Πως καταστράφηκαν τα αδέλφια McDonald’s

Είδα μια ταινία και έμαθα όλη την ιστορία των θρυλικών McDonald’s. Ποιοι τα ξεκίνησαν, ποιος τα συνέχισε, πως τους την «έφερε» και καρπώθηκε το όνομα και όλη την τεράστια μπίζνα. Μια μπίζνα που του απέφερε δισεκατομμύρια δολάρια.

1
1376

Είδα μια ταινία και έμαθα όλη την ιστορία των θρυλικών McDonalds. Ποιοι τα ξεκίνησαν, ποιος τα συνέχισε, πως την «έφερε» στα αδέλφια McDonald και καρπώθηκε το όνομα τους και όλη την τεράστια μπίζνα. Μια μπίζνα που του απέφερε δισεκατομμύρια δολάρια.

Γράφοντας πιο πάνω για τα “θρυλικά” McDonalds, δεν υπερβάλω καθόλου. Για να φανταστείτε, όταν πιτσιρικάς το 1979 έκανα το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό, στο Παρίσι, να δω κάποιους φίλους μου που σπούδαζαν, όταν με ρώτησαν την πρώτη μέρα που ήθελα να με πάνε, δεν είπα ούτε Πύργο του Άιφελ, ούτε Σηκουάνα, ούτε Αψίδα του θριάμβου ούτε τίποτα… στα McDonald’s τους είπα. Τέτοια ήταν η μυθολογία αυτού του fast food.

The Founder, John Lee Hancock, Michael Keaton, fast food, McDonald’s, ΜακΝτόναλντς, Ταινία, nikosonline.gr

Το The Founder είναι ταινία του 2016, σκηνοθετημένη από τον John Lee Hancock με τον Michael Keaton να ενσαρκώνει τον επιχειρηματία Ray Kroc, υπαρκτό πρόσωπο, ο οποίος δημιούργησε απ’ τα ψέματα – που λέει ο λόγος – την αλυσίδα fast food McDonalds. Συγκεκριμένα, τα αδέλφια Richard and Maurice McDonald ήταν οι εφευρέτες και οι δημιουργοί των διάσημων burgers, αλλά ο επιτήδειος κύριος Kroc, τους «έψησε» και πήρε τα δικαιώματα για να φτιάξει μαγαζιά σε όλες τις πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και μετέπειτα του εξωτερικού.

Όλα αυτά στα μέσα της δεκαετίας του ‘ 50, που τα πράγματα ήταν σαφώς πιο αθώα, αλλά παρ’ όλα αυτά, με διάφορες δολοπλοκίες και με συμβούλους κάποιους επιτήδειους χρηματιστές και τραπεζίτες κατάφερε και τους έριξε στο περιθώριο και καρπώθηκε τα πάντα. Ένα θα σας πω, για τα δικαιώματα των αδελφών McDonald δεν υπέγραψαν συμβόλαιο, απλά έδωσαν τα χέρια. Και τα αδέλφια δεν πήραν ούτε δεκάρα. Που κανονικά έπρεπε να εισπράττουν το ιλιγγιώδες ποσόν για την εποχή των $100 εκατομμυρίων κάθε χρόνο.

The Founder, John Lee Hancock, Michael Keaton, fast food, McDonald’s, ΜακΝτόναλντς, Ταινία, nikosonline.gr The Founder, John Lee Hancock, Michael Keaton, fast food, McDonald’s, ΜακΝτόναλντς, Ταινία, nikosonline.gr The Founder, John Lee Hancock, Michael Keaton, fast food, McDonald’s, ΜακΝτόναλντς, Ταινία, nikosonline.gr

Οι κριτικές της ταινίας είναι όλες από καλές μέχρι πολύ καλές.

Ray Kroc, αλυσίδα fast food, The Founder, Michael Keaton, fast food, McDonald’s, ΜακΝτόναλντς, Ταινία, nikosonline.gr

Δείτε το videoμε το Official Trailer #1 (2016) – The Founder Movie HD

—————————————-

Στην ενότητα ΣΙΝΕΜΑ θα βρείτε άρθρα για πολλές ταινίες και αφιερώματα για τον κινηματογράφο

http://www.nikosonline.gr/category/cinema/

The Founder, John Lee Hancock, Michael Keaton, fast food, McDonald’s, ΜακΝτόναλντς, Ταινία, nikosonline.gr

 

1 COMMENT

  1. Πρίν λίγες μέρες γιόρτασε η Coca-Cola τα 130 χρόνια απο την εφεύρεση ενός φαρμακοποιού που αργότερα έμελε μαζι με το malboro και το δολάριο να παίξουν το μεγαλύτερο ρόλο στην εγκαθίδρυση της pax Americana.. όπως και στο παράδειγμα της κοκα κολα που άλλος της εφηύρε και άλλος της έκανε αναψυκτικό ετσι έγινε και στα Mac Donals..
    την εχω δει την ταινία αλλα ετσι ειναι η ζωή.. το οτι κάποιος ειναι καλός μάγειρας δεν σημαίνει οτι ειναι και καλός επιχειρηματίας..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.