Ο Σερβετάλης, ο Ιονέσκο και το εμβόλιο!

Ο Άρης Σερβετάλης εξήγησε ότι δεν θέλει να παίζει μόνο για εμβολιασμένους, δεν δέχεται τον διαχωρισμό ανθρώπων και για αυτό αποχώρησε από την παράσταση. Ως εκ τούτου ο “Ρινόκερος” στο θέατρο “Κιβωτός” κατέβηκε.

0
679

Ο Άρης Σερβετάλης εξήγησε ότι δεν θέλει να παίζει μόνο για εμβολιασμένους, δεν δέχεται τον διαχωρισμό ανθρώπων και για αυτό αποχώρησε από την παράσταση. Ως εκ τούτου ο “Ρινόκερος” στο θέατρο “Κιβωτός” κατέβηκε.

Πλημμύρισε και πάλι το Facebook από σχόλια, υπέρ και κατά αυτής της θέσης και απόφασης. Οι αντιεμβολιαστές πανηγυρίζουν και οι υπόλοιποι τον κατακρίνουν, με κορυφαίο το σχόλιο της ηθοποιού Φαίης Κοκκινοπούλου, η οποία έγραψε μεταξύ των άλλων: “Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους της παράστασης) αποφάσισε να μην συνεχίσει κι’ έτσι ηθοποιοί, τεχνικοί, ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας κτλ. θα μείνουν όλοι άνεργοι.”

Δεν ξέρω τι να πω.

Μ’ αρέσει πολύ ο Σερβετάλης σαν ηθοποιός, είμαι εμβολιασμένος, λυπάμαι που θρηνούμε τόσα θύματα από τον covid, παρακολουθώ τι γίνεται κυρίως στην Ευρώπη και έχω κάνει το δικό μου lockdown. Δεν πάω πουθενά, δεν βλέπω σχεδόν κανένα και περιμένω να περάσει το 6μηνο για να κάνω την τρίτη δόση. Επίσης χαίρομαι που μαθαίνω πως στα εμβολιαστικά κέντρα γίνεται και πάλι χαμός από κόσμο που έστω και καθυστερημένα τρέχει να εμβολιαστεί.

Όταν είμασταν μικροί κάναμε ένα σωρό εμβόλια για αρρώστιες που τις εξαφανίσαμε. Κάθε χρόνο κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης, αλλά αρνούμαστε να κάνουμε το εμβόλιο για τον covid;

Δεν ξέρω τι να πω.

Αλλά πρέπει να πω ότι σέβομαι τους επιστήμονες – εκτός από μερικά κτήνη που καταπατούν καθημερινά τον όρκο τους. Είμαι ευγνώμων απέναντι στην επιστήμη κι αυτός είναι ο βασικός και πιο σημαντικός λόγος για τον οποίον δεν ήμουν ποτέ αντιεμβολιαστής.

Ξαναγυρνώντας στο έργο “Ρινόκερος” – το οποίο το έχω δει – θέλω να πω πως είναι ένα έργο το οποίο αποκαλύπτει τις κοινωνικές αρρώστιες που με διάφορα άλλοθι μεταμορφώνουν τον άνθρωπο σε επιθετικό ζώο. Προφήτης ο Ιονέσκο. Όλα όσα έγραψε το 1959 σ’ αυτό το έργο, είναι η εποχή μας. Είμαστε ζώα, τόσο μοναχικά και επιθετικά όσο ποτέ.

ΥΓ. Τις προάλλες είχαμε σε 24 ώρες 105 νεκρούς, 7.287 κρούσματα και 608 διασωληνωμένους.

Αν οι αριθμοί μας λένε κάτι…

ΥΓ 2. Για να ησυχάσουν όσοι ανησύχησαν για την παράσταση και τους εργαζομένους, ο Γιάννης Κακλέας αντικατέστησε τον αγαπημένο του Άρη Σερβετάλη με τον επίσης αγαπημένο του Αιμιλιανό Σταματάκη και οι παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός θα ξεκινήσουν πάλι στις 16 Δεκεμβρίου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.