Ο Barack Obama παρκαδόρος!!!

Με αυτά που θα διαβάσετε θα δείτε ότι ούτε ένας από τους ισχυρότερους άνδρες του πλανήτη ούτε η σύζυγός του είναι άτρωτοι απέναντι σε ρατσιστικές συμπεριφορές. Τα ρατσιστικά στερεότυπα, αντέχουν ακόμα και τώρα, πολλά χρόνια μετά τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, λες και έχουν περάσει στο DNA του απλού κόσμου.

0
1105

Με αυτά που θα διαβάσετε θα δείτε ότι ούτε ένας από τους ισχυρότερους άνδρες του πλανήτη ούτε η σύζυγός του είναι άτρωτοι απέναντι σε ρατσιστικές συμπεριφορές. Τα ρατσιστικά στερεότυπα, αντέχουν ακόμα και τώρα, πολλά χρόνια μετά τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, λες και έχουν περάσει στο DNA του απλού κόσμου.

Μπαράκ Ομπάμα, Barak & Michelle Obama

Το προεδρικό ζευγάρι μιλώντας στο περιοδικό People, που ασχολείται με την ζωή των διάσημων ανθρώπων είπε πολλά και διάφορα αστεία – με την πρώτη ανάγνωση- αλλά που πίσω τους κρύβουν όλη την πικρή αλήθεια. Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται για τα δεδομένα του 21ου αιώνα, υπήρξαν άνδρες που πέρασαν τον πρόεδρο της Αμερικής για… γκαρσόνι ή για παρκαδόρο και γυναίκες που πίστεψαν ότι η σύζυγός του, Michelle, ήταν πωλήτρια σε πολυκατάστημα. Στη συνέντευξη το ζεύγος Obama αναφέρει ότι προτού μετακομίσουν στον Λευκό Οίκο, πριν από έξι χρόνια, αντιμετώπιζαν πρόβλημα να βρουν ταξί – θύματα και αυτοί των ρατσιστικών προκαταλήψεων, παρά την υψηλή κοινωνική τους θέση. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος είπε:

  • «Δεν υπάρχει μαύρος άντρας στην ηλικία μου, με κάποιο επαγγελματικό στάτους, που να μην έχει ζήσει την εξής εμπειρία: Να βγει από το εστιατόριο, να περιμένει έξω από το πάρκινγκ να του φέρουν το αμάξι του και να έρθει κάποιος να του δώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του περνώντας τον για παρκαδόρο, απλώς επειδή είναι μαύρος. Αυτά τα περιστατικά αποτελούν ρουτίνα για την κοινότητα των μαύρων»

Το προεδρικό ζεύγος έχει πέσει θύμα ρατσισμού στο παρελθόν

Από την πλευρά της, η Michelle Obama θυμήθηκε ένα άλλο περιστατικό στη διάρκεια επίσημου δείπνου, όπου ο σύζυγός της είχε προσέλθει με σμόκιν και κάποιος εκ των παρευρισκομένων του ζήτησε να του φέρει έναν καφέ. Σε μια άλλη περίπτωση, όταν η ίδια ήταν ήδη πρώτη κυρία της Αμερικής και βρισκόταν σε πολυκατάστημα της αλυσίδας Target, κάποια γυναίκα την πλησίασε και της ζήτησε να κατεβάσει κάτι από το ράφι, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για εμποροϋπάλληλο.

Οι εκμυστηρεύσεις του ζεύγους Obama αποκτούν βεβαίως μια παρά πάνω σημασία καθώς δημοσιοποιούνται μετά τις πρόσφατες φυλετικές ταραχές, τις οποίες πυροδότησαν οι αποφάσεις δικαστηρίων να μη διώξουν λευκούς αστυνομικούς που σκότωσαν άοπλουs μαύρους στο Φέργκιουσον και τη Νέα Υόρκη. Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος φρόντισε να σχετικοποιήσει την οξύτητα του προβλήματος τονίζοντας ότι «οι μικροεκνευρισμοί και οι προσβολές που βιώνουμε δεν μπορούν να συγκριθούν με όσα βίωσε η προηγούμενη γενιά», για να προσθέσει :«Είναι άλλο να με περάσουν για σερβιτόρο και άλλο να θεωρήσουν ότι ο γιος μου είναι ληστής, να του περάσουν χειροπέδες ή να του κάνουν και χειρότερα»…

Οι εκμυστηρεύσεις του προεδρικού ζεύγους στο People Magazine, από την μια έχουν πλάκα και δείχνουν πόσο ακομπλεξάριστοι μπορεί να είναι οι Αμερικάνοι, από την άλλη όμως αναδεικνύουν όλες τις ρατσιστικές καταβολές του αμερικάνικου λαού.

Μπαράκ Ομπάμα, Barak & Michelle Obama Μπαράκ Ομπάμα, Barak & Michelle Obama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.