Πάει, πουλήθηκε ο Αστέρας Βουλιαγμένης

1
613
Αστέρας Βουλιαγμένης, πουλήθηκε,

asteras-vouliagmenis-2-600x375

Έχοντας εξασφαλιστεί ήδη επιχορηγήσεις από τον Επενδυτικό Νόμο για τον εκσυγχρονισμό των δύο ξενοδοχείων και της μαρίνας, υπογράφηκε η αρχική σύμβαση για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένα από την Εθνική Τράπεζα και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου στην Jermyn Street Real Estate Fund IV LP. Οι τυχεράκηδες, πήραν το ωραιότερο «φιλέτο» της Ελλάδας, και ένα από τα καλύτερα του κόσμου.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την μεταβίβαση του συγκροτήματος και την καταβολή των 400 εκατ. ευρώ από το επενδυτικό σχήμα προϋποθέτει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ προκειμένου να εκδώσει νέες μετοχές υπέρ του ΤΑΙΠΕΔ. Το Ταμείο από την πλευρά του, αφού παραιτηθεί η Εθνική Τράπεζα από το δικαίωμα επικαρπίας, θα εισφέρει στην «Αστήρ» ιδιόκτητο οικόπεδό του επί της έκτασης όπου αναπτύσσεται το τουριστικό συγκρότημα. Ανάθεμα με κι αν καταλαβαίνω, αλλά όσοι ασχολούνται με τα οικονομικά θα ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάμε. Εγώ απλά τα διαβάζω και σας τα μεταφέρω για να είμαστε τουλάχιστον ενήμεροι.

Άραβες και Τούρκοι θα είναι οι νέοι ιδιοκτήτες οι οποίοι θα εκσυγχρονίσουν τα δύο ξενοδοχεία και την μαρίνα με συνολική επιχορήγηση που εγκρίθηκε για τις επενδύσεις θα φθάσει σε 11.330.000 ευρώ. Αναλυτικά, για τον εκσυγχρονισμό του πρώτου ξενοδοχείου δυναμικότητας 319 κλινών με συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος 28,14 εκατ. ευρώ η επιχορήγηση ανέρχεται σε 4,22 εκατ. ευρώ. Για τον εκσυγχρονισμό χου δεύτερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 380 κλινών, με συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος 24,96 εκατ. ευρώ, η επιχορήγηση ανέρχεται σε 3,75 εκατ. ευρώ. Για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της μαρίνας με συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος 22,47 εκατ. ευρώ, η επιχορήγηση ανέρχεται σε 3,37 εκατ. ευρώ.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη μεταβίβαση του συγκροτήματος και την καταβολή των 400 εκατ. ευρώ από το επενδυτικό σχήμα προϋποθέτει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ» προκειμένου να εκδώσει νέες μετοχές υπέρ του ΤΑΙΠΕΔ. Καλά κρασιά!

Αστέρας Βουλιαγμένης, πουλήθηκε,

Αστέρας Βουλιαγμένης, πουλήθηκε,

Αστέρας Βουλιαγμένης, πουλήθηκε,

Αστέρας Βουλιαγμένης, πουλήθηκε,

1 COMMENT

  1. ΠΑΕΙ????????ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ………………..ΚΡΙΜΑ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.