Πίσω από τα χαμόγελα κρύβεται ένα δράμα

Η ηθοποιός Μαρί Κωνσταντάτου, απ’ την μια στιγμή στην άλλη έγινε κυρία Μίνωα Κυριακού, και άρχισε να ζει μια ζωή παραμυθένια μέσα στην χλιδή. Πανάκριβα ρούχα, γούνες, κοσμήματα, αυτοκίνητα, αεροπλάνα και σωματοφύλακες συμπλήρωναν το ντεκόρ.

1
4828

Η ηθοποιός Μαρί Κωνσταντάτου, απ’ την μια στιγμή στην άλλη έγινε κυρία Μίνωα Κυριακού, και άρχισε να ζει μια ζωή παραμυθένια μέσα στην χλιδή. Πανάκριβα ρούχα, τσάντες, παπούτσια, γούνες, κοσμήματα, αυτοκίνητα, αεροπλάνα και σωματοφύλακες συμπλήρωναν το ντεκόρ. Απ΄ την μια στιγμή στην άλλη έγινε η πριγκίπισσα του παραμυθιού.

Η Μαρί Κωνσταντάτου έγινε κυρία Μαρί Κυριακού, με μια συμπεριφορά αυτοκράτειρας και με πάρα πολλές αντιπάθειες. Κανείς – μα κανείς – από τους εργαζόμενους στον Antenna δεν είχε να πει ένα τόσο δα καλό λόγο. Ήταν απαιτητική, κακότροπη, αυταρχική και πουλούσε παραγοντισμό. Νόμιζε πως όλοι ήταν δικοί της υπάλληλοι ή δικοί της υπηρέτες. Και ποια όλα αυτά; Μια δευτεροκλασάτη ηθοποιός, πρώην γκόμενα του Στέφανου Κορκολή.

MARI KYRIAKOU, ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ANTENNA, ΝΙΝΩΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΔΡΑΜΑ, nikosonline.gr

Η Μαρί ήταν μια συγχρονη Μαρία Αντουανέτα

Με δική της εκπομπή στην τηλεόραση του Μίνωα Κυριακού, με τον «Μάϊκ τον Φασολάκι» που διαφημιζόταν καταιγιστικά από την τηλεόραση του Μίνωα Κυριακού, με το αεροπλάνο του Μίνωα Κυριακού, με τα αυτοκίνητα, τους σοφέρ και τους σωματοφύλακες του Μίνωα Κυριακού, η Μαρί ήταν μια σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα. Όποτε την φωτογράφιζαν γελούσε ευτυχισμένη. Ήταν όμως; Μάλλον όχι, απ΄ ότι έδειξαν τα γεγονότα – επιβεβαιώνοντας  αυτό που λέμε… “πίσω από ένα γλυκό προσωπάκι και ένα πλατύ χαμόγελο, κρύβεται ένα δράμα”. 

Κανείς δεν περίμενε τέτοια έκβαση στο γάμο της Μαρί και μάλιστα να ασχοληθούν τα διεθνή ΜΜΕ. Το ξέρουμε πως όταν ένας γάμος καταρρέει, το μοίρασμα των οικογενειακών πολύτιμων αντικειμένων μπορεί να είναι μία δύσκολη – και πολύ χρονοβόρα – διαδικασία. Όμως, οι άνθρωποι του μεγιστάνα της ναυτιλίας, Μίνωα Κυριακού, έναν από τους πλουσιότερους άνδρες της Ελλάδας, υποστηρίζουν ότι η  Μαρί παρέκαμψε κατάφωρα τη διαδικασία, επιτάσσοντας το ιδιωτικό τζετ του, γεμάτο με αντικείμενα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων λιρών, και διατάσσοντας τον πιλότο της οικογένειας, τα φυγάδευσε στο Λονδίνο.

Δικηγόροι του 74χρονου Μίνωα Κυριακού ισχυρίστηκαν ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι η 45χρονη πρώην ηθοποιός και σύζυγός του Μαρί, μπορεί τώρα να έχει πουλήσει κάποια από τα δώρα που της είχε κάνει. Ο οίκος Christies, κάποια κοσμηματοπωλεία στο Mayfair και κάποιες θυρίδες σε τράπεζες έχουν διαταχθεί από δικαστή να αποκαλύψουν οποιεσδήποτε συναλλαγές μπορεί να είχαν μαζί της. Ο Μίνωας Κυριακού όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, είχε δωρίσει στην Μαρί μία πλούσια συλλογή κοσμημάτων, αργυρών ειδών, κρυστάλλινων και χαλιών. Δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς τι εξαφανίστηκε, αλλά πηγές κοντά στον Μίνωα Κυριακού αναφέρουν ότι η λίστα των αγνοούμενων κοσμημάτων περιλαμβάνει δαχτυλίδια, περιδέραια, βραχιόλια, καρφίτσες και ζώνες. Αυτά τα αντικείμενα είναι χρυσά και ασημένια και έχουν πετράδια που – τα πιο πολύτιμα από αυτά – περιλαμβάνουν διαμάντια, γράφουν τα έντυπα. Άλλα αντικείμενα αφορούν πίνακες, εικόνες, ασημένια μαχαιροπίρουνα, ρολόγια αντίκες, όπως επίσης λένε ότι λείπουν και κάποια σημαντικά έγγραφα.

Δύο φορές έχω συναντήσει την Μαρί Κυριακού. Μία σε ένα εστιατόριο, όπου ο Μίνωας Κυριακού με αγκάλιασε και με φίλησε και εκείνη ούτε που να με χέσει. Η δεύτερη ήταν σε ένα τηλεοπτικό στούντιο, μπήκαμε στο ίδιο ασανσερ (εκείνη ήταν με τον σωματοφύλακα της), όπου επίσης με “έκλασε” κανονικά.

Μαρί Κυριακού, Marie Kyriakou

Ο Μίνωας Κυριακού, και η Μαρί παντρεύτηκαν το 2004

Φίλοι μου έχουν πει, ότι η κυρία Κυριακού ήταν ολοένα σε δυσκολότερη θέση εξαιτίας της συζήτησης και των κουτσομπολιών για τη μεταξύ τους διαφορά ηλικίας,  όπως επίσης ισχυρίζονται ότι η απόφαση να κοπεί η τηλεοπτική εκπομπή που παρουσίαζε στο κανάλι του συζύγου της, την άφησε «ταπεινωμένη».

MARI KYRIAKOU, ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ANTENNA, ΝΙΝΩΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΔΡΑΜΑ, nikosonline.gr

Δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι πήραν την απόφαση για διαζύγιο, που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, κοινή συναινέσει.

Όμως, οι συζητήσεις άρχισαν να πηγαίνουν στραβά τους τελευταίους μήνες και η κυρία Κυριακού λέγεται ότι είπε σε στενούς φίλους και συγγενείς ότι αποφάσισε «να πάρει αυτό που της οφειλόταν». Στο Ανώτατο Δικαστήριο ειπώθηκε ότι δύο εβδομάδες πριν κάνει αίτηση διαζυγίου η κυρία Κυριακού στις 22 Φεβρουαρίου, εθεάθη από μέλος του προσωπικού να πακετάρει μία σειρά από πολύτιμα αντικείμενα, σε 25 με 30 κούτες, και να τα μεταφέρει εκτός του σπιτιού της οικογένειας στην Αθήνα. Εκείνη τη στιγμή ο σύζυγός της έλειπε από το σπίτι για ιατρική θεραπεία. Αποτέλεσμα να βουίξουν και τα διεθνή ΜΜΕ…..

——————————————————————————

MARI KYRIAKOU, ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ANTENNA, ΝΙΝΩΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΔΡΑΜΑ, nikosonline.gr

1 COMMENT

  1. Πάντως είστε άξιος επάνω στην εργασία σας! Πάντα καλά πληροφορημένος,και χωρίς να μιλάτε μέσα από τα δόντια σας αλλά με θάρρος, τα λέτε όπως πραγματικά έχουν. Αναρωτιέμαι ποιον θα μπορούσα να συγκρίνω με σας, και ειλικρινά έχω πρόβλημα, να βρω κάποιον! Και πάλι μπράβο σας, και η προσωπική μου γνώμη εάν βέβαια σας ενδιαφέρει ,,,,εάν όχι ,κανένα θέμα, είναι πως πρέπει να διδάσκεται ,τους καινούργιους των μέσων ενημέρωσης ,πως να ενημερώνουν την αλήθεια, και τον σεβασμό,στην αξιοπιστία!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.