Πιάστηκε στα πράσα…..

Κυκλοφορεί ένα κείμενο αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο, που το διάβασα και μου άρεσε. Δεν ξέρω ποιος το έγραψε, ούτε αν όλα αυτά που υποστηρίζει είναι σωστά. Επειδή όμως μου άρεσε, το αναδημοσιεύω με μεγάλη χαρά. Λέει λοιπόν:

1
818

Κυκλοφορεί ένα κείμενο αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο, που το διάβασα και μου άρεσε. Δεν ξέρω ποιος το έγραψε, ούτε αν όλα αυτά που υποστηρίζει είναι σωστά. Επειδή όμως μου άρεσε, το αναδημοσιεύω με μεγάλη χαρά. Λέει λοιπόν:

Η τράπεζα HSBC πιάστηκε στα πράσα να βοηθάει κάποιους απ΄ τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου να φοροδιαφεύγουν! Αν εμείς κάναμε κάτι τέτοιο θα μας έκλειναν με τη μία στη φυλακή, αλλά οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν αυτούς τους πανίσχυρους ανθρώπους λες και είναι υπεράνω νόμων. Ας τους αποδείξουμε πως δεν είναι.

HSBC, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ, ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΧΡΗΜΑ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr
Οι κυβερνήσεις μας χάνουν πάνω από 3 τρις δολάρια το χρόνο απ’ τη φοροδιαφυγή των πλουσίων – αρκετά για να εξαλειφθεί η παγκόσμια φτώχια! Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαρροή τραπεζικών αρχείων στην ιστορία. Και λένε μερικοί, ότι αν δεν αρπάξουμε τώρα την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά και να ζητήσουμε να ασκηθούν διώξεις, μπορεί και να μην μας ξαναδοθεί ποτέ τέτοια ευκαιρία.
Ο Υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου George Osborne βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο κι η εισαγγελέας Λορέτα Λιντς πρόσφατα προτάθηκε για Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται και οι δύο με τα μάτια της κοινής γνώμης στραμμένα πάνω τους, γι’ αυτό αν τους παραδώσουμε 1 εκατ. φωνές διαμαρτυρίας (με διαφημίσεις στον τύπο και με τη βοήθεια νομοθετών που στηρίζουν την εκστρατεία μας), μπορούμε να τους κάνουμε να ανοίξουν έρευνες, να ασκήσουν διώξεις και να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα στην ελίτ της φοροδιαφυγής: καμία ασυλία για τους πλούσιους!
https://secure.avaaz.org/el/hsbc_tax_dodge_loc/?bHEZKib&v=54000
Χιλιάδες φοροφυγάδες κατοικούν στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο (όπου εδρεύει η HSBC). Αν καταφέρουμε να κάνουμε τις δύο αυτές χώρες να ασκήσουν διώξεις, θα μπορούσαμε να προκαλέσουμε ένα παγκόσμιο κύμα πάταξης της φοροδιαφυγής.

Τελικά ο ρόλος των τραπεζών είναι τόσο ύπουλος και σκοτεινός;

Οι μεγιστάνες συχνά προκαλούν καταστροφικές οικονομικές κρίσεις με την κερδοσκοπία τους, στη συνέχεια διασώζονται απ’ τους φόρους που εμείς πληρώνουμε, μετά ισχυρίζονται ότι για να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα που εκείνοι δημιούργησαν θα πρέπει να γίνουν περικοπές σε δημόσιες δαπάνες (όπως στα σχολεία και τα νοσοκομεία μας) — και σαν να μην έφταναν όλα αυτά πολλοί απ’ αυτούς δεν πληρώνουν καν τους νόμιμους φόρους που τους αναλογούν! Αυτό το σπιράλ λιτότητας αυξάνει με ραγδαίους ρυθμούς την οικονομική ανισότητα παγκοσμίως.
Όλοι κι όλοι 85 δισεκατομμυριούχοι κατέχουν περιουσία ίση με τη συνολική περιουσία του μισού πληθυσμού της γης – περιουσία που συχνά χρησιμοποιούν για να εξαγοράζουν πολιτικούς και να κατευθύνουν τις δημοκρατίες μας και το σύστημα προς όφελός τους. Είναι ώρα να σταματήσουμε αυτό τον επικίνδυνο φαύλο κύκλο — αν καταφέρναμε να κάνουμε τους πλούσιους να πληρώσουν φόρους, θα ήταν ένα τεράστιο βήμα. Ας το κάνουμε λοιπόν:
https://secure.avaaz.org/el/hsbc_tax_dodge_loc/?bHEZKib&v=54000
Το Avaaz δίνει τη δυνατότητα στους πολλούς να συσπειρωνόμαστε και να τα βάζουμε με τους λίγους και ισχυρούς. Όλοι μας στεκόμαστε ίσοι μπροστά στους νόμους, αλλά χιλιάδες ισχυροί του κόσμου νομίζουν ότι είναι υπεράνω. Για το καλό της δημοκρατίας και της κοινωνίας μας, ας τους αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος.

Τι είναι αυτό που κάνει τους δισεκατομμυριούχους να φοροδιαφεύγουν, να είναι τόσο άπληστοι, να αυξάνουν την περιουσία τους και απ’ την άλλη να βλέπουν τον κοσμάκη να υποφέρει; Είναι κάποιου είδους διαστροφή;

HSBC, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ, ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΧΡΗΜΑ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr 

 

1 COMMENT

  1. […] Ελβετοί εισαγγελείς εισέβαλαν ξαφνικά στα γραφεία της HSBC στη Γενεύη, στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο παράνομων υπηρεσιών που προσέφερε σε πελάτες της που ήθελαν να φοροδιαφύγουν. Η HSBC βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο ποινικών ερευνών στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Αργεντινή. Ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός έχει παραδεχτεί ότι είναι «υπόλογος για ανεπαρκείς ελέγχους στο παρελθόν». Σας έχω ειδικό άρθρο. Πατήστε τον σύνδεσμο: https://www.nikosonline.gr/?p=15752 […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.