Ο Ψυχρός πόλεμος, το τείχος του Βερολίνου και οι κατάσκοποι

2
743

bridge1

Είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τότε που φοβόταν ο Γιάννης (ΗΠΑ) το θεριό (ΕΣΣΔ) και το θεριό τον Γιάννη. Τότε που στην Αμερική υπήρχε η αντικομουνιστική υστερία και στο Ανατολικό Βερολίνο χτιζόταν το τείχος. Τότε που οι κατάσκοποι έδιναν και έπαιρναν πληροφορίες. Έτσι λοιπόν συνέλαβαν τον Rudolf Abel και αποφάσισαν να τον δικάσουν. Του έβαλαν μεν έναν δικηγόρο, τον James Donovan, αλλά εξ’ αρχής είχαν αποφασίσει να τον εκτελέσουν. Ο δικηγόρος που τον υπερασπίστηκε σθεναρά, έγινε το πιο μισητό πρόσωπο στις ΗΠΑ, και τους έπεισε να μην τον εκτελέσουν, γιατί προέβλεψε ότι θα τους χρειαστεί σε κάποια μελλοντική ανταλλαγή.

Πράγματι, όταν οι Αμερικάνοι έστειλαν αεροπλάνα να φωτογραφίσουν Ρώσικες βάσεις και στρατόπεδα, οι Ρώσοι συνέλαβαν τον αεροπόρο Francis Gary Powers. Και τότε ο δικηγόρος ανέλαβε να κάνει τις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή των κατασκόπων στην γέφυρα Glienicke.

To Bridge of Spies αρχικά λεγόταν St. James Place και ξεκίνησε να γυρίζεται τον Σεπτέμβριο του 2014. Βγήκε στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2015 και απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Όσο για τα Oscar είναι υποψήφιο σε 6 κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες: Καλύτερη ταινία, καλύτερο σενάριο και Β΄ αντρικού ρόλου για τον Mark Rylance. Έναν εκπληκτικό Βρετανό ηθοποιό του θεάτρου που δίνει μια υποδειγματική ερμηνεία.

bridge_of_spies-2

Ο Mark Rylance είναι Άγγλος ηθοποιός του θεάτρου, σκηνοθέτης και συγγραφέας. Εμφανίζεται στο σινεμά σπάνια και μόνο όταν υπάρχει λόγος.

tom-hanks-bridge-of-spies

Ακόμα μια συνεργασία του Steven Spielberg Tom Hanks

Το Bridge of Spies  κόστισε 40εκατ. δολάρια, και μέχρι τέλος της χρονιάς είχε κάνει συνολικές παγκόσμιες εισπράξεις 130εκατ. δολάρια.

1_M

Ο νεαρός Austin Stowell Francis, παίζει τον Gary Powers, τον πιλότο που συνέλαβαν οι Ρώσοι.

DreamWorks Pictures/Fox 2000 PIctures' BRIDGE OF SPIES, directed by Steven Spielberg, is the story of James Donovan, an insurance lawyer from Brooklyn who finds himself thrust into the center of the Cold War when the CIA enlists his support to negotiate the release of a captured American U-2 pilot.

Στην ταινία βλέπουμε και την ανύψωση του τείχους του Βερολίνου

Brooklyn lawyer James Donovan (Tom Hanks) is an ordinary man placed in extraordinary circumstances in DreamWorks Pictures/Fox 2000 Pictures' dramatic thriller BRIDGE OF SPIES, directed by Steven Spielberg.

bridge_of_spies_courtesy_dreamworks_pictures

steven-spielberg-angela-merkel-tom-hanks

Στιγμιότυπο όταν η Angela Merkel επισκέφτηκε ένα βράδυ τα γυρίσματα και φωτογραφήθηκε με τον Spielberg και τον Tom Hanks

————————————————————

Bridge of Spies Official Trailer

2 COMMENTS

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.