Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα σκυλιά!!

3
906

shelterpuppy-1_M

Ενώ στο παρελθόν είχα σκυλιά, τώρα δεν έχω. Επειδή λείπω πολύ συχνά για δουλειές και σε ταξίδια δεν παίρνω. Αν θα έχω ξανά σκυλί, θέλω να είμαι μαζί του. Να το χαρώ και να του κάνω παρέα.

Μίλαγα με μια φίλη μου που είναι φανατισμένη με τα ζώα και ειδικά με τα σκυλιά (έχει μια υπέροχη στρίγγλα σκυλίτσα, την Μπόνυ) και η οποία μου είπε ότι κάτι περιμένει από την νέα κυβέρνηση, κάτι σε σχέση με τα ζώα….. Και με «διέταξε» να δημοσιεύσω αυτό το κείμενο.

Θέλει λέει να δει βελτιώσεις στις σχέσεις ιδιοκτητών και κατοικίδιων. Θέλει να ξέρει, μαζί με όλους τους φιλόζωους, σε ποιον ανήκουν σκυλιά και γάτες. Θέλει αυτή η ηλιθιότητα με τα μικροτσίπ να σταματήσει. Και θέλει λέει παραδειγματικές τιμωρίες και κίνητρα. Τα προσωπικά δεδομένα δεν χωράνε εδώ. Προτεραιότητα έχει η προστασία των ζώων. Θέλει να δει κίνητρα στην υιοθεσία αδέσποτων. Όχι μόνο από μεμονωμένους πολίτες, αλλά και σχολεία, οργανισμούς, φορείς.

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο ειδών για κατοικίδια είναι πάντα πρόθυμες να στηρίξουν οικονομικά ένα τέτοιο πλάνο. Συμβαίνει ήδη αλλού. Θέλει να μην ξαναδεί ζώα σε βιτρίνες. Τα pet shops έχουν άλλο ρόλο. Η διακίνηση ζώων δεν είναι λιανεμπόριο. Είναι προσβολή στον ανθρώπινο πολιτισμό να δεχόμαστε μια τόσο στρεβλή ερμηνεία της «θεωρίας της αγοράς».

thumb_M

Θέλει δικαιοσύνη και άμεση απονομή της στους παραβάτες. Από τους ανόητους που δεν μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους μέχρι τους εγκληματίες που κακοποιούν τα ζωντανά. Θέλει επίσης να δει τη δημιουργία «Αστυνομίας Ζώων». Γνωρίζει λέει πολλούς αξιωματικούς που θα έσπευδαν να τη στελεχώσουν. Οι περισσότεροι κάνουν ήδη αυτήν τη δουλειά εκτός θεσμικού πλαισίου. Καιρός είναι να διευκολύνουμε το έργο τους.

Όσοι συμφωνείτε ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας. Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο παντού για να φτάσει και στα κατάλληλα μάτια και αφτιά!

44-24-thumb-medium_M

Παρακαλώ υπογράψτε ν’ αλλάξει ο νόμος για την κακοποίηση των ζώων!!!

https://secure.avaaz.org/el/petition/Proedro_tis_Voylis_ton_Ellinon_kEyaggelo_Meimaraki_Telos_stin_kakopoiisi_ton_zoon_Nai_stin_Anatheorisi_toy_Syntagmatos/?srxHpgb

Adoption-Panorama-pups-1_M

puppymill2_M

stray-dog-food-vending-machine-recycling-pugedon-101

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

6a00d8341c630a53ef00e5534b9b758833-

3 COMMENTS

  1. Ο γιός μου είχε πάντα σκυλί. Από ντόπερμαν μέχρι αδέσποτο ημίαιμο. Κτηνίατροι εμβόλια, συστηματικό μάζεμα των ακαθαρσιών τους κατά τη βόλτα τους με ειδικό “εξοπλισμό”, προσεκτικό τάισμα για να μη παχαίνουν κι επιβαρύνουν την υγεία τους κι ο,τι άλλο φαντάζεται κανείς. Ο Γούλφ, το ντόπερμαν, απέτρεψε στο δρόμο τσαντάκηδες ν’ αρπάξουν την τσάντα της μητέρας μου που εκείνη την ημέρα είχε αναλάβει τη βόλτα του. Ομως, από τότε που έχασα τον Γιώργο, δεν αντέχω να έχω σκυλί, παρόλο που τ’ αγαπώ πολύ. Γενικά, εκφράζουν και μας μαθαίνουν πολλά, αρκεί να ξέρεις να τα “διαβάζεις”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.