Παιδάκια στην TV: η χαρά του παιδεραστή.

2
947

SummerDaze_M

Η συμμετοχή παιδιών σε ψυχαγωγικές εκπομπές, σε talent shows και «παιχνίδια», είναι απαράδεκτη. Η εκμετάλλευση των παιδιών από την τηλεόραση είναι επίσης απαράδεκτη. Η «αθώα» όμως τηλεόραση υποστηρίζει ότι είναι παιδικές εκπομπές και ότι δεν κάνουν κακό. Ε, αν είναι παιδικές εκπομπές να τις δείχνουν το απόγευμα, και όχι στις 10 το βράδυ που τα παιδάκια κοιμούνται. Αλλά το θέμα είναι αλλού……..

Μου γράφει μια φίλη αναγνώστρια του nikosonlie.gr με την ευκαιρία ενός σχόλιου μου: «Καλησπέρα κ. Μουρατίδη. Αφορμή αυτού του μηνύματος μου είναι η απάντηση που δώσατε στο ερώτημα ποια είναι η γνώμη σας για τα παιδικά talent shows που θα προβληθούν από την ελληνική τηλεόραση. ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ!!!! Μακάρι όλοι αυτοί οι ΑΘΛΙΟΙ που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις των διαφόρων καναλιών να μπορούσαν να σκεφτούν στοιχειωδώς τι ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα μπορεί (άθελα;) τους να δημιουργήσουν στις ψυχές των μικρών παιδιών. Τα (θυσιάζουν) όμως στο βωμό μερικών υψηλών- ενδεχομένως- ποσοστών τηλεθέασης. Ντροπή τους. Χειρότεροι όμως είναι οι ίδιοι οι γονείς -αν μπορούν να ονομάζονται έτσι- που τα απωθημένα τα δικά τους τα βγάζουν μέσω των παιδιών τους χωρίς δυστυχώς να συνειδητοποιούν πόσο θα αλλάξει η συμπεριφορά και ο τρόπος σκέψης των παιδιών τους- δυστυχώς ΌΧΙ ευχάριστα. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας»

Παιδιά, τηλεόραση, παιδικά talent show, εκμετάλλευση, παιδεραστές

Αυτό και μαζί με όλα τα άλλα που κυκλοφορούν τελευταία για την παιδική εκμετάλλευση με έβαλε σε σκέψεις. Εγώ στην συγκεκριμένη ερώτηση του δημοσιογράφου που μου έκανε την συνέντευξη, απήντησα:

  • Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είπε ότι το voice kids είναι παιδική πορνεία εσείς πως τα βλέπετε όλα αυτά τα talent show με παιδιά;
  • Συμφωνώ απόλυτα. Διεθνώς όλες αυτές οι εκπομπές είναι η χαρά του παιδεραστή. Είναι ντροπή και αίσχος για τους γονείς που αναστατώνουν την αθώα ζωή των παιδιών τους και τα βγάζουν στο κλαρί. Αίσχος. Πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας και να μην επιτραπεί να γίνει τέτοιο show και κανένα show που εκμεταλλεύεται τα παιδιά. Αφήστε τα παιδιά ήσυχα να ζήσουν την αθώα παιδική τους ηλικία…….

Παιδιά, τηλεόραση, παιδικά talent show, εκμετάλλευση, παιδεραστές

Ψάχνοντας το θέμα, γιατί δεν μου αρέσει τα παιδάκια να μιμούνται τις συμπεριφορές των μεγάλων, ούτε να αντιγράφουν ντυσίματα και σκέρτσα τραγουδιστριών, έπεσα πάνω και σε μια επιστολή του συνηγόρου του πολίτη προς τον αρμόδιο Υπουργό  

Συνήγορος του πολίτη: Παιδιά και ΜΜΕ 

Με αφορμή την όλο και μεγαλύτερη εμφάνιση μικρών παιδιών σε ψυχαγωγικές εκπομπές και «διαγωνισμούς ταλέντων» στην τηλεόραση, o Συνήγορος του Παιδιού προτείνει στην Πολιτεία να πάρει τα απαραίτητα μέτρα και να φτιάξει ειδικό νόμο για να προστατέψει τα παιδιά που συμμετέχουν στις εκπομπές αυτές αλλά και αυτά που τις βλέπουν.

Ο Συνήγορος τονίζει ότι τα μικρά παιδιά που συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα (που τα βλέπουν κυρίως μεγάλοι και έχουν στόχο το κέρδος και την τηλεθέαση) αντιγράφουν συμπεριφορές μεγάλων που δεν ταιριάζουν στην ηλικία τους, κάνουν πρόβες, κρίνονται και βαθμολογούνται, δίνουν συνεντεύξεις κ.λπ., κάτι που μπορεί να τα αγχώσει, να τα κουράσει ψυχικά και σωματικά, να προκαλέσει αφορμή για κοροϊδία από φίλους και γνωστούς. 

Και θα μου πεις τώρα, ότι ο αρμόδιος υπουργός θα κάτσει να τα βάλει με τα κανάλια, να χαλάσει τις σχέσεις του και να μην τον ξανακαλέσουν ποτέ να μιλήσει και να αυτοπροβληθεί; Πσσσστ!!! Τι είπες τώρα;

Παιδιά, τηλεόραση, παιδικά talent show, εκμετάλλευση, παιδεραστές

Παιδιά, τηλεόραση, παιδικά talent show, εκμετάλλευση, παιδεραστές

Παιδιά, τηλεόραση, παιδικά talent show, εκμετάλλευση, παιδεραστές

Η Ντορέτα Παπαδημητρίου που θα παρουσιάζει ένα show με παιδάκια, ήθελα να ήξερα, εκείνη τα δικά της παιδιά θα τα άφηνε να πήγαιναν σε παρόμοιες εκπομπές;

 

2 COMMENTS

  1. Συμφωνω απολυτα…τα παιδακια πρεπει να τ’αφησουν στην ησυχια τους…….

  2. ΠΡΙΝ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΩ ΑΠΑΝΤΗΣΑ.ΓΙΑΤΙ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ???????ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ?????ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!!!!!ΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ.ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ……..ΑΗΔΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.