Πρέπει πάντα να βλέπουμε την αλήθεια γύρω μας

10+1 ερωτήσεις στον Τάκη Δαμάσχη Ο δημιουργός των C:Real και συνθέτης δεκάδων επιτυχιών μιλάει αποκλειστικά στο NikosOnline. Ο Τάκης Δαμάσχης είναι συνθέτης/στιχουργός/παραγωγός. επαγγελματικά ασχολείται με την μουσική βιομηχανία από το 1995 και έχει δισκογραφήσει περίπου 150 δικά του τραγούδια.

0
619

10+1 ερωτήσεις στον Τάκη Δαμάσχη

Ο δημιουργός των C:Real και συνθέτης δεκάδων επιτυχιών μιλάει αποκλειστικά στο NikosOnline.

———————————-

Ο Τάκης Δαμάσχης είναι συνθέτης/στιχουργός/παραγωγός. επαγγελματικά ασχολείται με την μουσική βιομηχανία από το 1995 και έχει δισκογραφήσει περίπου 150 δικά του τραγούδια. Είναι ο ιδρυτής και δημιουργός των C:real, ενός συγκροτήματος με μεγάλες και επιτυχίες με Ελληνικό αλλά και με Αγγλικό στίχο, και κυκλοφορίες σε πολλές χώρες του εξωτερικού! Έχει κερδίσει πολλά βραβεία και έχει συνεργαστεί με πολλά γνωστά ονόματα του εξωτερικού όπως η SARAH JANE MORRIS, KATE ANDERSON και πρόσφατα με την OCEANA! Με τους C:real έχει παρουσιαστεί live, με μεγάλα ονόματα όπως η SHAKIRA, REM και KAISER CHIEFS!

 1. Τάκη μου που σε πετυχαίνω; Στο εξοχικό μου στον Σχοινιά.

OCEANA, Takis Damaskis, C:Real

 1. Πρόσφατα ηχογράφησες ένα πολύ ωραίο αγγλόφωνο κομμάτι με την αγαπημένη Oceana. Πες μας όλη την ιστορία. Πως έγινε;. Όταν ετοίμασα το τραγούδι και το παρουσίασα στην εταιρεία μου την FEEL GOOD μου πρότειναν να προσπαθήσουμε να βρούμε μια φωνή πανευρωπαϊκά καταξιωμένη για να το ερμηνεύσει. Λόγω του είδους του τραγουδιού (neosoul) σκεφτήκαμε αμέσως την OCEANA που έχει τραγουδήσει παρεμφερή κομμάτια.  Στείλαμε λοιπόν το τραγούδι στον management της και μας απάντησαν μετά από δύο ημέρες θετικά. Έτσι κανονίσαμε να έρθει στην Ελλάδα και να ηχογραφήσουμε το τραγούδι και να γυρίσουμε ένα videomaking of”. Όπως μου εξήγησε και η ίδια κατάλαβε ότι θα ήθελε να τραγουδήσει αυτό το τραγούδι από την πρώτη φορά που το άκουσε.
 1. Και δηλαδή τώρα έχεις το κινητό της και της τηλεφωνείς όποτε θέλεις; Φυσικά και το έχω αλλά της τηλεφωνώ μόνο όταν υπάρχει λόγος επαγγελματικός. [γέλια]
 1. Θέλω να μάθω αν σε παίδεψε στο στούντιο και τι άνθρωπος είναι. Είναι πολύ απλός άνθρωπος όπως και όλοι οι καλλιτέχνες από το εξωτερικό που έχω συνεργαστεί στο παρελθόν και η συνεργασία μας στο στούντιο ήταν σχετικά εύκολη και ευχάριστη.
 1. Κατά τα άλλα όλα καλά, ή και συ αντιμετωπίζεις κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα; Γιατί εγώ να διαφέρω από τους υπόλοιπους συμπολίτες μου; Αλλά είμαι αισιόδοξος.
 1. Οι C:REAL τι κάνουν όσον αφορά το Ελληνικό ρεπερτόριο; Τα άμεσα σχέδια για το μέλλον περιλαμβάνουν μόνο αγγλικό στοίχο και μια στροφή γενικά στις ρίζες μας και τις εποχές WITH OR WITHOUT YOU και STOP KILLING TIME.
 1. Θα κάνετε περιοδείες το καλοκαίρι; Θα κάνουμε γύρω στις 20 εμφανίσεις εκ των οποίων μερικές θα γίνουν και με την OCEANA!
 1. Η αποχώρηση της Ειρήνης από το γκρουπ μας ξάφνιασε. Εσύ στεναχωρήθηκες; Πάντα όταν ένας συνεργάτης με τον οποίο έχουμε τόσο μεγάλη και επιτυχημένη συνεργασία φεύγει σίγουρα δημιουργείται ένα μεγάλο κενό και έρχεται μία περίοδος αναθεώρησης και δημιουργικού αναπροσδιορισμού. Φυσικά και με στεναχώρησε η λήξη αυτής της συνεργασίας. Γι’ αυτό και αποφάσισα τελικά να γυρίσω στην προ Ειρήνης εποχή και στα αγγλικά τραγούδια.
 1. Με τα ραδιόφωνα και όλη αυτήν την έξαρση του «σκυλάδικου» τραγουδιού πως τα πας; ΧΑ ΧΑ ΧΑ! άλλος ένας λόγος που έβγαλα Αγγλόφωνο τραγούδι. Αλλά δεν πειράζει, ρόδα είναι και γυρίζει!
 1. Αν όλα αυτά τα χρόνια που είσαι στη μουσική, σου ζήταγα να μου τα μεταφέρεις στο χαρτί, τι θα έγραφες; Τι γεύση σου έχει αφήσει αυτή η δουλειά; Η δουλεία αυτή είναι ικανή να σου χαρίσει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις αλλά και τις μεγαλύτερες πίκρες γιατί έχει να κάνει με την ψυχή σου και τη δημιουργία. Παρ’ όλ’ αυτά εγώ κρατάω πάντα τις καλές στιγμές και ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Και η 11η ερώτηση και απάντηση είναι δική σου

 1. Πως βγήκε το όνομα C:REALΑπό το see και το real, στην ουσία προσπάθησα με έναν έξυπνο τρόπο να πω πως όλοι πρέπει να βλέπουμε πάντα την αλήθεια τριγύρω μας!

C:REAL + OCEANA Το εξώφυλλο του single

C:REAL + OCEANA Το εξώφυλλο του single

C:REAL

C:REAL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.