη, και παρατηρούμε μια απίστευτη αμηχανία όσον αφορά το πρόγραμμα και έναν υπέρμετρο πανικό όσον αφορά την ενημέρωση. Πήραμε μια γεύση από τις πρόσφατες εκλογές πόσο ολοφάνερα «ξεπουλήθηκαν» τα κανάλια στα μεγάλα κόμματα, και οι δημοσιογράφοι τους δεν είπαν κιχ!

Για να μην τρέφετε αυταπάτες, στην τηλεόραση τα πάντα ξεπουλιούνται για το χρήμα. Για παράδειγμα: Φτιάχνουν πρόγραμμα ανάλογα με τις «προσταγές» των διαφημιστών. Ένα κανάλι για να προχωρήσει στην δημιουργία μιας σειράς, μιας εκπομπής ή ενός show πρώτα ρωτάει τους διαφημιστές. Αν εκείνοι συμφωνήσουν, τότε προχωράνε.

Επειδή όμως η διαφήμιση έχει ελαττωθεί και οι χορηγίες πέφτουν με το σταγονόμετρο, τα κανάλια δεν κάνουν πρόγραμμα. Μας έχουν φλομώσει στα Τούρκικα, στις επαναλήψεις και στις φτηνιάρικες εκπομπές. Ακόμα τα μεγάλα show τα κάνουν φτηνιάρικα. Μου λένε τα παιδιά από το Just The 2 of us ότι ούτε νερό δεν τους έχουν- πρέπει να κουβαλάνε από το σπίτι τους!

Όσο για την ενημέρωση– βρίσκεται σε πανικό [όπως σας είπα και πιο πάνω] και προσπαθεί να δείχνει αντικειμενική και αποκαλυπτική μια και τόσο χρόνια έκανε «γαργάρα» πολλά και σοβαρά θέματα. Ξεπουλιέται κι’ αυτή στο κόμμα που θα δώσει τα περισσότερα.

Αποτέλεσμα η τηλεόραση να κάνει πολύ κακό στην καθημερινή ψυχολογία του Έλληνα Πολίτη.

Νίκος Μουρατίδης

 

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.