Πολυκατοικία με 150 δέντρα

0
821

building-trees-7

Όταν ο αρχιτέκτονας έχει κέφι, ταλέντο και φαντασία μπορεί να φτιάξει τα πάντα. Ρίξτε μια ματιά σ’ αυτήν την πολυκατοικία και πείτε μου. Δεν θα θέλατε να ζούσατε σε ένα διαμέρισμα της;

Ενώ η ζωή στο αστικό περιβάλλον έχει πολλά οφέλη, συχνά αναστατώνεται από το θόρυβο, τη ρύπανση και την έλλειψη χώρων πρασίνου. Αυτό το πενταόροφο κτήριο διαμερισμάτων από τον Luciano Pia ελαχιστοποιεί τα μειονεκτήματα αυτά κρύβοντας τη δομή του σε ένα όμορφο δάσος από δέντρα σε… γλάστρες.

building-trees-5

Βρίσκεται στο Τορίνο της Ιταλίας και η πρόσοψη διαθέτει επίσης καλαίσθητα μεταλλικά δέντρα που δένουν αρμονικά το σύνολο.

Υπάρχουν 150 δέντρα διάσπαρτα κατά μήκος της εξωτερικής πλευράς του κτηρίου, τα οποία απορροφούν σχεδόν 200.000 λίτρα διοξειδίου του άνθρακα την ώρα. Έτσι, το καταπράσινο τοπίο δεν είναι μόνο αισθητικά ευχάριστο, αλλά βοηθά στην εξάλειψη των επιβλαβών ρύπων (όπως τα καυσαέρια των αυτοκινήτων) αλλά και προστατεύει από τους εξωτερικούς θορύβους. Είναι γνωστό ότι η πλούσια βλάστηση λειτουργεί και σαν ασπίδα στην ηχορύπανση.

802934_urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-21

Επίσης όλη αυτή η βλάστηση ωφελεί επίσης το εσωτερικό του κτηρίου, προσφέροντας σκιά και δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες.

urban-treehouse-green-architecture-25-verde-luciano-pia-turin-italy-19

eco-150-trees-house-25-verde-luciano-pia-torino-6

25-verde-luciano-pia-torino-05

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.