Σαν σήμερα 1η Μαΐου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 Μαΐου, Γιάννης Ρίτσος, Yiannis Ritsos, Penny black stamp, Empire State Building, Αλέξανδρος Παναγούλης, Alexandros Panagoulis, Κατερίνα Καινούργιου, Katerina Kainourgiou, USA 1886 1st of May, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

0
673

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 Μαΐου, Γιάννης Ρίτσος, Yiannis Ritsos, Penny black stamp, Empire State Building, Αλέξανδρος Παναγούλης, Alexandros Panagoulis, Κατερίνα Καινούργιου, Katerina Kainourgiou, USA 1886 1st of May, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Καλό μήνα

Πριν διαβάσουμε τι έγινε σαν Σήμερα, ορίστε ένα άρθρο για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι

https://bit.ly/2rawig6

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.” Γιάννης Ρίτσος

——————————————————–

Σαν σήμερα 1η Μαΐου

Τα Γ ε γ ο ν ό τ α της ημέρας

 Penny black stamp, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 USA 1886 1st of May, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Empire State Building, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1931 – Εγκαινιάζεται το Empire State Building στην Νέα Υόρκη Διαβάστε όλη την ιστορία του περίφημου αυτού κτιρίου: https://bit.ly/2jfRwVJ

Οι Γ ε ν ν ή σ ε ι ς της ημέρας

 Γιάννης Ρίτσος, Yiannis Ritsos, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1909 –Γιάννης Ρίτσος: Ο Γιάννης Ρίτσος γεννήθηκε στην Μονεμβασιά και ήταν ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές, με διεθνή φήμη και ακτινοβολία. Ανήκε στην Αριστερά —και συγκεκριμένα στο ΚΚΕ. Πολλά έργα του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες. Δημοσίευσε πάνω από εκατό ποιητικές συλλογές και συνθέσεις, εννέα μυθιστορήματα, τέσσερα θεατρικά έργα και μελέτες. Πολλές μεταφράσεις, χρονογραφήματα και άλλα δημοσιεύματα συμπληρώνουν το έργο του. Διαβάστε τα άρθρα:

Γιατί τάχα αμαρτία η συμφωνία με την επιθυμία μας;” Γιάννης Ρίτσος

Κατερίνα Καινούργιου, Katerina Kainourgiou, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1986 – Κατερίνα Καινούργιου, παρουσιάστρια της TV. Τα λόγια είναι φτώχια. Διαβάστε τα άρθρα, δεν έχω να πω κάτι άλλο….

Οι Θ α ν α τ ο ι της ημέρας

Αλέξανδρος Παναγούλης, Alexandros Panagoulis, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1976 – Αλέξανδρος Παναγούλης: Ο Αλέξανδρος Παναγούλης υπήρξε πολιτικός και ποιητής. Δραστηριοποιήθηκε στον αγώνα κατά της Δικτατορίας της Χούντας των Συνταγματαρχών. Παγκόσμια γνωστός, ιδιαίτερα για την θαρραλέα του πράξη, την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου στις 13 Αυγούστου 1968, αλλά και για την αντοχή του στα βασανιστήρια που ακολούθησαν. Στην μεταπολίτευση εκλέχθηκε βουλευτής με την Ένωση Κέντρου (Ε.Κ.). Σκοτώθηκε την πρωτομαγιά του 1976 σε ηλικία 36 ετών κατόπιν τροχαίου ατυχήματος στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, λίγες μέρες πριν την αποκάλυψη των φακέλων σχετικά με τα όργανα ασφαλείας της Χούντας (Φάκελος ΕΣΑ). Η αποκάλυψη των φακέλων, που δεν έλαβε χώρα ποτέ, λέγεται ότι περιείχε αδιαμφισβήτητες αποδείξεις εις βάρος ορισμένων πολιτικών που συνεργάστηκαν με την χούντα. Κατά πολλούς, το τροχαίο ατύχημα είχε στηθεί για να τον βγάλουν απ’ την μέση και να εξαφανιστούν οι αποδείξεις που είχε στην κατοχή του.
  • 1977 – Δημήτρης Μπισλάνης, Έλληνας ηθοποιός
  • 1978Αράμ Χατσατουριάν, Αρμένιος συνθέτης
  • 1993Κατερίνα Ανδρεάδη, Ελληνίδα ηθοποιός
  • 1994Άιρτον Σένα, Βραζιλιάνος οδηγός αγώνων

————————————–

Ότι θέλετε να μάθετε σχετικά με τον μήνα Μάϊο υπάρχει σ΄ αυτό το άρθρο

https://bit.ly/2I035y7

—————————————————————————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

————————————————————————–

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.