Πρέπει πάντα να έχεις και plan B

0
883

Epsilon όπως λέμε Ευσταθίου. Ο νεαρός μουσικός, στα 33 του έχει αποφασίσει ότι θα κάνει την μουσική που του αρέσει, αλλά σκοπεύει πάντα να έχει και ένα plan B! Κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι και αποφάσισα να μάθω περισσότερα για τον ίδιο και την μουσική του.

—————————————-

10+1 ερωτήσεις στον EPSILON

1W_Mrr

 1. Κατ’ αρχήν πώς να σε λέω, Γιώργο ή Έψιλον;

(γέλια) Λέγε με Γιώργο. Τo Έψιλον προέρχεται από το πρώτο γράμμα του επωνύμου μου και το χρησιμοποιώ κυρίως για της Μουσικές μου παραγωγές και δραστηριότητες. Μπορείς να πεις ότι το έχω και σαν Alter Ego για να κάνω αυτή την “υπέρβαση” που ο Γιώργος υπό normal συνθήκες δεν θα έκανε.

 1. Τέλεια. Που σε πετυχαίνω;

Αυτή τη στιγμή είμαι λιγάκι στο τρέξιμο με την κυκλοφορία του νέου μου τραγουδιού…

 1. Το άκουσα, μου άρεσε και ήθελα να σου μιλήσω. Πως μετά από σπουδές στα οικονομικά και τα ναυτιλιακά, πέρασες στην μουσική;

H αλήθεια είναι ότι μικρός δεν ήξερα πως η μουσική θα με εξέφραζε τόσο πολύ αν και έκανα κλασικό πιάνο, μέχρι που ερωτεύτηκα! Όμως την έχασα και σαν καταλύτης αύτη η εμπειρία με ώθησε στην ποίηση. Ύστερα, σπούδασα οικονομικά με master στα Ναυτιλιακά διότι οι γονείς μου το ήθελαν, μια και ήταν κάτι πιο σίγουρο και κοινωνικά αποδεκτό από το να είχα ασχοληθεί επαγγελματικά με τον καλλιτεχνικό τομέα. Νομίζω πως θα είχα πράξει και εγώ το ίδιο στην θέση τους. Βέβαια θα έδινα στο παιδί μου την δυνατότητα, να ασχοληθεί παράλληλα με αυτό που αγαπάει. Την μουσική την είχα στο μυαλό μου πριν της σπουδές μου.

 1. Εσύ γράφεις τα κομμάτια σου; Και γιατί θέλεις να ασχοληθείς με την μουσική και μάλιστα με το rap; Νομίζεις ότι στην Ελλάδα υπάρχει παρόν και μέλλον σ’ αυτό το είδος;

Εγώ γράφω τα πάντα. Μουσική και στίχο. Συνηθίζω να φτιάχνω την μουσική μου πρώτα και με βάση το αίσθημα που μου δημιουργεί και την εμπειρία που βιώνω γράφω τους στίχους. Μερικές φορές κυλάει σαν νεράκι αλλά άλλες φόρες άπλα δεν πάει πουθενά και το αφήνω για άλλη μέρα. Για μένα μετράει πολύ ο στίχος του τραγουδιού αλλά και οι μελωδικές του γραμμές γιατί προσπαθώ και τα δυο να περάσουν τον αόρατο πήχη που έχω στο μυαλό μου. Όταν τον ξεπερνούν τότε τα στέλνω στην δισκογραφική μου για έγκριση και κυκλοφορία. Το ραπ συγκεκριμένα μου άρεσε, και ακόμα μου αρέσει, απλά παλιά ήταν κάτι που άκουγα συνεχώς. Τώρα τα γούστα μου έχουν πάρει άλλη τροχιά και τραγουδάω όλο και περισσότερο. Αυτό δεν πάει να πει πως δεν σκέφτομαι να βάλω ραπ σε διάφορα σημεία του κομματιού αλλά έχει περιοριστεί περισσότερο. Και πάλι όμως εξαρτάται από το κομμάτι. Υπάρχει μέλλον στο ραπ, αλλά έχει να κάνει με το ποιος σε μανατζάρει και τι γνωριμίες έχει, και όχι τόσο στο υλικό που κουβαλάς (αν και είναι προτιμότερο να έχεις καλά τραγούδια που να μπορούν από μόνα τους να σταθούν)

 1. Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι όσα παιδιά έχουν ασχοληθεί με rap και Hip Hop, στο τέλος καταλήγουν ή σε κάποια πίστα ή γίνονται ελαφρολαϊκοί τραγουδιστές πίστας.

Ξέρεις τι γίνεται, στην αρχή το κάνεις γιατί είναι πάθος, μετά βλέπεις ότι το κάνεις καλά και θες να πληρώνεσαι γι’ αυτό και είναι πολύ φυσιολογικό. Άμα εξαρτάσαι όμως αποκλειστικά από την μουσική πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος ότι υπάρχουν πιθανότητες να μην μπορείς να επιβιώσεις….. Έτσι είναι! Άρα άμα δεν βγάζεις λεφτά φαντάζομαι πως αρχίζεις να σταματάς να σκέφτεσαι το image σου και πας σε όποιον σε πληρώνει καλύτερα. Έχω προσωπικές εμπειρίες …. Δεν πληρώθηκα καθόλου όχι μόνο από live αλλά και από μακροχρόνιο συμβόλαιο που συμπεριελάμβανε και ένα πανελλαδικό hit!!!!!

1Znew_M

Πρέπει να έχεις γερό στομάχι, πολύ αγάπη, και μια δουλειά παράλληλη.

 1. Όταν πρωτοξεκίνησες να ακούς μουσική, ποιο ήταν το είδος που σε αντιπροσώπευε;

Το είδος που με αντιπροσώπευε ήταν το ραπ. Άκουγα από Will Smith, Puff Daddy, Nelly, Jay-z , Snoop κτλ. Αργότερα άρχισα τα δικά μου τραγούδια στο ραπ γιατί μπορούσα να εκφραστώ και δεν υπήρχαν όρια στο τι θα μπορούσα να πω. Σε συνδυασμό με την μουσική το νόημα γινόταν πολύ πιο δυνατό και οτιδήποτε έλεγα ήταν αποδεκτό γιατί θωρείται μορφή τέχνης. Μηδέν περιορισμοί και η απόλυτη ελεύθερη έκφραση σε έναν καιρό που τα συναισθήματα μου κόχλαζαν. Έτσι κόλλησα.

 1. Σπούδασες στην Βρετανία. Εκεί ασχολήθηκες καθόλου με τα μουσικά πράγματα;

Πέρα από τα διαβάσματα μου, το βράδυ μέχρι το πρωί έκανα μουσική. Αν και δεν είχα καλό εξοπλισμό, τα τραγούδια και οι στίχοι έβγαιναν χωρίς πολύ προσπάθεια. Είχα στείλει αρκετά demos σε δισκογραφικές εκεί, αλλά ποτέ δεν πήρα κάποια απάντηση. Τώρα όμως που ακούω το υλικό του τότε, αυτοσαρκάζομαι. Δεν είχα βρει την φωνή μου αλλά ούτε και τις παραγωγικές μου ικανότητες. Αυτό όμως που είχα σε μεγάλη δόση ήταν το πάθος και την επιθυμία να ακουστεί το υλικό μου. Το αυτί με τον χρόνο το καλλιεργείς και αρχίζεις και ακούς πράγματα που παλιά δεν άκουγες. Αυτό αποκτάται μόνο από την επιμονή να γίνεις καλύτερος παραγωγός.

 1. Και γιατί δεν έμεινες στην Αγγλία, που οι πιθανότητες σου θα ήταν μεγαλύτερες;

Μετά από την Ελλάδα δύσκολα μένεις Αγγλία. Δεν μου άρεσε ο καιρός και ο τρόπος ζωής και διασκέδασης εκεί. Άλλωστε πιστεύω πως άμα είναι να καταφέρεις κάτι θα το καταφέρεις όπου και αν είσαι. Η προσπάθεια παραμένει ίδια, απλά το τοπίο αλλάζει.

1E_M

 1. Ξέρω ότι σε ενδιαφέρει να δουλεύεις στο studio κάνοντας παραγωγές. Με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να δουλέψεις;

Δεν έχω σκεφτεί κάποιον συγκεκριμένα.

 1. Σκοπεύεις στους μελλοντικούς σου στίχους να κάνεις κοινωνικό ή πολιτικό rap;

Ήδη έχω φτιάξει ένα κοινωνικό/πολιτικό ραπ κομμάτι που ακόμα θέλει δουλειά σε θέμα παραγωγής. Η ειρωνεία με αυτό το τραγούδι είναι ότι τους στίχους του κουπλέ τους είχα ηχογραφήσει πριν 8 χρόνια και ακόμα είναι επίκαιροι. Η κατάσταση στην Ελλάδα και στον κόσμο δεν έχει αλλάξει.

Και την 11η ερώτηση θέλω να την κάνεις εσύ στον εαυτό σου, και να την απαντήσεις βέβαια.

 1. Γιατί ασχολείσαι τόσο πολύ με την μουσική, αξίζει ο κόπος;

Έχω κερδίσει διαγωνισμό Μουσικής Παραγωγής και έχω αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στην Αμερική. Έχω πάρει μέρος στα ΜΑD AWARDS και AMITA MOTION concert, έχω υπογράψει με δισκογραφικές, έχω πάρει μέρος σε τραγούδι που ήταν Νo 1 στα Ελληνικά Charts για ένα ολόκληρο καλοκαίρι, είχα περάσει στον τελικό για παρουσιαστής του ΜΤV από όλη την Ελλάδα. Το ηθικό δίδαγμα από όλα αυτά; Να έχεις έτοιμο και Plan B.

1R_M

https://www.facebook.com/Epsilon-114974668593371/

https://www.youtube.com/watch?v=BzxjVxsYID4

http://youtu.be/WvTFK819L10

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.