Πάνω από 56 εκατ. ευρώ

Τα έσοδα από εισιτήρια σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το 2016 είναι πάνω από 56 εκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής. Που κατά την γνώμη μου, αν είχαμε ωραία, σύγχρονα μουσεία, με ενημερωμένα shops θα βγάζαμε πολλά περισσότερα.

0
436

Τα έσοδα από εισιτήρια σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το 2016 είναι πάνω από 56 εκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής. Που κατά την γνώμη μου, αν είχαμε ωραία, σύγχρονα μουσεία, με ενημερωμένα shops θα βγάζαμε πολλά περισσότερα.

Ελληνικά Μουσεία

Πας στα μουσεία του εξωτερικού, τα οποία είναι εντελώς σύγχρονα, με εξαιρετικές παρουσιάσεις των εκθεμάτων τους, καταπληκτικούς φωτισμούς, ωραία αφιερώματα και μετά περνάς από το κατάστημα του μουσείου με τα αναμνηστικά, όπου τα χάνεις. Θέλεις να αγοράσεις τα πάντα. Από μολύβια και μπλουζάκια, μέχρι αντίγραφα προτομών και κοσμημάτων, καδράκια, κούπες, μαντήλια, πιάτα, χρηστικά αντικείμενα, βιβλία… τα πάντα. Αν τα μουσεία μας ήταν σε καλή κατάσταση, διαφημισμένα και με ωραία shops, θα έβγαζε το κράτος πάρα πολλά χρήματα. Τα 56 εκατομμύρια θα μας φαίνονταν ψίχουλα.

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τα έσοδα από τα εισιτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία για το οκτάμηνο του 2016, όπου σύμφωνα με στοιχεία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων τα έσοδα από τα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας παρουσιάζουν αύξηση κατά 55% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους, παρά τη μείωση κατά 8,5% στο πλήθος των εισιτηρίων.

Στο σύνολο των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων τα έσοδα από τα εισιτήρια ανέρχονται σε 56.233.696 ευρώ, έναντι 36.285.350 ευρώ το 2015.

Ελληνικά Μουσεία

Ο μήνας με την καλύτερη επίδοση ήταν ο Αύγουστος, που παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά 68,2%. Συνολικά, τον Αύγουστο τα έσοδα ανήλθαν σε 13.803.308 ευρώ, έναντι 8.205.751 ευρώ που ήταν πέρσι. Ειδικά στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας (Ακρόπολη, Θέατρο Διονύσου, Ολυμπιείο, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Κεραμεικός, Λύκειο Αριστοτέλη) η αύξηση των εσόδων έφθασε το 86% χάρη και στην αύξηση κατά 5,8% του πλήθους των εισιτηρίων με αξία.

Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα καταλάβουν όλοι αυτοί οι ανίκανοι και άχρηστοι που μας κυβερνούν, ότι η βαριά μας βιομηχανία είναι ο πολιτισμός μας, και θα επενδύσουν στο να βελτιώσουν τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους.

Ελληνικά Μουσεία

Στην ενότητα ΜΟΥΣΕΙΑ θα βρείτε εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα

https://www.nikosonline.gr/category/μουσεία/

Ελληνικά Μουσεία

——————————–

nikosonline.gr

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

Ελληνικά Μουσεία

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.