Ο τουρισμός δεν φέρνει έσοδα μόνο το καλοκαίρι

1
814

tourists_xania_248147509

Το σύνολο των εσόδων κατά τη φετινή χρονιά θα κυμανθεί γύρω στα 13,5 δισ. ευρώ

Η μαγκιά είναι να καταφέρουμε αυτά τα έσοδα να παραμείνουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην χώρα και όχι να φύγουν έξω. Γιατί δεν μιλάμε για ψίχουλα. Μιλάμε για πολλά λεφτά. Για να καταλάβετε, υπολογίζουν ότι για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου θα έρθουν γύρω στα 3,5 δισ. ευρώ μια και η τουριστική δραστηριότητα συνεχίζεται αμείωτη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το σύνολο των άμεσων εσόδων από τον τουρισμό κατά τη φετινή περίοδο θα κυμανθεί γύρω στα 13,5 δισ. ευρώ που αποτελεί ποσό – ρεκόρ.

Παρά την ζημιά που πάθαμε από την Ρωσία, ο ελληνικός τουρισμός λόγω των σημαντικών αυξήσεων που κατέγραψε από άλλες χώρες κατάφερε να αναρριχηθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι πληρότητες για ορισμένα ξενοδοχεία πολυτελείας κυμαίνονται αυτό τον μήνα σχεδόν στα επίπεδα του Αυγούστου.

Οι αρμόδιοι λοιπόν επεξεργάζονται ένα σχέδιο για την αύξηση του πολλαπλασιαστή των εσόδων από την τουριστική δραστηριότητα, το οποίο περιλαμβάνει και το μοντέλο λειτουργίας των ξενοδοχείων που παρέχουν υπηρεσίες All Inclusive. Εκεί είναι το θέμα. Από εκεί πρέπει να βγουν χρήματα, γιατί τους μαντρώνουν μέσα και ξοδεύουν τα πάντα μέσα στο ξενοδοχείο.

Για παράδειγμα, πρέπει να επιβληθεί σ’ όλα αυτά τα ξενοδοχεία μεγαθήρια να προμηθεύονται και να καταναλώνουν Ελληνικά προϊόντα. Φαντάζεστε όλα αυτά τα εκατομμύρια των τουριστών για 6 μήνες να τρώνε να πίνουν και να ζουν καταναλώνοντας Ελληνικά; Θα είναι τεράστια επιτυχία. Δεν έχει νόημα να εισπράττουμε τα δισεκατομμύρια, από τα οποία ένα μεγάλο μέρος να βγαίνει από την χώρα, να επανεξάγονται δηλαδή με τη μορφή δαπανών που αφορούν την αγορά ή κατανάλωση ξένων προϊόντων.

Και να το πούμε πιο απλά για να το καταλάβουν όλοι. Πρέπει όλα αυτά τα ξενοδοχεία μεγαθήρια να προμηθεύονται και να καταναλώνουν Ελληνικά προϊόντα. Όλα τα φρούτα μας, τα λαχανικά μας, τα ζυμαρικά μας, τα τυριά, τα κρασιά, τα αναψυκτικά και τις μπύρες….. Να προσφέρουν μόνο Ελληνικά breakfast με παραδοσιακά Ελληνικά εδέσματα. Στα μπάνια τους να προσφέρουν μόνο Korres και Apivita. Κοινώς να ζωντανέψουν και πάλι οι ελληνικές εταιρίες και οι επιχειρήσεις και έτσι να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Ελλάδα, τουρισμός, όχι μόνο το καλοκαίρι, έσοδα, τουρίστες, ξενοδοχεία

Ελλάδα, τουρισμός, όχι μόνο το καλοκαίρι, έσοδα, τουρίστες, ξενοδοχεία

thumb_640

1 COMMENT

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΝΙΚΟ.ΜΠΡΑΒΟ.ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ ΕΙΔΗ??????
    ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙ ΧΑΣΑΜΕ???????
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΕΝΑ 5ΑΣΤΕΡΟ???????????????????

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.