Πτωχευμένοι αλλά… εκατομμυριούχοι

0
746

140912133100_0619

Άλλη κατηγορία αυτή. Είναι οι πτωχευμένοι που έβγαλαν τεράστια ποσά στο εξωτερικό και τώρα το ΣΔΟΕ τους κάνει φύλλο και φτερό.

  • 500 χιλιάδες έως 8 εκατ. ευρώ τα ποσά που έστελναν έξω οι πχωχευμένοι επιχειρηματίες

  • 600 ονόματα στη λίστα που έχουν τεθεί ήδη στο μικροσκόπιο

  • Μηχανικός με δηλωθέν εισόδημα 60.000 ευρώ, έβγαλε έξω 1.100.000 ευρώ

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει 600 φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματίες πτωχευμένων ή “ζημιογόνων” επιχειρήσεων οι οποίοι έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά που κυμαίνονται από 500.000 μέχρι και 8 εκατομμύρια ευρώ. Η λίστα αυτή, την οποία έδωσε στο ΣΔΟΕ η Αρχή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, προέρχεται από τις ελληνικές τράπεζες μέσα από τις οποίες έγιναν τα εμβάσματα στο εξωτερικό.

Η λίστα με τα 600 ονόματα ξεκίνησε να ελέγχεται και από τις τρεις Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται τους επόμενους τέσσερις μήνες. Τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων δείχνουν φυσικά πρόσωπα τα οποία, με δηλώσεις εισοδήματος μερικών χιλιάδων ευρώ, διακινούν εκατομμύρια στο εξωτερικό χωρίς κανείς να γνωρίζει από πού προέρχονται τα χρήματα αυτά.

Ακούστε τι κάνουν αυτοί οι κύριοι. Βγάζουν τα λεφτά τους έξω, και μετά για να μην πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, τους προμηθευτές τους και το δημόσιο, κηρύσσουν πτώχευση. Για παράδειγμα, ένας πολιτικός μηχανικός με δηλωθέν εισόδημα 60.000 ευρώ ετησίως κατέθεσε στην τράπεζα 1.100.000 ευρώ και το έστειλε στο εξωτερικό. Μέχρι την κατάθεση του ποσού σε μετρητά, ο τραπεζικός του λογαριασμός δεν είχε περισσότερα από 30.000 ευρώ.

«Οι… φτωχοί επιχειρηματίες» που λέτε, αποτελούν για το ΣΔΟΕ πρώτη προτεραιότητα, γιατί οι άνθρωποι αυτοί στην ουσία κοροϊδεύουν τους πάντες. «Αυτοί που δηλώνουν δήθεν φτωχοί κοροϊδεύουν το προσωπικό τους, τους προμηθευτές, τους πελάτες τους, τη Δικαιοσύνη, τις τράπεζες και στη συνέχεια το ίδιο το κράτος, θέλοντας να κρατήσουν όλα τα χρήματα για λογαριασμό τους και μη πληρώνοντας καμία υποχρέωσή τους προς τρίτους. Αυτούς λοιπόν που δηλώνουν φτωχοί και παράλληλα φυγαδεύουν εκατομμύρια στο εξωτερικό εμείς τους κυνηγάμε», λένε απ’ το ΣΔΟΕ. Θέλω όμως να ρωτήσω κάτι. Ακραίο, ναι. Τους ληστές των τραπεζών τους καταδιώκει όλο το αστυνομικό σώμα και μετά τους φυλακίζουν. Αυτούς που είναι πιο ύπουλοι και πιο απατεώνες από τους ληστές, γιατί τους αντιμετωπίζουν με το γάντι και ούτε δίνουν τα ονόματα τους στην δημοσιότητα; 

σδοε-600x400

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.