Πολύ σκληρή ταινία….

0
199

Miss Violence

Miss Violence

Την ημέρα των γενεθλίων της η 11χρονη Αγγελική αυτοκτονεί πηδώντας από το μπαλκόνι. Η αστυνομία και η κοινωνική πρόνοια προσπαθούν να βρουν την αιτία, η οποία κρύβεται πίσω από τα επικίνδυνα μυστικά της οικογένειάς της.

Η ταινία είναι σκληρή, σου σφίγγεται το στομάχι, αλλά τολμάει να κάνει μια κατάδυση στο σκοτάδι της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας. Αρκετές ομοιότητες με τον «κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου, και με επιρροές από μεγάλους του Ευρωπαϊκού σινεμά [ Χάνεκε Πολάνσκι κα.] ο σκηνοθέτης ρισκάρει το ακατόρθωτο. Να περιγράψει τις δομές εξουσίας που γεννούν την ενδοοικογενειακή βία. Η συνενοχή των θυμάτων, και η συγκάλυψη της καταπίεσης και της βίας κάποια στιγμή εξαντλούνται. Και τότε σαν σε αρχαίο δράμα η μητέρα σφάζει τον πατέρα, και αρπάζει αυτή τα ηνία………….. Είναι η σειρά της τώρα!

Αργυρό Λιοντάρι σκηνοθεσίας και βραβείο αντρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλέξανδρος Αβρανάς

ΠΑΙΖΟΥΝ: Θέμης Πάνου, [βραβείο αντρικού ρόλου σε Αθήνα και Βενετία], Ρένη Πιττακή, Ελένη Ρουσσινού, Μηνάς Χατζησάββας, Νίκος Χατζόπουλος, Χρήστος Λούλης, Μαρία Σκουλά κ.α.

ΜΠΡΑΒΟ στον νέο Ελληνικό κινηματογράφο. «Μικρά Αγγλία», «Ο εχθρός μου», «September” και “MissVilonce”. Τέσσερα στα τέσσερα. Μπράβο και πάλι Μπράβο. Μαθαίνω μάλιστα ότι η νέα ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ένα πολυσυζητημένο φιλμ νουάρ, που είδαμε σε πρώτη προβολή στις Νύχτες Πρεμιέρας το περασμένο Φθινόπωρο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της,  στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ της Μόσχας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 28 Ιουνίου 2014.

 

02.

 

miss_violence_6

Θέμης Πάνου

Ο Θέμης Πάνου με το βραβείο του

Αλέξανδρος Αβρανάς

Ο Αλέξανδρος Αβρανάς με το βραβείο του στην Βενετία

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here