Ο ωραίος Αλβανός

1
64

kone-people

Όλες έχουν τρελαθεί και μιλάνε γι’ αυτόν. Τόσα χρόνια παίζει ποδόσφαιρο, τώρα τον θυμήθηκαν; Μάλλον τώρα θα τον πρόσεξαν. Και καμία δεν την νοιάζει, όταν κάποιος για να τον προσβάλει- και καλά- τον αποκαλεί «Αλβανό». Λες και το να είναι κάποιος Αλβανός είναι ντροπή! Δεν θα ‘μαστε με τα καλά μας!

Ο Παναγιώτης Γιώργος Κονέ γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1987 και είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος για την Μπολόνια. Ναι Έλληνας, καλά διαβάσατε. Το παιδί γεννήθηκε στα Τίρανα, αλλά από γονείς Ελληνικής καταγωγής. Και παίζει και στην Εθνική Ελλάδας! [Επίτηδες έβαλα αυτόν τον τίτλο στο άρθρο, για να προκαλέσω]

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και το 2004 μετακόμισε στην Γαλλία, μόλις πριν τα δέκατα έβδομα γενέθλιά του, όταν η Lance ενδιαφέρθηκε γι’ αυτόν. Μετά από έναν χρόνο επέστρεψε στηνΕλλάδα, αυτήν τη φορά για λογαριασμό της ΑΕΚ, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Το 2008 μετακόμισε στον Ηρακλή, όπου και παρέμεινε για δύο περιόδους, έχοντας συνολικά 49 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος και οκτώ τέρματα. Τον Ιούλιο του 2010 επιχείρησε μια δεύτερη προσπάθεια σε σύλλογο εκτός των ελληνικών συνόρων, όταν υπέγραψε στην ιταλική Μπρέσια. Εκεί πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με αποτέλεσμα την επόμενη περίοδο να αποκτηθεί ως δανεικός από την Μπολόνια, όπου συνέχισε στο ίδιο υψηλό επίπεδο, “αναγκάζοντας” τους ιθύνοντες του ιταλικού συλλόγου να τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή, το καλοκαίρι του 2012.

Μετά την πτώση του Κομουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία αρκετές οικογένειες αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα, με σκοπό μία καλύτερη ζωή. Απ’ αυτές τις οικογένειες άλλες ήταν Αλβανικές, άλλες βορειοηπειρώτικες, και άλλες με Ελληνικές ρίζες. Ορισμένοι ποδοσφαιριστές λοιπόν που αγωνίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, προέρχονται από οικογένειες μεταναστών από την Αλβανία ή έχουν ρίζες από τη γειτονική χώρα. Όταν κλήθηκαν λοιπόν να επιλέξουν ανάμεσα στις δυο “πατρίδες”, η Ελλάδα ήταν η πρώτη τους επιλογή.

628x471

Βορειοηπειρώτες ποδοσφαιριστές που διέπρεψαν και διαπρέπουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Φώτης Στρακόσιας (Δρυμάδες Χειμάρρας), Άρης Τζούμπας (Βουλιαράτες Αργυροκάστρου), Γιάννης Μπελάς (Χλωμό Πωγωνίου), Αντώνης (Αλτιν) Χατζής (Πολύτσανη Πωγωνίου), Μάριος Γκούρμας (Άγιοι Σαράντα), Παναγιώτης Κονές (Τίρανα από γονεις Ελληνικής καταγωγής), Αιμίλιος Μπάρκας (Βόδριστα Αργυροκάστρου), Λεωνίδας Πάνος (Ελευθεροχώρι Δέλβινο, γιος του θρύλο Παναγιώτη Πάνου), Σωτήρης Νίνης (Κούδεσι Χειμάρρας), Έλλην Δημούτσος (Κηπαρό Χειμάρρας), Βίκτωρ Δημογιάννης (Χειμάρρα).

Κυρίες μου, ο Παναγιώτης Κονέ αφιερωμένος εξαιρετικά!

Παναγιώτης Κονέ

1_M

kone

1A_M

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

Παναγιώτης-Κονέ

 

 

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here