Περισσότερη καλλιτεχνική καλλιέργεια και κουλτούρα στα σχολεία.

Ξέροντας πόσο δύσκολο είναι σε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς να δείξουν και να επικοινωνήσουν την δουλειά τους, δεν μπορώ να μην δώσω σημασία, ούτε να στρέψω το βλέμμα μου αλλού. Μακάρι να μπορούσα να προβάλω όσους περισσότερο μπορώ…..

0
747

Ξέροντας πόσο δύσκολο είναι σε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς να δείξουν και να επικοινωνήσουν την δουλειά τους, δεν μπορώ να μην δώσω σημασία, ούτε να στρέψω το βλέμμα μου αλλού. Μακάρι να μπορούσα να προβάλω όσους περισσότερο μπορώ…..

Τάσος Μπουσδούκος, ζωγράφος

Ο Τάσος Μπουσδούκος γεννήθηκε στην Γερμανία το 1974 και μεγάλωσε στην Βασιλική Καλαμπάκας, στην σκιά των Μετεώρων. Σπούδασε λογιστική αλλά έχοντας μέσα του το μικρόβιο του καλλιτέχνη, άρχισε να ζωγραφίζει, σαν μια εσωτερική του ανάγκη. Αυτή η ενασχόληση του, τον οδήγησε το 2014 να μπει στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας.

Το εικαστικό του έργο με αφετηρία τον Σουρεαλισμό και μια ιδιαίτερη αγάπη στον Salvador Dali, προχώρησε σε άλλα μονοπάτια εξερεύνησης και κατανόησης της πραγματικότητας. Άλλοτε με χαρακτήρα παραστατικό και άλλοτε τελείως αφαιρετικό, του άρεσε να δίνει το στίγμα για μία άλλη εικονική πραγματικότητα. Μία συνεχής παλινδρόμηση ανάμεσα στην αφαίρεση και στον ρεαλισμό. Ακολουθώντας εκλεκτικά διαφορετικές τεχνοτροπίες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του έργου, επηρεάζεται από μεγάλους δάσκαλους και δημιουργεί την δική του προσωπική εικαστική γλώσσα. Επιπλέον ο Τάσος είναι ένας άνθρωπος που επιθυμεί περισσότερη καλλιτεχνική καλλιέργεια και κουλτούρα στα σχολεία.

Ξεκίνησε να δουλεύει σοβαρά και εντατικά από τα 25 του, πιστεύοντας ότι η ζωγραφική είναι ένας μαγικός κόσμος που εσύ βάζεις τους κανόνες του παιχνιδιού και εσύ μόνος σου ψάχνεις να βρεις τις λύσεις. Αυτόν τον οδήγησε να βρει το στίγμα του και επίσης να ασχοληθεί και να πειραματιστεί με νέες ιδέες και υλικά, γλυπτά από σίδερο και τρισδιάστατες κατασκευές.

Τάσος Μπουσδούκος, ζωγράφος

Η ζωγραφική είναι τρόπος διαφυγής από την πραγματικότητα και τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας ανθρώπων και φυλών χωρίς σύνορα. Είναι πολιτισμός και… «η ωραιότερη όλων από τις τέχνες», όπως έλεγε ο Πωλ Γκωγκέν.

Ο ίδιος που κατατάσσει την ζωγραφική του; «Στην τέχνη δεν πρέπει να υπάρχουν όρια και περιορισμοί. Η συνεχής έρευνα και οι πειραματισμοί υλικών με οδηγούν συνεχώς σε καινούρια μονοπάτια δημιουργίας, ψάχνοντας για την ουτοπία του έργου. Άλλες φορές νιώθω την ανάγκη να εκφράσω το λόγο δημιουργίας του έργου και άλλοτε θέλω ο θεατής να ταξιδέψει μόνος του συναντώντας το δικό του κόσμο. Είμαι λάτρης των χρωμάτων και βρίσκομαι σε μία συνεχή παλινδρόμηση από την παραστατικότητα με εξπρεσιονιστικές τάσεις στην ανεικονική πραγματικότητα, ανάλογα με την ψυχική μου διάθεση αλλά και το λόγο ύπαρξης του έργου. Αισθάνομαι ότι δεν υπάρχουν φραγμοί και με εκφράζουν ισόποσα και τα δύο.»

Τάσος Μπουσδούκος, ζωγράφος

Τάσος Μπουσδούκος, ζωγράφος

«Είμαι λάτρης των χρωμάτων και άλλες φορές νιώθω την ανάγκη να εκφράσω το λόγο δημιουργίας του έργου και άλλοτε θέλω ο θεατής να ταξιδέψει μόνος του συναντώντας το δικό του κόσμο.»

Τάσος Μπουσδούκος, ζωγράφος

Για περισσότερα, επισκεφτείτε το προφίλ του Τάσου στο Facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005166213984&fref=ts

———————————-

Στην ενότητα ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ θα βρείτε πολλά άρθρα για ζωγράφους και ζωγραφική

https://www.nikosonline.gr/category/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

———————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.