Ο ψεύτης φαίνεται…

1
143

ways-to-catch-a-liar-vkool

Η γλώσσα του σώματος μαρτυράει πολλά. Αποκαλύπτει και τους ψεύτες. Άντρες και γυναίκες όταν λένε ψέματα, χωρίς να το καταλάβουν κάνουν κάποιες μικρές σπασμωδικές κινήσεις με τα χέρια και το πρόσωπο τους…..

Οι ψεύτες κάνουν συνήθως πολλές γκριμάτσες και μορφασμούς. Χρησιμοποιούν πολύ τη γλώσσα του σώματος για να καλύψουν τα ψέματά τους και να δείξουν ότι όσα λένε είναι αληθινά. Δώστε βάση στις παρακάτω λεπτομέρειες για να αναγνωρίσετε εύκολα και γρήγορα πότε κάποιος σας λέει ψέματα…

1Β_M

Καλύπτει το στόμα του

Όταν ο συνομιλητής σας βάζει το χέρι του στο στόμα… κάτι ύποπτο συμβαίνει, αφού ο εγκέφαλος υποδεικνύει υποσυνείδητα στο σώμα να καταπνίξει τα ψέματα που πρόκειται να ειπωθούν. Επιπλέον, χρησιμοποιεί έναν ψεύτικο βήχα για καλύτερη συγκάλυψη. Μόλις λοιπόν δείτε κάποιον ή κάποια που σας λέει κάτι κι’ αρχίζει να βάζει το χέρι στο στόμα Silver Alert!!!!

Αγγίζει τη μύτη του

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν κάποιος λέει ψέματα τότε απελευθερώνονται στο αίμα κετοχολαμίνες που κάνουν το βλενογόννο της μύτης να διαστέλλεται. Αυτό ερεθίζει τη μύτη προκαλώντας φαγούρα. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό! Κοίτα από μπορεί να την πάθεις! Από τις άτιμες τις κετοχολαμίνες!!!!

Στρέφει το βλέμμα του αλλού

Ο ψεύτης δεν κοιτάει ποτέ το συνομιλητή του στα μάτια. Ρίχνει το βλέμμα του συνήθως στο πάτωμα ή στρέφει τα μάτια του σε άλλη κατεύθυνση όταν μιλάει. Συχνά τρίβει τα μάτια του δυνατά ή απλώς τα ανοιγοκλείνει πολύ γρήγορα. Και δεν μιλάμε για κάποιον που αφηγείται κάτι και το βλέμμα του «ταξιδεύει» στο παρελθόν. Μιλάμε για νευρικότητα στο βλέμμα…

1Α_M

Πειράζει το αυτί του

Η κίνηση αυτή γίνεται ενστικτωδώς από τον ψεύτη, καθώς δεν θέλει να ακούσει αυτά που λέτε γιατί του προκαλεί άγχος και αγωνία το γεγονός ότι πρέπει να σας απαντήσει με ψέματα. Είπαμε η άτιμη η γλώσσα του σώματος μαρτυράει πολλά.

1C_M

Ξύνει το λαιμό ή τον αυχένα του

Αυτή είναι μία από τις πιο συνηθισμένες κινήσεις ενός ψεύτη, την οποία χρησιμοποιεί για να καλύψει την αμηχανία του την ώρα που λέει ψέματα. Η φαγούρα στο λαιμό ή στον αυχένα είναι σημάδι αβεβαιότητας με τα λόγια του στον συνομιλητή του.

Ανασαίνει πολύ γρήγορα

Όταν κάποιος λέει ψέματα η καρδιά του χτυπάει περισσότερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η ανάσα του να γίνεται κάπως πιο κοφτή και πιο γρήγορη.

———————————-

Ένας χρόνος nikosonline.gr

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

1-keys-to-discover-a-liar-540_M

1 COMMENT

  1. “Ο ψεύτης δεν κοιτάει ποτέ το συνομιλητή του στα μάτια. Ρίχνει το βλέμμα του συνήθως στο πάτωμα ή στρέφει τα μάτια του σε άλλη κατεύθυνση όταν μιλάει.” Κι όμως κύριε Μουρατίδη… οι περισσότεροι ψεύτες όταν θα πουνε ψέμα θα σε κοιτάνε απευθείας στα μάτια… (!) και μάλιστα παραπάνω από το κανονικό για να σε πείσουν οτι σου λένε “την αλήθεια” !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here