Πάολα & Μίκης Θεοδωράκης

Τώρα που κατακάθισε η σκόνη, λέω να βάλω μερικές σκέψεις στο χαρτί, μπας και καταλάβω τι συμβαίνει. Τι υπάρχει πίσω από όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι; Ποιος έχει βαλθεί να ξεφτιλίσει το ρεπερτόριο του Θεοδωράκη, και ποιος θέλει να κλείσει την Πάολα στο τρελοκομείο;

6
1853

Το 2019 έγινε αυτό (ζούσε ο Μίκης), και αφού κατακάθισε η σκόνη έγραψα μερικές σκέψεις στο χαρτί, μπας και καταλάβω τι συμβαίνει. Τι υπάρχει πίσω από όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι. Ποιος έχει βαλθεί να ξεφτιλίσει το ρεπερτόριο του Θεοδωράκη, και ποιος θέλει να κλείσει την Πάολα στο τρελοκομείο;

Την Πάολα θα την τρελάνουν. Είπαμε όλοι μας πως η κοπέλα έχει φωνή, τραγουδάει σωστά, είναι λαϊκή τραγουδίστρια, πατάει γερά στην πίστα κτλ. αλλά μέχρις εκεί. Τέλος. Η Πάολα δεν θα γίνει Μοσχολιού. Επίσης δεν θέλουμε την Πάολα σε όλα αυτά τα «δήθεν» που την βάζουν να τραγουδάει. Γιατί είναι «δήθεν» να λέει η Πάολα μεγάλους συνθέτες, να βάζει στο στόμα της ποιητές και μεγάλα λαϊκά τραγούδια. Η Πάολα είναι μια σύγχρονη γυναίκα που λέει καψουροτράγουδα φορώντας τα εσώρουχα της. Γι΄ αυτό και μας αρέσει.

Μην μου βάζεις ρε Γιώργο Λιάνη την Πάολα να πει το «Γελαστό παιδί». Είναι ντροπή. Είναι ασέβεια προς την Φαραντούρη κατ΄ αρχήν. Η Πάολα δεν ξέρει ποιος είναι ο Michael Collins, δεν έχει ακούσει ποτέ της τον δίσκο “Ένας Όμηρος” και δεν ξέρει ποιος είναι ο Brendan Behan και ποιος ο Βασίλης Ρώτας.

Πάολα, Μίκης Θεοδωράκης, μουσική, Γιώργος Λιάνης, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, Paola, Mikis Theodorakis, music, nikosonline.gr

Ο Λιάνης έχει φάει λέει γερό κόλλημα με την Πάολα. (ΟΚ ο Λιάνης το ξέρουμε πως έχει κόλλημα με τις τραγουδίστριες από τότε που ήταν νέος – πόσο μάλλον τώρα που είναι 80 ετών και βλέπει την Πάολα και του τρέχουν τα σάλια)

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη απ΄ την άλλη, έχει φτιάξει την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και με διάφορες αφορμές και διαφορετικούς τραγουδιστές συμμετέχει σε φεστιβάλ, «τρομοκρατεί» δήμους και κοινότητες – κλείνοντας συναυλίες και εισπράττοντας πάρα πολλά χρήματα. Χρόνια τώρα. Μόνο που η Πάολα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μαθαίνω πως έχει πέσει πολύ μουρμούρα στους κύκλους των μουσικών της ορχήστρας ακόμα και στους ανθρώπους που χειρίζονται τα site και τα social media του μεγάλου μας συνθέτη. Μαθαίνω ότι φεύγουν, αποχωρούν… Δεν αντέχουν αυτήν την κατάντια!

Λένε πως όλα αυτά  γίνονταν με τις ευλογίες του Μίκη. Και έτσι ναναι, εσύ βρε Μαργαρίτα μου σαν κόρη του δεν πρέπει να προστατέψεις το ρεπερτόριο του πατέρα σου; Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτά είναι καραγκιοζιλίκια; Ο Ρουβάς να τραγουδάει το «Άξιον Έστι» και η Πάολα το «Γελαστό παιδί»; Δεν κάνει καλό στο ρεπερτόριο του Μίκη όλο αυτό. Το ξεφτιλίζει. Δηλαδή για να καταλάβω, είναι η Πάολα στην σκηνή και τραγουδάει «Θα σημάνουν οι καμπάνες» του Γιάννη Ρίτσου, και εσύ, σαν κόρη του μεγάλου μας συνθέτη, αισθάνεσαι καλά;

Υ.Γ Για τους fans της Πάολας: Παιδιά μην ανησυχείτε δεν έπαθε κάτι το κορίτσι μας και ούτε θα συνεχίσει να λέει Θεοδωράκη. Μια αρπαχτή έκανε. Τον χειμώνα θα είναι σε κάποια πίστα και θα την ακούσετε όπως την ξέρετε. Θα λέει από φουλ καψούρα μέχρι νησιώτικα και συρτοτσιφτετέλια…

—————————————————-

6 COMMENTS

 1. Αγαπητέ κύριε Μουρατίδη, έχετε απόλυτο δίκιο.
  Αντιλαμβάνεστε φυσικά ότι δεν φταίει ούτε η Πάολα, ούτε η ορχήστρα ούτε τελικά και ο κος Λιάνης, παρά την έξωθεν …κακή μαρτυρία.
  Φταίει όποιος έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης το απίστευτου έργου ενός κολοσσιαίου συνθέτη.
  Χρήματα ψάχνει και αρπαχτές κάνει.
  Ο νοών νοείτω και ουαί των ανοήτω που προστρέχει, δήθεν, για να τιμήσει τον μέγιστο συνθέτη.

 2. Δεν είναι ” με τις ευλογίες του Μίκη”. Ο Μίκης δεν γνώριζε καν την τραγουδίστρια.

 3. Κάτι πας να πεις αλλά δε το συνεχίζεις…μάλλον η Μαργαρίτα είναι πίσω απ’ όλα αυτά…

 4. H Πάολα δεν πληρώθηκε, πήγε τιμής ένεκεν και βγήκε κερδισμένη γιατί αναβαθμίστηκε από την όλη ιστορία.
  Αν καλούσαν τη Φαραντούρη δε θα έφταναν όλα τα έσοδα της συναυλίας για την αμοιβή της και οι μουσικοί θα έμεναν απλήρωτοι ως συνήθως.
  Βλέπετε έχει οικονομικές ανάγκες η συντήρηση της ορχήστρας και όχι μόνο…..
  Αλλά και λογικό είναι, εδώ η “ορχήστρα των χρωμάτων” και τόσες άλλες δε διαλύθηκαν ;
  Είπαμε ο σώζων εαυτό σωθήτω….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.