Προκλητικοί καλλιτέχνες

5
1072

jared-leto-joker-970w

Στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 κυρίως, όσοι καλλιτέχνες προκαλούσαν και σκανδάλιζαν είχαν και το μεγαλύτερο και πιο φανατικό κοινό. Όποιος τολμούσε να πάει κόντρα στο κατεστημένο, να «βγάλει γλώσσα» στον μικροαστισμό, να γίνει αιρετικός και ανατρεπτικός… αυτός ήταν και ο σούπερ σταρ.

Στις μέρες μας, οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι σοβαροί, καθώς πρέπει, κυριλέ, με κοστούμια και γραβάτες, sexy, οικογενειάρχες και να συμπεριφέρονται σωστά & χριστιανικά όταν εμφανίζονται στην τηλεόραση. Οι τραγουδιστές ποζάρουν με τα κοστούμια τους λες και διαφημίζουν τα καταστήματα Vardas-Anagnostopoulos. Οι καλλιτέχνες είναι καλά παιδιά. Απ’ την άλλη όμως δείχνουμε μια απίστευτη ανοχή όταν μια τραγουδίστρια εμφανίζεται στην πίστα με το βρακί της και τον μισό κώλο έξω….. Εκεί γιατί δεν μας πειράζει; Όταν μια παρουσιάστρια ανοίγει τα πόδια και βλέπουμε το βρακί της, γιατί δεν μας πειράζει; Όταν μια βγάζει το 80% του στήθους της σε κοινή θέα, γιατί ουρλιάζουμε από ηδονή; Μόλις η Νωαίνα αποφάσισε να ταράξει και να απαντήσει με τον τρόπο της στην κριτική επιτροπή του XFactor… έπεσαν όλοι να την φάνε. Άλλωστε για όσους δεν γνωρίζουν, είναι μεγάλο κίνημα στους κύκλους της παγκόσμιας νεολαίας να κατεβάζουν τα βρακιά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας…… 

Εγώ πάντως την γουστάρω. Γιατί εγώ μεγάλωσα βλέποντας καλλιτέχνες να μπαινοβγαίνουν στα αστυνομικά τμήματα, να κάνουν drugs, να ανάβουν τρίφυλλα σε live εκπομπή στην τηλεόραση (Serge Gainsbourg) και να τσιτσιδώνονται. Μεγάλωσα με τον Jim Morrison να κατεβάζει τα παντελόνια του σε συναυλία με τα γεννητικά του όργανα σε κοινή θέα και να συλλαμβάνεται. Με τον Mick Jagger να φιλιέται στο στόμα με τον David Bowie. Με την Debbie Harry να εμφανίζεται live με τσόκαρα και T-Shirt χωρίς βρακί. Με τους Red Hot Chili Peppers να παίζουν γυμνοί. Με τον Boy George και τον Freddie Mercury. Με τους Clash και τους Cure. Με την Madonna να τα δείχνει όλα: μπρος, πίσω και πλαγίως…

1C_M

Οι καλλιτέχνες είναι «τρελοί» και ανατρεπτικοί. Η πιο διάσημη φωτογραφία του Frank Zappa που είναι γυμνός στην τουαλέτα του και δεξιά όπως την αντέγραψε ο Marilyn Manson.

tumblr_o3wxbstuMV1qzxmx6o1_1280

Η Madonna σοκάρει. Όταν η J.Lo βγαίνει και τουρλώνει την ημίγυμνη κωλάρα της ή η Miley Cyrus κάνει video clip τσίτσιδη… τότε έχει πλάκα και είναι sexy;

tumblr_mdk9qqDx3c1ry4t6no1_1280

Ο Iggy Pop σε όλο του το μεγαλείο! Σοκάρεται κανείς; 

Anthony-Kiedis-of-Red-hot-chilli-peppers_1500a_aol-music-uk_121110

Ο Anthony Kiedis των Red Hot Chili Peppers. Σας σοκάρει; Σας σκανδαλίζει και το καταδικάζετε; 

Να μερικοί από τους καλλιτέχνες που έχουν μπει στην φυλακή ή έχουν βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο. Μακρύς ο κατάλογος…

New-Haven

Old Mugshots of Rock Stars (3)

Τελικά φαίνεται ότι η εποχή μας, παρ’ όλη την πορνεία και την αύξηση της πορνό βιομηχανίας, παρ’ όλα τα ξέκωλα και τις βίζιτες (θηλυκές και αρσενικές) που μας έχουν «πνίξει», είναι εποχή συντηρητική, σεμνότυφη και υποκριτική. Ζήτω τα καλά, τα υπάκουα παιδιά!!!!

Old Mugshots of Rock Stars (6)

Elvis

jane-fonda-mug-shot

5 COMMENTS

  1. Γίνεται δηλαδή σύγκριση των τεράστιων αυτών καλλιτεχνών με τα παιδιά που πηγαίνουν στο X-Factor ..????

  2. Αυτό κατάλαβες Μαρία μου; Γράφω ότι επειδή εγώ μεγάλωσα μ’ αυτούς…. γουστάρω τους ανατρεπτικούς και προκλητικούς καλλιτέχνες, που δεν σκύβουν το κεφάλι… αλλά αντιδρούν! Αυτά μετά συμπάθειας…..

  3. συμφωνώ, οι μεγάλοι καλλιτέχνες άλλωστε ποτέ δεν συμβιβάστηκαν με τα “πρέπει”, γι’αυτό και χάραξαν τη δική τους πορεία που επηρρέασαν και ενέπνευσαν άλλυς τόσους. Αλλά όσον αφορά το X-Factor, ας αποδείξουν πρώτα ότι είναι καλλιτέχνες και μετά ας κάνουν κ τα άλλα…

  4. Αν είναι καλλιτέχνες, είναι και ανατρεπτικοί. Η τέχνη είναι ανατροπή και αυτός είναι ο σκοπός της. Δε γίνεται οι καλλιτέχνες να είναι σεμνότυφοι και καθωσπρέπει μέχρι να αναγνωριστούν!!

  5. Σε ποιόν να το αποδείξουν και τι είδους αποδείξεις θέλεις?
    Δηλαδή ένας καλλιτέχνης πρέπει να πουλήσει χιλιάδες δίσκους πρώτα για να μπορεί να εκφραστεί με όποιον τρόπο θέλει, έχοντας την αποδοχή σου?Τότε θα πείτε ότι είναι πλέον αναγνωρισμένος από το κοινό οπότε είναι καλλιτέχνης, άρα είναι δεκτό ότι κ αν κάνει?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.