Πίνακες σαν φωτογραφίες

1
211

ζωγραφική

Δεν είναι φωτογραφίες αλλά πίνακες ζωγραφικής, υπερρεαλιστικές θαυμάσιες δημιουργίες του Ιταλού καλλιτέχνη Emanuele Dascanio. Κάποιοι από αυτούς που σας δημοσιεύω πιο κάτω, χρειάστηκαν ως και 780 ώρες για να ολοκληρωθούν, και είναι εύκολο να καταλάβετε το λόγο, μια και οι πίνακες του μοιάζουν σχεδόν έτοιμοι να ζωντανέψουν! Τόση λεπτομέρεια……

Ο Emanuele Dascanio είναι ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες που ζουν στην εποχής μας, ένας αληθινός καλλιτέχνης, αφοσιωμένος στην τέχνη του. Χρησιμοποιεί απίστευτα το μολύβι από γραφίτη και το κάρβουνο για να φτιάξει πορτραίτα γεμάτα λεπτομέρεια, πνευματικότητα, συγκίνηση και ενέργεια. Οι ελαιογραφίες του απ’ την άλλη, αποπνέουν αισθησιασμό και πάθος που λες και θέλει να μας αποπλανήσει. Είναι τόσο αριστοτεχνική η ζωγραφική του που σε συνδυασμό με μια βαθιά σύνδεση με το αντικείμενο έχει σαν αποτέλεσμα οι εικόνες του να ξεγελούν το μάτι και να σε κάνουν να πιστεύεις ότι τελικά δεν είναι ζωγραφική.

Οι άνθρωποι που ποζάρουν φωτίζονται μόνο από ένα μικρό φως, ώστε να δίνει μια αίσθηση αναγεννησιακής εποχής.

Emanuele Dascanio

Emanuele Dascanio


Γεννήθηκε στην Ιταλία, στο Garbagnate Milanese στις 7 Ιουνίου του 1983. Από την εποχή της εφηβείας του κατάλαβε ότι θέλει να γίνει ζωγράφος και έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει καλλιτεχνικές σπουδές όπου σύντομα ανακάλυψε έναν συναρπαστικό κόσμο τον οποίο πάντα ονειρευόταν. Σπούδασε με καθηγητή τον Gianluca Corona, ο οποίος ήταν μαθητής του μεγάλου δασκάλου Mario Donizetti. Από αυτόν έμαθε την τεχνική της ελαιογραφίας και απ’ αυτόν πήρε όλη την τεχνική του κατάρτιση. Του δίδαξε το πνεύμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί και του έμαθε τι είναι αληθινή ζωγραφική. Επιπλέον, πάντα τον ενθάρρυνε να σχηματίσει μια δική του προσωπική ταυτότητα.

Emanuele Dascanio, ζωγραφική, εικαστικά, υπερρεαλισμός,

Emanuele Dascanio

Emanuele Dascanio

Μου αρέσει να ζωγραφίζω. Δεν έχω αγαπημένο θέμα, το μόνο που νοιάζομαι είναι για το περιεχόμενο της εικόνας. Το θέμα είναι δευτερεύουσας σημασίας.”

Emanuele Dascanio, ζωγραφική, εικαστικά, υπερρεαλισμός,

Emanuele Dascanio, ζωγραφική, εικαστικά, υπερρεαλισμός,

Το nikosonline.gr έχει δική του σελίδα στο Facebook

https://www.facebook.com/www.nikosonline.gr/

Emanuele Dascanio

Γίνετε μέλη στην ομάδα «Αρχαιολογικοί χώροι & Μουσεία» (Αρχαιότητες, Μουσεία, Πόλεις, Ζωγραφική, Αρχιτεκτονική)

https://www.facebook.com/groups/378830482281402/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.