Ποιος είναι ο υπέροχος (κύριος) Maglite;

0
653

editorial-5

Κάποια στιγμή επένδυσε 125 δολάρια για έναν τόρνο που τοποθέτησε στο γκαράζ του και σήμερα, στα 85 του, ο Anthony Maglica θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της Καλιφόρνια. Είναι ο δημιουργός των φακών Maglite.

Η ιστορία του Κροάτη μετανάστη, ξεκινά λίγο νωρίτερα, όταν ένας αστυνομικός και φίλος του Anthony Maglica του ανέφερε πόσο εύκολα χαλάνε οι πλαστικοί φακοί που χρησιμοποιούν στις βραδινές περιπολίες. Ο Tony, όπως είναι πιο γνωστός, που μέχρι τότε δούλευε σε ένα μηχανουργείο, προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει κατασκευάζοντας ένα μοντέλο με αλουμινένιο περίβλημα, το οποίο σταδιακά εξέλιξε, προσθέτοντας έναν εύχρηστο διακόπτη, δέσμη ρυθμιζόμενου εύρους, εφεδρική λυχνία αλλά και πειραματιζόμενος με διάφορα μεγέθη, χρώματα κ.λπ.

Η φήμη των φακών Mag-lite οφείλεται στην απεριόριστη αντοχή τους. Δεν καταστρέφονται αν πέσουν, δεν επηρεάζονται από τις θερμοκρασίες, δεν έχουν πρόβλημα αν βραχούν κτλ. κτλ. Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών τους, χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας των ΗΠΑ (τους έχουμε δει σε πολλές ταινίες), αλλά είναι ευρύτατα διαδεδομένοι ιδιαίτερα ανάμεσα στους λάτρεις των εξορμήσεων και απαραίτητοι στους κατασκηνωτές και σε όσους αγαπούν τις νυχτερινές βόλτες στην εξοχή.

overview-2

Για να καταλάβετε το μέγεθος, από το 1979 έχουν πουληθεί 450 εκατομμύρια φακοί Maglite σε όλο τον κόσμο.

cymag

Anthony Maglica

Ο AnthonyTonyMaglica (Το πραγματικό Κροάτικο όνομα του είναι Ante Maglica) γεννήθηκε το 1930 στην Νέα Υόρκη και είναι ο εφευρέτης και ο ιδιοκτήτης της Mag Instrument Inc, της εταιρίας που κατασκευάζει τους περίφημους φακούς Maglite που είναι οι πιο γεροί και αξιόπιστοι φακοί που υπάρχουν. Είναι επίσημος προμηθευτής της αστυνομίας στις ΗΠΑ.

logo

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

DSC00145

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.