Πειράζοντας τη Μελίνα…

Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά και περήφανος που η ιδέα μου έγινε πραγματικότητα και σκίζει. Το άλμπουμ Playing with Melina ή Πειράζοντας την Μελίνα βρέθηκε κατ’ ευθείαν στην 1η θέση του iTunes πριν την επίσημη κυκλοφορία του.

2
2297

Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά και περήφανος που η ιδέα μου έγινε πραγματικότητα και σκίζει. Το άλμπουμ Playing with Melina ή Πειράζοντας την Μελίνα βρέθηκε κατ’ ευθείαν στην 1η θέση του iTunes πριν καν την επίσημη κυκλοφορία του.

Μόνο από μερικά teasers, πήρε ο κόσμος μια πρώτη γεύση, τα οποία όμως ήταν ικανά να φέρουν το «Playing with Melina» στις πρώτες θέσεις των iTunes charts. Είκοσι χρόνια μετά το «αντίο» στη Μελίνα Μερκούρη, 15 καλλιτέχνες «πειράζουν» και παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή σε αγαπημένες ερμηνείες της σπουδαίας ηθοποιού: Κ. Βήτα, Cayetano, Όλγα Κουκλάκη, Kid Loco, Marsheaux, Mikro, Monsieur Minimal, Niadoka, Nikonn, Nteibint, Papercut, (PH)2, Stavento, Σεραφείμ Τσοτσώνης και Φανταστικοί Ήχοι.

Αυτή ήταν η ιδέα μου, η οποία έγινε αμέσως δεκτή από το Ίδρυμα της Μελίνας, και μάλιστα ενθουσιάστηκαν και με τον τίτλο που είχα βάλει. “Πειράζοντας την Μελίνα”. Καταλαβαίνετε λοιπόν την χαρά μου, τώρα που το cd κυκλοφορεί. Στο βιβλιαράκι που συνοδεύει το cd γράφω:

  • «Είναι σαν να την βλέπω µπροστά µου ν’ ακούει τα τραγούδια της «πειραγµένα» από νέους καλλιτέχνες, νέους µουσικούς και remixers και να αντιδρά αινιγµατικά: “… για ξαναβάλτο αυτό”. Η Μελίνα ήταν πάντα ανοικτή σε νέες ιδέες και ανατροπές. Η Μελίνα λάτρευε τους νέους και ήθελε να κάνει παρέα, να κουβεντιάζει και να ανταλλάσει απόψεις µόνο µε νέους. Ακόµα και οι συνοµήλικοι της µε τους οποίους βρισκόταν και κουβέντιαζε είχαν νεαρά µυαλά, γι’ αυτό πιστεύω ότι θα ενθουσιαζόταν µε την ιδέα αυτού του CD. Η ιδέα ξεκίνησε πέρυσι τέτοιο καιρό, που κουβεντιάζαµε για το τι θα κάνουµε το 2014 που θα συµπληρώνονταν 20 χρόνια από τον θάνατο της αγαπηµένης µας Μελίνας. Ε, λοιπόν η ιδέα έγινε πραγµατικότητα, τα κοµµάτια ετοιµάστηκαν και το CD κυκλοφορεί. Νέα ταλαντούχα παιδιά από το χώρο της µουσικής πρωτοπορίας και της electronica επιστρατεύτηκαν να διασκευάσουν µε τον τρόπο που φαντάζονταν τα τραγούδια της και µας παρέδωσαν ένα άρτιο αποτέλεσµα. Ελπίζω να το απολαύσετε όσο εµείς. Αφιερωµένο απ’ όλους µας στην µνήµη της.

Στον ήλιο των παιδικών μας χρόνων

Νίκος Μουρατίδης

—————————————————

Με χαρά (;) επίσης είδα πως η Athens Voice (φωτογραφία κάτω) χρησιμοποίησε την φράση μου “Στον ήλιο των παιδικών μας χρόνων” για να παρουσιάσει το cd, χωρίς όμως εμένα να με αναφέρει πουθενά

79992-178846

Από “Τα Παιδιά του Πειραιά”, και το “Αγάπη Που ‘γινες Δίκοπο Μαχαίρι”, μέχρι το “Je Suis Grecque” και το “Medea Tango”, αγαπημένες και κλασικές ερμηνείες αναμειγνύονται με τα σύγχρονα ακούσματα της Electronica.

MELINA MERCOURI, NIKOS MOURATIDIS, Μουσική, Τα τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη, ΠΕΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ, PLAYING WITH MELINA, CD, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line

Νίκος Μουρατίδης, Μάνος Χατζιδάκις, Μελίνα Μερκούρη Σεπτέμβριος 1976

1_M

MELINA MERCOURI, NIKOS MOURATIDIS, Μουσική, Τα τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη, ΠΕΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ, PLAYING WITH MELINA, CD, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr, Nikos On Line

Νίκος Μουρατίδης, Βαγγέλης Παπαθανασίου και Μελίνα αρχές δεκαετίας του ’80.

1B_M

 Κι΄ άλλα άρθρα για την Μελίνα

Για την Μελίνα: https://bit.ly/2yWXJiY

Η αιώνια Ελληνίδα: https://bit.ly/2yxfFA9

Το άλμπουμ μιας ζωής: https://bit.ly/2AFXEMU

Η Μελίνα 50 χρόνια πριν στο Broadway: https://bit.ly/2AfZ58D

Το Life φωτογραφίζει την Μελίνα στο Λούβρο: https://bit.ly/2AmUMbM

————————————

Πάρτε μια μικρή ιδέα από τις διασκευές των κομματιών από τα TEASERS που ακολουθούν:

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.